Biraz beyin fırtınası - Neler oluyor¿?

Sivil örümcekler ile ilgili gelişmeler, yazılar ve değerlendirmeler

Biraz beyin fırtınası - Neler oluyor¿?

İletigönderen Ram » Cum Eki 17, 2008 12:36

  • Hükümet Doğan grubu ile kavga ediyor.
  • Hükümet askerle barış yapıyor.
  • Sivil örümcekler ikiye ayrılmış durumda: Hükümet yanlısı ve karşıtı
  • Hükümete "şu sıralar" karşı duran sivil örümcekler, Doğan grubuyla yine "şu an" için kavgalı gözüküyor.
  • KILIÇDAROĞLU, bir ton belgeyle Akape yolsuzluklarını ortaya çıkarmaya başlıyor.
  • Cemaate yakın olan Emre Aköz hükümete karşı dururken, aynı gazetenin bir diğer yazarı Engin Ardıç hükümeti Emre Aköz'e karşı savunuyor.
  • Başbuğ, bir grup stratejist maskesi takan sivil örümceklerle, terörle mücadele için beyin fırtınası yapıldığını açıklıyor.
  • Şehitler geliyor ve Başbuğ Taraf adlı müsveddeyi hedefe koyup topa tutuyor. Ama yalnızca bağırıyor.
  • Tayyip, Başbuğ'un yanında duruyor. Her bir şeye hamdolsun demeye de devam ediyor. Barzani ile masaya oturuyor.
  • Albay SARIZEYBEK iki defa Siyaset Meydanı'na çıkarılıp çok geniş kitlelere ulaşılması sağlanıyor, âdeta ders veriyor, hükümeti sonuna kadar eleştirilmesine izin veriliyor. Ama işin içine Ergenekon konusu girince, albayı konuşturmuyorlar.
  • KOÇ hükümeti topa tutuyor.
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen MansurSah » Cum Eki 17, 2008 13:10

    * Vakıflar Yasası'nın durumu şu an nedir, takip edemedim ama o var

    * Borç 500 milyar dolar, yabancı bankaların durumu ortada ve yüzyılın en büyük krizlerinden birini yaşamaktayız.


Aklıma hemen Nazım'ın Kuvayi Milliye Destanı geliyor:

Memleket harap,
toprak çorak,
borcumuz 500 milyon,
vâridat ise 15 milyon ancak.


Durum çok karışık. Allah sonumuzu hayretsin.
Fatih "Mansur Şah" Özaydın

Hem Cemaat hem Cumhuriyet olunmaz,
Ters mıknatıslanma yapar!!!
Kullanıcı küçük betizi
MansurSah
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 611
Kayıt: Cum Ara 07, 2007 18:04
Konum: Osaka, JP

İletigönderen Ram » Cum Eki 17, 2008 21:26

MansurSah yazdı:
    * Vakıflar Yasası'nın durumu şu an nedir, takip edemedim ama o var

    * Borç 500 milyar dolar, yabancı bankaların durumu ortada ve yüzyılın en büyük krizlerinden birini yaşamaktayız.


Aklıma hemen Nazım'ın Kuvayi Milliye Destanı geliyor:

Memleket harap,
toprak çorak,
borcumuz 500 milyon,
vâridat ise 15 milyon ancak.


Durum çok karışık. Allah sonumuzu hayretsin.


MansurŞah,

Birinci madde, yukarıda sıraladığım maddelere göre eski ve bağlantısız. İkinci madde ise, dış mesele olduğu için doğrudan bağlantılı değil.

Demek istediğim, birileri hükümetin de kuyusunu kazıyor ve bundan hükümet dışı kimi kümeler yararlanırken yine hükümet dışı kimi kümeler de zarar görüyor. Peki neden¿?

