BOP Eşbaşkanlığı yarışı

Genel & Güncel Konular

BOP Eşbaşkanlığı yarışı

İletigönderen AlpereN » Pzr Haz 17, 2007 20:46

[img]http://ulusalkanal.com.tr/images/fotolar/b/bop.jpg[/img]
AKP, CHP ve MHP Büyük Ortadoğu Projesinin eşbaşkanlığı için yarışıyor. Amerikanın en önemli Türkiye uzmanlarından biri olarak kabul edilen Marc Grossman, "seçimlerde Amerikan karşıtlığı propagandası yapanları hoş karşılamayız" şekilnde bir açıklama yaptı.

Bu açıklamanın hemen öncesinde ise anketlerde parlatılan siyasi partilerin liderleri Amerikan politikalarına ne kadar yakın olduklarını yaptıkları açıklamalara yansıttılar.

Son olarak Başbakan Erdoğan dün CNN Türk televizyonunda katıldığı bir programda DTPyle koalisyon kurabileceklerini ima etti. Erdoğan, "geçmişte partiler biraraya geldi. Demokrasinin içinde kilitlenmeye karşı çareler olabilir" dedi. Washington yönetiminin Türkiye için bir federasyon planı olduğu dikkate alınırsa okuyacağınız haberin önemi birkaç kat artırıyor.

Seçim sürecine girildi ve barajı geçeceği öne sürülen, anketlerde öne çıkarılan bütün siyasi partiler ABDyle ilişkilerinin ne kadar ileri düzeyde olduğunu göstermeye başladılar.

Amerikan yönetminin son zamanlarda Kuzey Irak kaynaklı bölücü faliyetlere verdiği destek ve federasyon planları dikkate alınınca çarpıcı bir durum ortaya çıkıyor.

Önce Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar PKKlıları kastederek "Düz ovada siyaset" çağrısı yaptı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal 14 Haziran tarihli Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre " partilerde kürtçü kanat olabilir" dedi. Baykalın partilerde kürt olabilir yerine kürtçü kanat olabilir, bizde de var şeklindeki sözleri dikkat çekti.

Ve MHP. MHP’nin seçim beyannamesinde ABD ile gerçek stratejik ortaklığın kurulacağı belirtiliyor. Zaten seçim beyannamesi bu eksen üzerine kurulmuş. Amerika’nın yıllardır istediği imtiyazlardan biri olan Endüstri bölgelerinin etkinleştirileceği MHP seçim beyannamesinde yer alıyor.

Son olarak AKP Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan CNN Türk televizyonunda DTPyle koalisyon kurabileceklerini ima etti. Başbakan Erdoğan sunucunun "DTPnin bağımsız adayları meclise girerse, onlarla koalisyon kurar mısınız? " şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

"Parlamento tarihinde hiçbir zaman bir araya gelmeyecek partiler biraraya gelmiştir. Ecevitin-Erbakanla bir araya gelmeleri yine DSP ile MHPnin ortaklık kurmaları yaşanmıştır. Bu tip şeyleri erken konuşup kilitlenmek yanlış olur. Demokrasinin içinde kilitlenme olursa bir çok çare çıkabilir. "

Şimdi tabloyu tamamlayan bir açıklamayı dikkatinize sunuyoruz.

Amerikan yönetiminin en önemli Türkiye uzmanlarından biri olan eski Türkiye Büyükelçisi Marc Grossman, "Amerikan karşıtlığını seçim propagandaları sırasında kullananların Washingtonda hoş karşılanmayacağını" belirtti.

kaynak

--------------------------------------------------------------------------

acaba MHP ne zaman adı gibi davranacak,acaba ne zaman kendine yakışanı yapcak merak ediyorum...
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen Veled » Pzr Haz 17, 2007 22:43

acaba MHP ne zaman adı gibi davranacak,acaba ne zaman kendine yakışanı yapcak merak ediyorum...

AlpereN, kardesim ben bu konuda birşeyler söylemek isterim ben tabiki basından açıklamalardan takip ettiğim kadarıyla mhp nin amerikan idaallerine çok da yakın olmadığını düşünüyorum ancak akp konusunda haklısın yüzde yüz adamlar zaten amerikanın kuklası kim inkar edebilir ki ölen her şehit için inşalah cehennemde yanarlar :twisted:
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen AlpereN » Pzr Haz 17, 2007 22:46

Semih R.Cabalar, kardeş bende öyle düşünüyorum tabiki MHP zaten tabanında amerikan karşıtlığı vardır ama ABD ile stratejik ortalık bile söylenmesi beni kızdırmaya yetiyo benim duymak istediğim açık karşıtlık,AByede onurlu üyeliğin değil karşı olmasını savunmasını bekliyorum mhpden bir mhpli olarak :wink:
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletigönderen Veled » Pzr Haz 17, 2007 22:50

