Bir Ruhsar Pekcan skandalı daha. Şimdi de akaryakıt vurgunu

Genel & Güncel Konular

Bir Ruhsar Pekcan skandalı daha. Şimdi de akaryakıt vurgunu

İletigönderen İlteriş Kağan » Çrş May 26, 2021 20:45

Görevinden alınan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a ait 'Nanoksia' adlı şirketin, Ticaret Bakanlığı’na piyasanın üzerinde bir fiyatla dezenfektan satmasının ardından bir skandalda AKP’li Urfa ilçe belediyesinde ortaya çıktı. AKP Urfa Milletvekili Ahmet Akay, AKP’li Akçakale Belediyesi’nden milyonlarca liralık akaryakıt sattığı açığa çıktı.
Resim
Görevinden alınan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a ait 'Nanoksia' adlı şirketin, Ticaret Bakanlığı’na piyasanın üzerinde bir fiyatla dezenfektan satması skandalı hafızalarda yerini korurken AKP Urfa Milletvekili Ahmet Akay da bir skandala imza attı. AKP Milletvekili Akay’ın Urfa’daki AKP’li Akçakale Belediyesi’nden milyonlarca liralık akaryakıt sattığı açığa çıktı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, 1 Eylül 2020 tarihinde Akçakale Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü “Akaryakıt Alım İşi” adı altında 400 ton motorin ve 10 ton kurşunsuz benzin alımı için bir ihale düzenledi. İhalenin dökümanlarını iki şirket alırken ihaleye sadece Akay Petrol Şirketi katılarak 2 milyon 171 bin TL teklif verdi. AKP’li Belediye ile şirket arasında da 5 Ekim tarihinde tam bir yıllık sözleşme imzalandı.

Akay Petrol Şirketi’nden alınan akaryakıtın bir yıl boyunca Akçakale Belediyesi’nin ihtiyaç ve talebine göre peyder pey belediyenin araç garajına ve Akçakale ilçe sınırları dahilinde kırsalda çalışacak araçlara teslim edilmesi istendi.

KARDEŞLERİ VE AKRABALARI
Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, Akay Petrol Şirketi’nin AKP Urfa Milletvekili Ahmet Akay dışında beş ortağı daha var. BirGün’ün edindiği bilgilere göre, şirketin diğer beş ortağı da AKP’li Akay’ın kardeşleri ve akrabaları. Öte yandan cevap hakkı kullandırmak için Birgün'ün ulaştığı AKP Milletvekili Akay'ın, soruları yanıtsız bıraktığı belirtildi.

İHALEDE DİĞER ŞİRKETLERE ENGEL
“Akaryakıt Alım İşi” ihalesi için hazırlanan ihale dosyanın 10’uncu Maddesine "İhaleye sadece ilçe merkezinde bulunan firmalar katılabilecektir" ibaresi de eklenerek Akçakale ilçe merkezi dışındaki şirketlerin ihaleye katılması engellendi.

Ancak, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 5’inci Maddesinde, "İdareler, ihalelerde; saydamlığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliği, gizliliği, kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılmasını sağlamakla sorumludur" denilerek ihalelerde rekabetin sağlanması gerektiği vurgulanıyor.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x