Yeni Demokrasi Hareketi çökmüş durumda. Güçlü Türkiye Partisi'nin ise barajı geçmesi ve DTP'nin iktidar olması bir hâyâl. Benzeri yoğun demokrasi aşığı partiler de aynı durumda. At izi it izine, it izi çakal izine, çakal izi deve izine, deve izi örümcek izine karışmış durumda. Yani yüzüp yüzüp kuyruğuna geldiler, Türkiye batmak üzere. Neden geri çekilsinler ki¿?

Bu muamma için sizin görüşleriniz nelerdir¿?
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Ram » Cum Eki 17, 2008 21:27

Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Türk-Kan » Cum Eki 17, 2008 22:19

  • AKP'ye yakinligi ile bilinen Metropoll adli sirketin yaptigi ankette AKP oylarinin 16 puan düstügü aciklaniyor...
  • Tayyip Türkiye'nin BMGK gecici üyeligine kabul edilisini degerlendiriyor:
      "Bu neticenin ardında 5 yıllık çalışma ile bölge ve dünya barışı için yaptığımız çabaların katkısı olduğunu düşünüyorum.

      Önümüzde çok daha etkin ve aktif bir küresel rol oynama şansı bulunmaktadır."
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

İletigönderen erenus » Cum Eki 17, 2008 23:35

Bence, birileri iteleme yöntemi ile sistemi dengelemeye çalışıyor...

Oyun Kuramı yazdı:Eğer bir karar, diğer oyuncular ne yaparsa yapsın en iyi kararsa ona oyun teorisi lisanında baskın strateji denir. Her baskın strateji çözümü bir Nash çözümüdür ama tersi doğru değildir. Teori basit şekilde şöyle özetlenebilir: oyuncuların hepsi aynı hedefe yönlenirse, bu oyuncuların elde etme olasılıklarını azaltacak; farklı hedeflere yönelim ise arttıracaktır.


İki durumu masaya yatırırsak:

Bir oyuncunun elde ettiği kazancın diğerinin (veya diğerlerinin) kaybını oluşturduğu mutlak çelişki durumu.(Sıfır toplamı modeli)

Çelişki ile işbirliğinin karma durumu; şöyle ki, bu durumda oyuncular ortak kazançlarını artırmak için işbirliğine girişebilirler, ancak yine de kazancın dağıtımı konusunda bir çelişki sözkonusudur. (Sıfır toplamlı olmayan model. Bu model, taraflar yine esas olarak birbirlerine rakip olmakla beraber, her iki tarafın da karlı olabileceği denge durumları sözkonusu olabilmektedir.)

Malum stratejiler bildiğiniz gibi modulerize et (parçala yönet) ve kazan-kazan yarat ilkesi ile çalışır. Eğer parçaladığın sistemler kendi aralarında başka bir düzen oluşturursa buna bağlaşım(coupling) deniyor. Bu durumda senin sistemden ayırmaya çalıştığın parça veya bu parçanın bir kısmı gidip diğer parça ile birleşebiliyor. Tabi bu bir çözüm olmuyor karmaşıklık miktarını arttırıyor.




Oyun kuramı bilgilerini kolay okunabilsin diye wikiden aldım.


"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 423
Kayıt: Prş Eki 18, 2007 6:07

İletigönderen İlteriş » Cmt Eki 18, 2008 0:45

Boyle bir donemde ordu'ya vurmak PKK ile ayni tarafta olmak olarak algilanacaktir. Sadece bu "dogru" algilamayi bozmaya donuk aciklamalardir. Yani yine kamuoyunu aldatmaya donuk aciklamalardir. Yanliz uzman bir takiyyeci oldugu kesindir. Aciklamasi zamanindadir.

Peki orduyu gercekten yipratmak olan esas amaclari ne olacak derseniz, onu da ortalik biraz yatistiktan sonra acik ve asikar olarak yapmaya devam ederler. Aceleleri yok, hic birsey yapmasalar paralarina para katiyorlar.

Diger bir olasilik ise, gercekten ordunun hesaplasmak isteyeceginden korkup duruma gore taraf degistirmis olabilecegidir.

