
Almanyanın Köln kentinde, kapısına gamalı haç çizilen, Türklerin yaşadığı bir bina kundaklandı. Apartmandakiler son anda kurtuldu.
Almanyada Türklerin korkulu rüyası haline gelen kundaklamalara önceki gün bir yenisi daha eklendi. Köln kentinde çoğunlukla Türklerin oturduğu Bieber Caddesindeki bir bina kundaklandı. Ölü ya da yaralının olmadığı yangında maddi hasar oluştu.
Apartmanda yaşayan Şükran Titizin yangını zamanında görmesi, olası bir faciayı önledi. Titiz, Yüksek sesle bağırarak, apartmandakileri uyandırdım. Sonra da kendimi sokağa attım. Saat 04.00 sularıydı. Hepimiz ölebilirdik dedi.
Köln Express gazetesinin haberine göre, itfaiye olay yerine ulaştığında alevler binanın alt katındaki açık pencere ile antreyi sarmıştı.
İki ayrı yerde başlamış
Yapılan incelemede, yangının bodrumda iki ayrı yerden çıktığı, bunun da binanın kundaklandığına dair kesin bir delil olduğu belirtildi. Bina sakinlerinden Ekrem Yıldırım, kundakçıların, su borularındaki bir arıza nedeniyle açık bırakılan kapıdan içeri girmiş olabileceklerini söyledi.
Yıldırım, birkaç hafta önce apartman kapısına gamalı haç çizildiğini belirterek, kundaklamanın yabancı düşmanlığından kaynaklanmış olabileceği endişesi taşıdığını belirtti.
