Bir Türk evi daha kundaklandı

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Pınar » Cmt Haz 14, 2008 13:51

Kapısına ‘gamalı haç’ çizilen, bir bina kundaklandı.

Almanya’nın Köln kentinde, kapısına ‘gamalı haç’ çizilen, Türklerin yaşadığı bir bina kundaklandı. Apartmandakiler son anda kurtuldu.

Almanya’da Türklerin korkulu rüyası haline gelen kundaklamalara önceki gün bir yenisi daha eklendi. Köln kentinde çoğunlukla Türklerin oturduğu Bieber Caddesi’ndeki bir bina kundaklandı. Ölü ya da yaralının olmadığı yangında maddi hasar oluştu.

Apartmanda yaşayan Şükran Titiz’in yangını zamanında görmesi, olası bir faciayı önledi. Titiz, “Yüksek sesle bağırarak, apartmandakileri uyandırdım. Sonra da kendimi sokağa attım. Saat 04.00 sularıydı. Hepimiz ölebilirdik” dedi.

Köln Express gazetesinin haberine göre, itfaiye olay yerine ulaştığında alevler binanın alt katındaki açık pencere ile antreyi sarmıştı.

İki ayrı yerde başlamış

Yapılan incelemede, yangının bodrumda iki ayrı yerden çıktığı, bunun da binanın kundaklandığına dair kesin bir delil olduğu belirtildi. Bina sakinlerinden Ekrem Yıldırım, kundakçıların, su borularındaki bir arıza nedeniyle açık bırakılan kapıdan içeri girmiş olabileceklerini söyledi.

Yıldırım, birkaç hafta önce apartman kapısına ‘gamalı haç’ çizildiğini belirterek, kundaklamanın yabancı düşmanlığından kaynaklanmış olabileceği endişesi taşıdığını belirtti.

Resim
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x