Ote yandan, belki biraz uzak bir ihtimal gibi gorunebilir ama, esasinda Islamcilik ile alakasi olmayan bu yeni zengin dindar gorunumlu sinif, gucun simgesi olan orduyla "laik cumhuriyete dokunma, canimi ye, hatta rusvetini, haramini ye, yolsuzlugunu yap karismayacagim" gibi bir anlasma yapmis olabilirler, yani dinlerinin imanlarinin para oldugunu bildigimiz bu tayfa ideolojiyi askiya alip "yiyicilik"teki maharetlerini surdurebilecekleri bir karsilikli anlayis donemini tercih etmis olabilirler.

MGK'daki konusmalari bilmiyoruz, ancak AKP Kurt-Islam'ciliktan, asker zoruyla Turk-Islam'ciliga cekiliyor olabilir.

Anayasa Mahkemesinin kararlarini da bu baglamda degerlendirmeliyiz. Ornegin "turban" konusu bir daha gundeme gelemeyecek sekilde kapanmistir. Bu kendisini tabanina dinci gosteren iktidarin zamaninda olmustur.

Ancak somut olan birsey var ki, o da butun bunlarin Amerikanin istedigi istikamette oldugudur. Ne de olsa su anda, BOP'un esbaskani olan bir basbakan ve Musul'da hakkimiz yoktur diyen bir genelkurmay baskaninin siir gibi uyumlu olduklari bir donem yasiyoruz, ancak uyumun yakalandigi denge daha laik cumhuriyetten yana gibi. Bagimli ve laik bir cumhuriyetimiz var su an ve bu durum herhalde Turk milletinin menfaatine degildir. Bagimsiz ve laik olsak mukemmel olurdu, hem bagimli hem ser'i olsa berbat olurdu, iyiyiz yani yine, bu cahil %lik kesimimizle buna sukur, daha fazlasini da haketmiyoruz maalesef:-)
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye
 
İletiler: 1197
Kayıt: Cmt Eki 20, 2007 23:05

İletigönderen kaye » Cmt Eki 18, 2008 0:49

Ram yazdı:Yeni Demokrasi Hareketi çökmüş durumda. Güçlü Türkiye Partisi'nin ise barajı geçmesi ve DTP'nin iktidar olması bir hâyâl. Benzeri yoğun demokrasi aşığı partiler de aynı durumda. At izi it izine, it izi çakal izine, çakal izi deve izine, deve izi örümcek izine karışmış durumda. Yani yüzüp yüzüp kuyruğuna geldiler, Türkiye batmak üzere. Neden geri çekilsinler ki¿?

Bu muamma için sizin görüşleriniz nelerdir¿?

Sen zaten açıklamışsın Ram hepsini :)
Ben toplayayım:
Yani yüzüp yüzüp kuyruğuna geldiler, Türkiye batmak üzere. Neden geri çekilsinler ki¿?

Demek ki hala kuyruğa gelemediler, hala çekindikleri birşeyler veya birileri var!
Sizce kim veya ne çekindikleri?

Bu muamma için sizin görüşleriniz nelerdir¿?

Tam olarak umduklarını bulamadılar bunlardan demekki, başka kapı arıyorlar gibi geldi bana, ortalığı bulandırıyorlar ki çekindikleri kişi veya şeyler göremesinler herşeyi ve de yavaş yavaş, sıza sıza, onları da dönüştürmeye çalışıyorlar...

...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye
 
İletiler: 1036
Kayıt: Pzr Oca 06, 2008 0:57

İletigönderen İlteriş » Cmt Eki 18, 2008 2:03

Ram Yazmis
Demek istediğim, birileri hükümetin de kuyusunu kazıyor ve bundan hükümet dışı kimi kümeler yararlanırken yine hükümet dışı kimi kümeler de zarar görüyor. Peki neden¿?

