Bir ülkenin milleti ile imtihanı

İzlem (Strateji) - Bazen barışın, bazen de savaşın sanatı...

Bir ülkenin milleti ile imtihanı

İletigönderen bur4x » Cum May 27, 2011 0:31

Bir ülkenin milleti ile imtihanı

Orta doğu da isyan ateşi ile yanan bir devlet. Beşşar Esed, Ordusu ile Orta doğu da kendine sıçrayan isyanı durdurmak için Muhalif halka karşı kanlı bir yönetim sürdürür. Birleşmiş Milletler ve Amerikan yönetimi durumdan rahatsızdır.

Demokrasi rejimini isteyen bir halk. Etnik olarak bölünmüş ve rejimin değişmesini destekleyen Kürt ve Şii milis grupları. Esad'a karşı büyük gruplar şeklinde taraflarını almıştır.

Türkiye, sınırdaki isyan ve gelişmelerden çok rahatsızdır. Başbakanın Esad ile yaptığı görüşmeler bir sonuç vermemektedir. Ülkede her gün yirmi-otuz kadar isyancı öldürülmektedir.

Bir cuma günü, Muhalif halk gruplarından Suriye Kürt Direniş grubu cuma namazı öncesi halka konuşma yaparken aniden bombalı bir saldırı düzenlenir. Aynı saldırı Şii çoğunluktaki bir Cami yede yapılır. Yüzlerce sivil kayıp vardır. Olay yerinde CIA ajanları tetiktedir. Kürt Direniş grup liderini olay yerinden uzaklaştırırlar. Bu olay halkı kopma noktasına getirmiştir. Tüm dünyada yankı yapmıştır. Esad ve Ordusu Tüm Dünya tarafından kınanmaktadır.

Birçok Kürt ve Şii mülteci Suriye'nin Türkiye sınırına dayanmıştır. Suriye Ordusu, kürt ve şii halkı üzerinde kanlı eylemini sürdürmektedir. Hükümet, acilen MGK nın toplanmasını talep eder ve Kriz Masası oluşturur. Suriye Kürt Direniş grubu liderinin de içinde olduğu elli bin kürt mülteci Akçakale,Ceylanpınar ve Girmeli Sınır Kapılarından Türkiye'ye zorunlu giriş yapmaktadır.

Esad Yönetimindeki Ordu, direnişcilerin başını öldürmek ister ve Türkiye sınırına girer. Türkiye Hükümeti, Suriye sınırı ile Türkiye sınırına 800 km bir alanı olağan üstü hal bölgesi olarak ilan eder. Bu arada Güneydoğudaki halk tepkilidir. Türkiye'de kürt halkı isyana başlamıştır.

Ülkede Şemdinli,Yüksekova, Diyarbakır gibi Kürt halkının yoğun olduğu yerlerde gösteriler düzenlenirken, Esad'a bağlı Suriye istihbarat Subayları Türkiye'ye sığınan Suriye Kürt Direniş grubunun liderinin bulunduğu Mardin deki sığınağına bombalı saldırı düzenler.

Kürt Halkı, bu kanlı eylemden sonra artık geri dönülemeyen bir isyanı Güneydoğu da başlatmıştır. TSK güneydoğu ya ek askeri gönderimi yapar ve bölge ablukaya alınır. Kürt isyancılar ve buna bağlı PKK saldırısı arasında Türk ordusu kalmıştır. Suriye deki isyan Türkiye'ye sıçramıştır. Dünya Medyası, Türk Hükümetini Kürtleri baskı altına alarak ablukada tutmaya çalışmasını lanse etmektedir.

Türkiye, PKK ve Suriye Kıskacında Kalmıştır. Güneydoğu da hergün isyanlar ve onlarca sivil kayıp olmaktadır. isyanın ateşi güneydoğuda çok kan almaktadır. Hükümet çaresiz kalmıştır ve Askeri yığınak yapmaya devam etmektedir. Olaylar gelişirken Türkiye deki bir Kürt partisinin vekilleri, Birleşmiş Milletlere çağrı başvurusu yapar. Bölgenin Güvenliği Türk Ordusu tarafından sağlanamamaktadır ve NATO Güçlerinin bölgeye müdahale etmesi gerektiği istenir.

NATO Kriz masası oluşturur. İncirlik üssü ve güneydoğu nun Ablukaya alınmasını, Güvenliğin NATO Birleşmiş gücüne teslim edilmesini Türk Hükümetin den talep eder ve meclise tezkere sunulur.

Türkiye'nin Güneydoğusu parçalanmak üzeredir. İsyanlar gün geçtikçe artmaktadır. Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğusundaki halk Bağımsız Kürdistan şeklinde sloganlar atmaktadır ve Dünya bu isyanı izlemektedir.


Burak AVCI
4 Mayıs 2010
Kaynak:http://bur4x.blogspot.com/2011/05/suriye-isyan-ve-kurdistan-bir-ulkenin.html
Kullanıcı küçük betizi
bur4x
Üye
Üye
 
İletiler: 2
Kayıt: Pzt Haz 07, 2010 14:48

Re: Bir ülkenin milleti ile imtihanı

İletigönderen holosko.cihan » Cum May 27, 2011 0:37

Dediğin gibi dünya sadece izlemektedir.
Böyle devam ederse izlemeyi bırakacak. İşte o zaman Büyük Ortadoğu Projesi'nin çocukları 'bayram' edecek.
Sonunda da her zaman ki gibi Türk Milleti bu oyunu bozacak....
"Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur."
Mustafa Kemal Atatürk
Gazi Paşa Atatürk
Büyük Önder Atatürk
Başbuğ Atatürk
Kullanıcı küçük betizi
holosko.cihan
Üye
Üye
 
İletiler: 27
Kayıt: Cum Haz 04, 2010 14:23


Şu dizine dön: İzlem (Strateji)

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x