Bir Zamanların Perakende Devi “Sears” Onlarca Mağazasını Daha Kapatıyor!

Türkiye ve Dünya Gündeminin tartışıldığı izlenceler, açık oturumlar

Bir Zamanların Perakende Devi “Sears” Onlarca Mağazasını Daha Kapatıyor!

İletigönderen derinnacar » Cum Haz 01, 2018 15:19

1930’lu yılların Amazon’u olarak tanımlanan Sears, 72 mağazasını daha kapatacağını açıkladı. İşte iflasa yakın olan köklü perakendeci ile ilgili detaylar;

Resim

ABD’nin en büyük ve en köklü perakendecileri arasında yer alan Sears, onlarca mağazasını daha kapatacağını açıkladı. Sektörde yankı uyandıran haber bir zamanların devler liginde yer almış pek çok şirketin, iflas bayrağını çektiği ya da çekmeye çok yakın olduğu gerçeğini yeniden gün yüzüne serdi.

Çünkü 1893 yılında Chicago’da kurulan Sears, geçmişte ABD’nin yarısının alışveriş durağı olan bir perakende zinciriydi. Öyle ki Sears ürün satmayı bırakıp, yalnızca mağazalarını satışa çıkarsa bile ABD’nin en zengin firması olacağı söyleniyordu. Ancak Sears, 2016’da 60 milyon dolar zarar açıklamış ve 2017’de ABD’deki 150 mağazasını kapatmak istediğini duyurmuştu.

Sears’ın uzun süreli CEO’sunun da belirttiği gibi Amazon ve diğer e-ticaret şirketlerindeki hızlı gelişme, perakendecileri olumsuz etkilemişti.

Resim

Şirketten yapılan son açıklama da olumsuzluğun devam ettiğini gösteriyor. Keza Sears, kar etmeyen 100 mağaza daha tespit ettiğini ve bunlardan 63 tanesinin kapanış satışlarına çok yakında başlanacağını açıkladı. Geriye kalan 9 tane şubenin de kısa süre sonra belirleneceği söylendi.

Satışları % 31 seviyesinde düşen perakendeci, geçen yıl da 400 civarında mağazasını kapatmıştı.

Resim

Yeri gelmişken Kmart ve Sears’ın 2005 yılında birleştiğini ve toplam 3500 mağazaya sahip olduklarını belirtelim. Ancak kapanan mağazalarla birlikte şirketin büyük bir bölümü yok olmuştu.

Zaten Sears’ın 8 yıldan beri ettiği zararın 11.2 milyar dolara ulaşması da bunu gösteriyor.

Resim

Ayrıca geçen yıl Craftsman’ı satan Sears şu sıralar Kenmore’u satmak istiyor. Kaldı ki söz konusu haberlerin ardından Sears hisselerinin % 13’lük düşüş yaşadığı kaydedildi.

Tabii, Sears’ın vardığı nokta ABD’li perakende devlerini Amazon’un bitirdiği yönündeki iddiaları yeniden gündeme getirdi.

Sonuçta; daha iki ay önce Nine West’in iflas başvurusunda bulunduğunu görmüştük. Ayrıca iflas eden devler arasında oyuncak efsanesi Toys R Us ve ABD’nin en eski silah üreticisi Remington da iflas başvurusunda bulunmuşlardı. Kısacası, Amazon’un e-ticaretteki payı ve perakendecilerin değişime ayak uyduramaması gibi nedenler şirketleri çöküşe itiyor.


Haber Kaynak: https://paratic.com
Kullanıcı küçük betizi
derinnacar
Üye
Üye
 
İletiler: 59
Kayıt: Pzt Tem 25, 2016 14:03
Konum: Ankara

Şu dizine dön: Türkiye ve Dünya Gündemi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x