Yani kumeler derken sence hangi kumeler hukumetin kuyusunu kaziyor, ve hangi hukumet disi kumeler bundan faydalaniyor, biraz acabilir misin?
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye
 
İletiler: 1197
Kayıt: Cmt Eki 20, 2007 23:05

İletigönderen Ram » Cmt Eki 18, 2008 3:38

Türk-Kan, bu %16 oy kaybı haberi de çok önemli. Özellikle Doğan medyasında çok yer aldı.

erenus, peki sistemi idare eden ve istediğini parçalayan birileri mi var¿? Sistem kendi kendine, kendi bünyesinde bulunan kutupları değişik değişik parçalayıp yine bunlar arasında değişik değişik birleşmeler sağlayamayacağına göre; Tayyip'i Doğan ile kapıştıran, Başbuğ ile öpüştüren, Taraf ile boğuşturan, Barzani ile seviştiren güç/gelişme/olgu nedir¿? Daha dün aynı hamamda bulunan bunlardı da, kötü çocuklar TSK ve yargıydı.

kaye, elbette bu süreçte ("sonuç" bağlamında) başarılı olamadılar. Acaba senin dediğin gibi birilerinden mi korktular¿? Kimdir bu birileri¿? Bu birileri mi acaba bunları birbirinden koparmaya çalışıyor¿? Yoksa gördükleri kuyruk değil miydi¿? Ya da gerçekten örümcekler arasında umudunu yitirenler mi oldu¿? Veyahut, bu ayrımı bilinçli olarak örümcekleri salanlar mı düzenledi¿? Garip garip sorular işte. :)

gokturkmehmet, tarafı keskin bir şekilde belli olan sivil örümcekler, hükümetin topaç politikasına artık "yeter" demeye başladı. "BOP eş başkanlığının hakkını ver, yoksa seni yereriz, üstüne basıp ezeriz, akabinde tepiniriz" demeye başladı.

Tarafı keskin bir şekilde belli olmayan sivil örümcekler ise; ampûle kazık bağladıklarından mıdır, yoksa onlar da -açıkça görüldüğü gibi- Akapenin yaptıklarını/yapabileceklerini yapabilecek bir parti daha görmedikleri için midir, ya da "acele giden ecele gider" sözünü akıllarından çıkarmadıkları için midir, veyahut -diğer örümceklerin bildiği bir şey var da- bunlar bundan bihaber olduklarından mıdır bilinmez, zarar göreceklerini düşünüyorlar ki, diğer örümceklere karşı da olsa hükümeti savunmaya devam ediyorlar.

Yalnız burada, dinci yandaş medya ile yüropacı ya da Amerikancı yandaş medyanın ayrımından söz etmiyorum, bahsettiğim ayrımı her alanda genele vurmak gerekir. (TARAF adlı müsvedde hariç. Zira onların hepsi aynı boğazdan kusuyor)

Tabii işin bu yönü yalnızca göz önündeki örümcekler arası ayrımdır ve daha yeni başlamıştır. Yine KOÇ, TÜSİAD ve benzeri zenginler ve zengin kulüpleri de hükümete karşı net tavır alıyor. Bütün bunlar olurken Başbuğ sivil örümceklerin "stratejit maskesi takmış olanlarıyla" "beyin fırtınası" yapıyor. Terörle mücadele için, önerilen demokratik! çözümleri dinliyor. Ardından TARAF adlı müsveddeye bağırıp çağırıyor. Akabinde Başbuğ'a tepki geliyor ve Tayyip Başbuğ'a siper oluyor. Barzani ile görüşülüyor, Barzani "bizi tanıdılar" havasına giriyor, Başbuğ'dan tık yok. Son olarak, Tayyip TARAF'a cephe alıyor.

Bütün bunlar olurken bunu takiyye olarak açıklamak çok basit olur. Hani açık bir emare görsem, asker ortalığı karıştırıyor bunların birliğini bozuyor derdim, görseydim.
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen erenus » Cmt Eki 18, 2008 4:44

erenus, peki sistemi idare eden ve istediğini parçalayan birileri mi var¿?


