Bir Zamanların Kralı Kol Saatleri Geride Kalıyor

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Bir Zamanların Kralı Kol Saatleri Geride Kalıyor

İletigönderen ACD » Sal Nis 10, 2007 8:31

[img]http://www.teknolatte.com/fs/MDcwMjE4%5Cres%5C632_07021910511776.jpg[/img]

Bir zamanların kralı kol saatleri geride kalıyor


Cep telefonundan bilgisayara kadar çeşitli cihazların zamanı öğrenmeyi pratikleştirmesine bağlı olarak eskinin mühim kol saatlerinin pabucu dama atılıyor.

Teknolojinin hayatın her alanına girmesi ve taşınabilir cihazların büyük ölçüde yaygınlaşmasıyla, zamanı öğrenmenin vazgeçilmez aracı olan kol saatlerine ilgi her geçen gün azalıyor.

Bu durumu açıkça ortaya koyan araştırmalara göre, zamanı bileğimizdeki saate bakarak öğrenme alışkanlığımızın yerini, cep telefonundan, Blackberry cihazından, bilgisayarın sağ alt kısmından veya her gün geçtiğiniz yoldaki elektronik saat tabelalarından faydalanma alıyor.

Kol saatine ilginin azalmasının önemli sebeplerden biri olarak, gerilim gösteriliyor. Özel olarak bir yere yetişme ve randevu kaçırmama gerilimi, insanların akıllı yardımcıları, klasik saatlerin üzerinde bir yere yerleştirmesine yol açıyor. Elektronik akıla sahip bu cihazlar, önceden girilmiş bir hatırlatmayı ya da randevu saatini, programlanabilen bir anda hatırlatarak,devamlı kol saatini kontrol etmeye eşlik eden telaşı en aza indiriyor. İnsanın yaşayacağı gerilimi, bir anlamda elektronik araçlara devretmesi, kol saatine olan ihtiyacı da azaltıyor.

Prestij sembolü olan bildik markaların dışında kullanım oranı düşen kol saatlerinin üreticileri, azalan bu ilgiyi yukarı çekmek için çeşitli yöntemler arıyor. Ancak yön bulmayı sağlayan GPS'ten kalp atışlarını ölçme özelliğine varana kadar birçok farklı özelliklerin eklendiği saatler bu çabalara rağmen pazarını yitirmeye devam ediyor.

Özellikle gençlerin kol saati kullanma oranının düşük seviyede olması, kol saati alışkanlığının gittiği nokta bakımından önem taşıyor. Yatırım bankası Piper Jaffray & Co. tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ABD'deki gençlerin üçte ikisi hiç kol saati takmazken, 10 kişiden sadece biri her gün takıyor. Sektör olarak incelendiğinde de saate ilginin azaldığı açıkça görülüyor. Buna göre; 2006 yılında 5.9 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne sahip olan kol saati sektörü beş yıl öncesine göre yüzde 17 küçülme göstermiş.
Mevzubahis VATAN ise gerisi TEFERRUATTIR...!
Kullanıcı küçük betizi
ACD
Üye
Üye
 
İletiler: 1137
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:58

Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x