Blair emekliliginde Lavrens-cilik oynayacak

Güney Yayı: Ortadoğu adı verilen, bölgemiz coğrafyasının da bir bölümünü içine alan bölge.

Blair emekliliginde Lavrens-cilik oynayacak

İletigönderen İlteriş » Prş Ara 25, 2008 11:35

Blair: Her gün Kur’an okuyorum

İngiltere eski Başbakanı Tony Blair Alman Die Zeit dergisine yaptığı açıklamada, “Her gün Kur’an okuyorum” dedi.

BERLİN - İngiltere’nin eski Başbakanı Tony Blair, Alman Die Zeit dergisinden Jan Ross und Patrick Schwarz’a verdiği bir röportajda, “Düzenli olarak Kur’an okuyorum, aslında her gün okuyorum.” dedi. 55 yaşındaki politikacı, Hz. Muhammed ile ilgili olarak da “O çok uygar bir liderdi” dedi. Hıristiyan ve Müslümanlar arasındaki önyargıları değerlendirirken Blair şöyle konuştu: “Hıristiyanlar hemen, ‘Ama onlar bizden nefret ediyor’ diyor. Ancak Kur’an’da Hz. İsa ile ilgili olup da, derinden saygılı olmayan bir gönderme yok.”

Blair, “İslam dinine geçmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna da “Hayır hayır, lütfen bu konuya girmeyelim” diye cevap verdi.

İngiliz politikacı, başbakanlığı bıraktıktan sonra Katolikliğe geçtiğini açıklamıştı. Bu seçimin öncelikle karısı ve çocuklarının Katolik olması ile ilgili bir karar olduğunu, tabii manevi bir tarafı da olduğunu söylüyor.

İNANÇ HER ŞEYDİR, GÜÇ VERİR
Blair başbakanlığı döneminde inancı hakkında konuşmayı pek tercih etmeyen bir liderdi. Bu konuda büyük konuşmaktan kaçınmasının sebebini ise, “Medyanın demeçlerimi her zaman çarpıtıyor olması” olarak açıklıyor.

“İnanç her şeydir. Size güç verir.” diyen 55 yaşındaki politikacı, “Başka şeyler de var tabii bunu sağlayan, ama inanç değerlere sadık kalma gücü verir.” diye konuştu.

IRAK VE AFGANİSTAN’I DİKTATÖRLERİN ELİNDEN KURTARDIK
Blair 2008 baharında, dünyanın büyük dinlerini bir araya getirmeyi amaçlayan bir vakıf kurdu. Ayrıca geçen yıl görevini Gordon Brown’a bıraktıktan sonra AB, BM, ABD ve Rusya Dörtlü’sünün özel Ortadoğu temsilcisi olan Blair, bölgede din faktörünün çok önemli olduğunu söyleyerek, “Öncelikle insanların inançlarını anlamak gerekiyor. Farklı dinlerle uzlaşma ancak bu sayede olur” dedi.

Blair, muhabirin Irak ve Afganistan operasyonlarında Müslümanların baskı gördüğünü söylemesine üzerine Blair, “Kim baskı görüyor. Biz bu ülkeleri, iki büyük diktatörün elinden kurtardık” dedi.


Kaynak
Yukarida aktardigim haber beni hic sasirtmadi, Blair denen zatin emekliligini Musluman halklar uzerinde psikolojik savas unsuru olarak gecirecegine dair onceden fikir sahibiydim. "Her gun Kur'an okuyorum" gibi bir aciklama yaptigini okuyunca verdigim ilk tepki de bir gulumsemeydi. Ama guldugume pismanoldum,cunku guluyormusum, ama aglanacak halimize guluyormusum :-( Haberin yorumlarini okudugumda, 20. yy.in ilk ceyregindeki Arap halklarinin yaptigi ahmakligin aynisini yapmaya hazir, onlardan daha da geri bilinc seviyesinde Turk vatandaslarinin varoldugunu gordum. Ulkem adina uzuldum.

Habere rastladigimda kendime bu vesileyle de "Acaba tarih yine tekerrur edecek mi, tarihten ders alinacak mi, yoksa Ortadogu'daki Bazi Musluman toplumlarin, ozellikle Araplarin, haklarinda, Muslumanlari kafalamak amaciyla "Gizli Musluman Batili" oldugu soylentisi cikarilan "misyon adamlari"na aptalca hayranlik duymalari tekrarlanacak mi?" diye dusunmeye baslamistim ki, bu zavalli, ve cahil yaklasimin bu kez Araplarla sinirli olmayacagi, yillarca Gayri-milli egitim bakanliginin tezgahindan gecmis, seri uretim bocek surulerinin yurdumda pitirak gibi cogalmis olduklarini farkettim.

Iste bana boyle dusunduren bocek vatandasin haberi yorumlamasi :

h. dönmez - İstanbul
"EYVAHHHHH!!! ne olacak şimdi bi ingilteremiz vardı o da şeriat ülkesi olacak.. bizimkiler ayaklanır artık şariat isteyenleri İRAN a değil İNGİLTERE ye gönderirler ey yüce Allah ım sen nelere kadirsin.. "

Nasil? Tam da Blair'in istedigi gibi anlamis degil mi? Simdi bu gerizekaliya Turk demek Turkluge hakaret degil midir?
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye
 
İletiler: 1197
Kayıt: Cmt Eki 20, 2007 23:05

İletigönderen Ram » Prş Ara 25, 2008 12:29

Bir de şu Müslüyalanlar var:

Resim
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen İlteriş » Prş Ara 25, 2008 13:09

Gercekten Ortadogu halklarinda bilinc seviyesi yerlerde surunuyor. Bu lawrence buralarda dolasirken, Arabistan'da "Ingiltere Basbakani gizli Muslumanmis" dedikodusunu yaymislar, simdi de basta Irak olmak uzere, ortadogu ulkelerinde "Obama gizli Muslumanmis!" fisiltilari bu halklar arasinda ciddiye alinmakta. :evil: Yahu bizde bile kurban kesen cikmadi mi? :x

Blair de boyle bir maceraya hazirlaniyor, su ifadeye dikkat edin!

Blair, "İslam dinine geçmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna da, "Hayır hayır, lütfen bu konuya girmeyelim" diye cevap verdi


Ortadogu halklarinin kafasinda "bu konuya girmeyelim" diyerek "gizledigi birseyler oldugu" imaji yaratmaya calisiyor. 10 Numara bir calisma MI6 gercekten profesyonel calismis! :twisted:

Ben bile inanmaya basladim Ram, oyle yalan filan deme!

Blair degil mi Bus'a askeri destek cakip 2 milyon Irakli Musluman kardesinin "cennete daha hizli varmasina, Allah'a daha cabuk ulasmasina" vesile olan buyuk insan? :lol:

Lutfen ama bunlari gozden kacirmayalim. :!: :kikirik:

Isin trajik yani ise maalesef sudur: Egitimsiz ve kendi varligi ve kudretinden umudumu kesmis olan halklar, yabancilarin Musluman olmasindan, onlarin kendilerine acimasindan medet umuyorlar :( Yine kizamiyorum bu insanlara, sadece aciyorum gucsuzluklerine.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye
 
İletiler: 1197
Kayıt: Cmt Eki 20, 2007 23:05


Şu dizine dön: Güney Yayı (Orta Doğu)

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x