Ram, çok büyük miktarda parası olan şirketler var.

Sistem kendi kendine, kendi bünyesinde bulunan kutupları değişik değişik parçalayıp yine bunlar arasında değişik değişik birleşmeler sağlayamayacağına göre;


Sizin paylaşımlarınızdan seyrettiğim kadarı ile asker şafak'ı içeri almış kardeşi tarafı dışarda kalmış. Bunlar sıra ile aynı haberleri yazmıyor muydu şimdi belki biraz farklı yazmaları gerekecek...

Belki önce en uçları kütleştirmeye çalışıyorlar(dır) tabi, benimkisi sadece tahmin.


"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 423
Kayıt: Prş Eki 18, 2007 6:07

İletigönderen Ram » Pzr Eki 19, 2008 13:03

erenus yazdı:
erenus, peki sistemi idare eden ve istediğini parçalayan birileri mi var¿?


Ram, çok büyük miktarda parası olan şirketler var.


Doğru, çok büyük şirketler var, bu çok büyük şirketleri yöneten kümeler var. Meselâ; Lehman Biraderler'i çökertenler, JP Morgan'ı yükselttiler. Fakat ben de diyorum ki, bunlar Akapeye alternatif mi buldular da, Akapeye vurdurmaya başladılar¿? Ben böyle bir alternatif de göremiyorum.


İşte gelişmelere bir örnek daha: http://www.guncelmeydan.com/forum/muhti ... 16663.html

Bu arada benim somut bir fikrim yok tekrar hatırlatayım. Beraber bir şeyler bulmaya çalışıyoruz.
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Ram » Pzr Eki 19, 2008 13:19

http://www.guncelmeydan.com/forum/muhti ... highlight=

Yukarıda adresini verdiğim yazıya yapılan sözde yorumlar



    karahan kahraman / 19 Ekim 2008 00:43
    sevgiden_ nefrete


    ben basbakani o kadar benimsemistimki O yanlis yapmaz diyordum,ama öyle birsey yaptiki artik ne tvde nede gazetede resmine bile tahammül edemiyorum.Onu hic affetmeyecegim.Cok dönekmis,bi daha oy vermekmi? aslaaa..


    sivilce / 19 Ekim 2008 00:24
    anlamak çok zor


    27 Nisanı yaşamış biri olarak ve ordaki dik duruşun neticesinde halkın ona verdiği destekle bugün hala iktidarda bulunabilen bir başbakanın bugün daha öncekiler gibi düzenin adamı haline gelmesini ve yanlış taraf seçmesini üzüntüyle izliyoruz.Daha öncekiler tarih oldu gitti sen ne umuyorsunki?


    mücahit turgut / 18 Ekim 2008 19:35
    halka kalakn parmaklar


    şehitleimizin hakkını savunmak paşaya göre belki orsuyu yıpratıcı bir hareket olarak görünse de o halka kalkan parmakların nasıl bir sindirici zihniyete sahip olduğunu da biliyoruz bu halk eski halk değil sonuna kadar TARAFız


    ali kürşat yüksel / 18 Ekim 2008 14:17
    neyse allahtan yakında


    allahtan yakında seçim var . Sayın başbakana sandıkda "TARAF"ımızı belirtiriz. Artık öğreniir sayın başbakan kimin yanlış "TARAF" ta olduğunu


    BAKİ EKİNCİ / 18 Ekim 2008 13:43
    İŞTE "GENÇ VE SİVİL" DURUŞ


    Halkın ve hakikatın yılmaz savunucusu siz(biz).Esen her ruzgar önünde sabit kadem duran ve varlığıyla "ey kalabalık:durun bu yol çılmaz sokak" demeyi ne pahasına olursa olsun, haykırmayı vicdani ve insani mesuliyet gören gine siz(biz).


