Bolivya'da Morales'in zaferi: 'Sömürge devlet bitmiştir!'

Genel & Güncel Konular

Bolivya'da Morales'in zaferi: 'Sömürge devlet bitmiştir!'

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Oca 26, 2009 22:59

BOLİVYA'DA MORALES'İN YENİ ZAFERİ

Bolivya'da yerli halklara daha fazla hak veren ve doğal kaynaklar üzerinde devlet denetimini arttırmayı öngören anayasa referadumundan Morales zaferle çıktı. Morales yaptığı konuşmada “Bugün Bolivya'nın yeniden kurulduğu gündür, sömürge devletin sonudur, içeride ve dışarıda sömürünün bittiği gündür" diye konuştu.

Bolivya'nın ilk yerli devlet başkanı Evo Morales yeni anayasa için yapılan reformdan zaferle çıktı ve bu zaferi “Bugün Bolivya'nın yeniden kurulduğu gündür” şeklinde yorumladı.

Morales, başkent La Paz'daki Başkanlık Sarayının balkonundan halka hitaben yaptığı konuşmada, “Bugün Bolivya'nın yeniden kurulduğu gündür, sömürge devletin sonudur, içeride ve dışarıda sömürünün bittiği gündür. Bolivya halkının bilinci sayesinde, büyük mülk sahiplerinin ve büyük mülkiyetlerin sonudur” dedi. Morales sözlerine, “Artık dışlanmışlar ve hiçe sayılanlar herkesle aynı haklara sahipler” diyerek devam etti.

Bolivya'da yerli halklara daha fazla hak veren, doğal kaynaklar üzerinde devletin denetimini artıran ve Katolikliğin resmi mezhep olmasını ortadan kaldıran yeni anayasa dünkü referandumla kabul edilmişti.

Güney Amerika’nın en fakir ülkesi, olan Bolivya’da Morales ve karşıtları Aralık’ta yapılacak başkanlık yarışında karşılaşacak. Morales, yarışta yine favori olarak gösteriliyor.

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen luzismud » Sal Oca 27, 2009 2:07

Darisi bizim basimiza..
Kullanıcı küçük betizi
luzismud
Çeviri Takımı
Çeviri Takımı

İletiler: 170

İletigönderen İlteriş » Sal Oca 27, 2009 5:32

Doguya gocen Asya kokenli halklar, emperyalist Batinin 500 yillik esaretinden kurtulmaya basladilar. Biz Batiya gocenler onlardan daha iyi karsi koyduk, savastik, bugune kadar esaret yasamadik, ama bizi de simdi 21. yuzyilda esir etmeye calisiyorlar. Umarim asla basaramazlar. Akraba Amerika kitasi Yerlilerine basarilar diliyorum.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Çetin Taş » Sal Oca 27, 2009 9:37

Ben de luzismud'a katılıyorum.Darısı başımıza diyorum.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 6 konuk

x