BİZ HALKIZ, HER PARÇANDAN YENİDEN DOĞARIZ!

BİZ HALKIZ, HER PARÇANDAN YENİDEN DOĞARIZ!

İletigönderen umitdoganci » Pzr Oca 23, 2011 20:33

Birgün bir bedel ödeyecegini biliyordu, ama bile bile yazdı. Toplum için yazdı, yüzünü güneşe çeviren insanların umudu için yazdı!
Resim

Ömrü boyunca mücadele etti, gelecek nesillere bir tutam ışık, namus ve özgürlük bırakabilmek için yazdı!

Abdi İpekçi, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Ümit Kaftancıoğlu, Cavit Orhan Tütengil, Onat Kutlar, Eşref Bitlis, Necip Hablemitoğlu, Gaffar Okkan, M.Yücel Özbilgin, ve niceleri ile aynı kaderi paylaştı.

Hepsinin de tek ortak yanı, laik cumhuriyete ve ilkelerine gönül vermiş olmaları. Susturulup bir mezara kapatılmak istendiler. Ama onların vefatı bile mezarlarına sığmadı!

Türkiye’nin, Cumhuriyetin ve Cumhuriyetin kazanımlarının ve bütünlüğünün tehdit altında olduğu, kutsal değerlerimizin ayak altına alındığı, çocuk istismarının arttığı, namus-ahlak gibi kavramların hiçe sayıldığı, yolsuzluk ve işsizliğin hat safhaya ulaştığı, terör ve terörün siyasallaşmasına ön ayak olunduğu, düşünce ve ifade özgürlüğünün çiğnendiği ve ülkemizde ki karanlığın büyük boyutlara ulaştığı günümüzde Uğur Mumcu'yu her zamankinden daha büyük bir özlemle arar olduk!

Mumcu'nun yıllarca üzerinde durduğu sorunların, karanlık ilişkilerin, tuzakların Türkiye için ne kadar büyük bir önem taşıdığı ve günümüze ne kadar çok kirlilik yansıttığı hergün daha iyi görülüyor ve anlaşılıyor.

Şimdi yaşasa, Türkiye'nin şuanki durumuyla ilgili bütün araştırmalarda, bütün yolsuzluk haberlerinde onun kalemine rastlardık, ki yazdığı kıtaplar şu an bile ülkemize ışık tutuyor!
Uğur Mumcu diğer sözde aydınlar gibi, 301 den yargılanmadı, siyasilerle yakınlık kurup menfaat ve mevki peşinde koşmadı, çalmadı, kalemini satmadı ama öldürüldü!

Neden?
Çünkü „Siyaset-Ticaret-Terör“ üçgeni nin üzerinde durduğu için!

Her yıl özellikle ocak aylarında gazetelere daha dikkatli bakarız. Ama malesef Uğur Mumcu ile ilgili haberlere pek fazla göremeyiz. Üstelik Uğur Mumcu'dan bahsetmeyen Gazetelerimiz bile var!

Bugün Gaffar Okkan suikastininde yıldönümü. Bize ne çabuk unutturuldunuz değil mi?

Amacım çabuk unutan bir toplum olan bizlere, çoktan unutulmazlar arasına katılan Uğur Mumcu’yu tekrar hatırlatmaktır!

Balkonun altına kapatmışlar hint horozunu. Önüne de bir kara tel çekmişler. Dünya yüzü görmesin diye. Yine de herkesten önce ötüyor sabahları. Erken öten horozun sözü bir yerlerden kulağıma çalınmış olmalı!

Ümit DOĞANCI
24 Ocak 2011, Frankfurt
Kullanıcı küçük betizi
umitdoganci
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 46
Kayıt: Pzt Mar 15, 2010 15:35

Şu dizine dön: Ümit DOĞANCI

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

cron

x