    sezai / 18 Ekim 2008 13:41
    indir elini


    indir o elini asker,haddini bil


    NİHAT BALABAN / 18 Ekim 2008 13:28
    ARTIK YERİMİZ BELLİ SAYIN BAŞBAKAN


    Sayın Başbakan

    Bu ülkede beli başlı unsurların değişimi için mücadele veren bir yurttaş olarak öncelikle hakkınızda daha önceden düşündüklerim adına bana sizi eleştirenler ve hakkınızda olumsuz izlenimlerini benimle paylaşan ve kendilerine sizi savundunduğum kişilerden özür diliyorum!

    Bu yazıyı uğradığım hayal kırıklığını ve size olan öfkemi burada bu yazıyı okuyan kişiler adına bir itiraf niteliğinde yazıyorum.

    DEVAMI
    İm (Kod): Tümünü seç
    http://nihatbalaban.blogcu.com/yerimizi-belli-ettik-sayin-basbakan_26497921.html 



    Nisyan Vatansever / 18 Ekim 2008 12:33
    Hafıza-i Beşer


    "Hafıza-i beşer nisyan ile malüldür" özdeyişini mükerrer kullanan başbakan, bu sefer nisyan sıfatlı cümlede bizzat kendisi özne olmuştur.


    Kalmam Kortis / 18 Ekim 2008 12:22
    seçilmişler yetkilerini devrederse


    Türkiye'de seçilmişler bir kez daha atanmışlara teslim oldu. Devletin korucusu olduğunu ileri süren militarist oligarşi bir kez daha gerçek yöneticinin kim olduğunu seçilmiş sözde başbakanın pratiği ile dile getirmiş oldu. Başbakan militarist elitin kendisine çizdiği çerçevenin dışına çıkma cesaretini ne yazık ki gösteremedi. İşaret ettiğiniz bir çok olayda olduğu gibi bu olayda da militarist elite teslim oldu.

    Hal böyle olunca bu siyasi irade Ergenekon davasını ne kadar ve nerere kadar sürdürebilir noktalarında haklı endişelere kapılmamak mümkün değil. Korkarım ki bu davada da derin devlete teslim olacak ve deşifre olmuş, devletin sırtında yük olarak duran bir kaç ağırlıktan kurtulacaklar ve fakat derin devleti de koruyacaklar. Derin devletten ve demokrasinin önünde engel olarak duran, derin devletin tepesini oluşturan militarist elitten ancak 'altakiler' hesap sorabilir. Bize parmak sallayarak tehditler savuran paşalara 'nanik' yapma zamanı. Paşaların pırpırlanı sökelim, kuyruklarındaki tenekeleri de çoğaltalım!


    Fatih ÖNDER / 18 Ekim 2008 11:02
    çelişki


    Ey bu ülkenin yarısının oylarını toplayıp iktidara gelmiş sayın başbakan!Bu paşalar değil miydi daha bir süre önce sana ve senin partine karşı muhtıra yayınlayan,bu paşalar değil miydi sırf başörtülü olduğu için eşlerinizdeen köşe bucak kaçan onların bulunduğu ortama girmeyen,bu paşalar değil miydi her fırsatta içinde bulunduğunuz hükümete laf sokan vs vs...Ama siz naptınız kendinizle ters düştünüz.Birilerine hoş görünmek adına kendinizden vazgeçtiniz.Yapmayın Allah aşkına,yazık çok yazık...
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen kaye » Pzr Eki 19, 2008 23:33

Ram yazdı:kaye, elbette bu süreçte ("sonuç" bağlamında) başarılı olamadılar. Acaba senin dediğin gibi birilerinden mi korktular¿? Kimdir bu birileri¿? Bu birileri mi acaba bunları birbirinden koparmaya çalışıyor¿? Yoksa gördükleri kuyruk değil miydi¿? Ya da gerçekten örümcekler arasında umudunu yitirenler mi oldu¿? Veyahut, bu ayrımı bilinçli olarak örümcekleri salanlar mı düzenledi¿? Garip garip sorular işte.

