Bismil'den petrol fışkırdı

Genel & Güncel Konular

Bismil'den petrol fışkırdı

İletigönderen sessiz sedasız » Prş Nis 24, 2008 18:11

Diyarbakır'ın Doruk Köyü yakınlarında 'Arpatepe 1' kuyusunda Türkiye’nin en kaliteli petrolü bulundu.

Diyarbakır’ın Bismil İlçesi Doruk Köyü yakınlarında İngiliz ‘Aladdin Midle East’ firmasının 4 ay önce açtığı ‘Arpatepe 1’ kuyusunda 34 gravite petrol bulundu.

Günlük üretim kapasitenin araştırıldığı sahanın umut verdiği belirtilirken, TPAO Batman Bölge Müdürü Erdal Coşkun, bulunan petrolün Türkiye’nin en kalitelisi olduğunu belirtti.

2400 METREDE PETROL ÇIKTI

İngiliz Aladdin Midle East firmasının Bismil’in Doruk Köyü yakınlarında 4 ay önce açtığı Arpatepe 1 kuyusunda 2 bin 400 metrede kaliteli petrole rastladı. 80 haneli Doruk Köyü Muhtarı Abdulkadir Azizoğlu, petrolün bulunmasıyla köylerinin çehresinin değişmesini beklediklerini söyledi.

14 DÖNÜMLÜK ARAZİYİ 15 YTL'YE KİRALADILAR

Köyde altyapı, yol, su, sağlık ocağı ve eğitim sorununun dizboyu olduğunu belirten köylülerden Hilmi Güzel, “Çok kaliteli bir petrolün köyümüzün dibinde bulunması bizi son derece sevindirdi ama sorunlarımız ortada. Yabancı şirket, 14 dönümlük alanı 15 bin YTL’ye bir yıllığına kiraladı. Artık petrol çıktıktan sonra bu arsamızın daha da değerlendirilmesini bekliyoruz” dedi.

TÜRKİYE'DE BULANAN EN KALİTELİ PETROL

Batman’ın Kozluk-Şelmo sahasında 32 gravite petrolün çıktığını belirten TPAO Batman Bölge Müdür Erdal Coşkun, Arpatepe 1 kuyusunda bulunan petrolün 34 gravite olduğunu ve şu ana kadar Türkiye’de bulunan petrolün en kalitesi olduğuna dikkat çekti.

:arrow: http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=138183
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen sessiz sedasız » Prş Nis 24, 2008 18:12

kapatın üstünü gitsin.alıştık zaten en pahalı petrole.ucuzlar felan ruh sağlığımız bozulur mazallah :x
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletigönderen Egeli » Prş Nis 24, 2008 18:13

Gözümüz aydııııııın.Kaçıncı eyalet oluyoruz şimdi?Ben 53.te kaldım da :roll:
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen sessiz sedasız » Prş Nis 24, 2008 18:21

dostum güzeldi valla :kikirik:
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletigönderen Egeli » Prş Nis 24, 2008 18:46

sessiz sedasız, eyvallah :)
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen Çetin Taş » Prş Nis 24, 2008 23:03

Bu haberleri bundan sonra biriktireceğim çünkü her sene en az 10 tane böyle haber görüyorum.Aklım başımda olalı beri şöyle böyle 23-24 sene geçti.230-240 petrol bölgesi eder.E bu kadar zamandır petrol zengini olmalıydı bu memleket be.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen kurtuluş » Prş Nis 24, 2008 23:31

egeli dostum
esprisi bile soğuk buz gibi :(
Kullanıcı küçük betizi
kurtuluş
Üye
Üye

İletiler: 3

İletigönderen Pınar » Cum Nis 25, 2008 7:19

Çetin Taş, haklısın çetin abi haberleri biriktirelim belki biz çıkarır petrol zengini oluruz :)
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen 0KurtluElma0 » Cum Nis 25, 2008 12:35

Trakya'dan doğal gaz çıktı,Karadeniz ve Bismil ve o bölgeden petrol çıkıyor...Daha önce bilmediğimiz madenleri duyuyoruz....Bu işte var bir iş....Ben acaip işkillenmeye başladım...Birde kimi ilerizekalılar da der ki o yabancılar bunları bizim için çıkarrırlar...TPAO'yla birlikte çıkarıyorlar ya..Heee canım heee elin İngilizi çıkardığı petrolu Türkiye'ye bıracak..Bal tutan parmağını yalar hesabı bitiriyorum :shock:
Kullanıcı küçük betizi
0KurtluElma0
Üye
Üye

İletiler: 40

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x