Kesinlikle kuyruk değildi, kuyruk olduğunu zannettiler ama ellerine gelen, önlerine çıkan başka bir şey oldu :), nedir bu veya kimdir bu birileri! Tabii ki biziz, yani aziz Türk halkı, dip dalgası (Attila İlhan nur içinde yatsın), her ne kadar zaman zaman kızsak ta, şaşırsak ta her zaman vatan konusunda hemfikir oluveriyoruz. Yugoslavya'yı, Çekoslovakya'yı, Rusya'yı, Irak'ı parçalayanlar Türkiye'de de bu işin çok kolay olacağını düşünüyorlardı ama umdukları gibi olmadı işte. Kürtçülük yapmaya çalıştılar, alevi-sunni, sağ-sol çatışması yarattılar, şimdi de şeyhleri vasıtasıyla dini kullanıyorlar ama işte en türbanlımız bile (nuray bezirgan gibi uşaklardan bahsetmiyorum) her ne kadar dinde turban, mezhep, vs. vardır-yoktur diye kavga etsek te konu toprak olunca tek yumruk oluyoruz. Yeter ki azıcık gözlerimiz açılsın. Son zamanlarda ortaya çıkan yolsuzluklarla, şehitlerle biraz daha açılmış bulunmakta kısık gözler ama daha da lazım tabiii ki..
İşte bu yüzden taktik değişikliğine ihtiyaçları var, ilk işte kadro değiştirmeden başlıyor bence. Başka bir olayla başka kahramanlar lazım. Fakat ne ve kim, işte onu iyi kestirebilmek gerekiyor.. Yoksa amaç hala aynı, yol değiştirilecek mecburen. Bence şu an onlarda tam olarak bilmiyorlar sırada neyin kullanılması gerektiğini..
Ve de kadro değişikliğinden eski uşaklar hiç te memnun gibi gözükmüyorlar.. Kıyametlerinin yaklaştığından abuk sabuk laflar ediyor, hareketler yapıyorlar. Zaman zaman efendilerine ellerinde olarak veya olmayarak sert çıkışlarda bulunuyorlar ama onlar da henüz tam olarak gözden çıkarıldıklarından emin olamadıklarından, başka bir seçenek önlerine gelene kadar aynı yolda yürümeye devam edecekler. Bu ne kadar sürer, tam olarak kestiremiyorum ama biz görürüz o kesin..
Gözden çıkarılanlara ve yolundan dönenlere örnek isterseniz; bakınız türban tartışmasını ilk olarak çıkaranlar, imam hatipleri siyasi arenaları haline döndürmek isteyenler, kanlı-kansız yorumları yapanlar diyebilirim.. Rejime-devlete en büyük tehdit demek ki onlardı ki, habire kapatıldılar. Şimdi ise en büyük ulusalcı onlar değil mi!!! :) :)

...
Kullanıcı küçük betizi
kaye
Üye
Üye
 
İletiler: 1036
Kayıt: Pzr Oca 06, 2008 0:57

İletigönderen erenus » Çrş Eki 22, 2008 7:08

Ram yazdı:...., Ben böyle bir alternatif de göremiyorum.


Para babaları, o yoldan artık istedikleri yere çıkamayacaklarını düşünüyor olabilirler. Bazı hesapları tam tutmadı. Zaten bundan sonraki düzende herkez kendi derdinde olacak gibi gözüküyor.

Bir alternatif bulunamayan düzende sizce neler olabilir.

Kaos? Kargaşa ?.....?

Yorumlarınız...


"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı
 
İletiler: 423
Kayıt: Prş Eki 18, 2007 6:07

Sonraki

Şu dizine dön: Bağlantılı Gelişmeler ve Değerlendirmeler | S. Ö.

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x