AlpereN, tabi ki benim beklentimde budur amerika ile türkiye'nin çıkarları ortak diyorlar ya bir de ona sinir oluyorum bence türkiye olmadan onlar orta doğuda kuzey ırakta hiçbir şey yapamaz oyunlarını bozacak tek devlet biz iken neden onlarla ortak oluyoruz neden onlardan korkuyoruz gerçekten şaşırılacak şey adamların istemediği kişi hükümet olamıyor para ile silah ile kültürlerimizi yozlaştırarak her yerden girmişler ülkemize bir de bu açıklamalar insanı kahır eden cinsten
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletigönderen AlpereN » Pzr Haz 17, 2007 22:53

Semih R.Cabalar, öyle kardeş ama inanıyorumki Büyükanıt Paşa ABDde çok güzel konuşmuştu bu Türkiyenin durumu Atatürkün samsuna çıkmadan önceki durumundan dahamı kötü değil!! bu sözü çok güzel ver yerindeydi.inşallah ikinci milli mücadele de başlayacak :wink:
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletigönderen Veled » Pzr Haz 17, 2007 22:56

AlpereN, inşallah kardes milletimiz eğer atamızın bursa nutkunu iyi yorumlarsa zaten türklük gücü ile üstesinden gelemeyeceği bir devlet yok cihanda
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletigönderen yakup_cemil » Pzr Haz 17, 2007 23:45

AlpereN, haberin kaynağına baktım !!!

bu konuda geçende bayağı bir tartışma oLdu !!!

B.O.P. Eşbaşkanı zaten var !!!!

Başbakan recep Tayyip Erdoğan....

haberin kaynağına baktım yaLnız

söz konusu istede aradığınız habere uLaşıLamıyor yazdı !!

sakın yanLış anLama sana kafana göre haber yazmışsın demiyorum

zaten kaynak oLarak gösterdiğin site bu gibi yaLanLarı haber yapmaya

merakLı oLan bir site !!!

zaten başkanLarı da yurtdışında herkes tarafından dönek siyasetçi oLarak biLiniyor.

kendisi 10 yıL önce aponun eLini sıkmıştı şimdi de miLLiyetçiyim diye

ortaLarda geziniyor !!!

bu gibi durumLarda dikkatLi oLmaLıyız !!!

maLum seçimLer yakLaştı bunun gibi birçok yaLan haber eLbette ortaya çıkacaktır.

her okuduğumuza inanmayaLım Lütfen !!!!

yine de payLaşımın için teşekkürLer !!
Resim

уαкυρ_¢ємιℓ® --»» (αℓтıη νυяυş уαρтıм нαуαℓℓєяιмє)--»» (вєкℓє νє göя)
Kullanıcı küçük betizi
yakup_cemil
Üye
Üye

İletiler: 171

İletigönderen MedceziR » Pzt Haz 18, 2007 8:46

Bende geçen gün haberlerde görmüştüm bu olayı Devlet Bahçeli ABD ile stratejik ortaklığımız devam edecek AB ile de müzakerelere devam edeceğiz demişti. Aklıma Abdullah Gül'ün 1995'deki meclisteki konuşması geldi: AB hiristiyan birliğidir girmememiz gerekiyor demişti şimdi onların k.çından ayrılmıyor. Sözün özü her meclise giren önceki laflarını değiştiriyor ABD'nin kuklası oluyor. MHP'ye bu açıklamaları yakıştıramadım doğrusu...
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen AlpereN » Pzt Haz 18, 2007 9:08

yakup_cemil, valla usta ulusal kanalda Doğu Perinçekin açıklamasını duyunda ulusal kanalın we sitesine baktım sonra bu haberi paylaşayım dedim,alta resmi koydum zaten ulusal kanalın web sitesinin ana sayfasında en üstte bu haber var
[img]http://img204.imageshack.us/img204/7739/boptk1.jpg[/img]
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletigönderen yakup_cemil » Pzt Haz 18, 2007 20:25

AlpereN, kardeş yanLış anLama sana birşey dediğim yok !!!

ama dediğim gibi haberi aLdığın site uydurma haber yayınLamayı ve

ona buna çamur atmayı adet edinmiş bir adamın sitesi...

MedceziR, DevLet BahçeLi, Avrupa BirLiği'ne girmeye karşı değiL !!!

ama bu birLiğe üyeLiğin bedeLi miLLi değerLere zarar verecekse eLbette karşıdır.

bence açıkLamaLarında bir sorun yok !!!

Amerika iLe münasebetLerin ise eLbette devam etmesi gerekir !!

ancak bu aynı şekiLde miLLi değerLere zarar verecekse de gerekenLer yapıLır !!!

yani sonuç oLarak siyaset gerçekten hiçbir şeye benzemiyor.

istemeden de oLsa bazı kesimLerLe irtibat haLinde oLmak zorundasınız.
Resim

Kullanıcı küçük betizi
yakup_cemil
Üye
Üye

İletigönderen AlpereN » Pzt Haz 18, 2007 20:28

yakup_cemil, hmm haklısın kardeş ABD ile irtibatları bir anda kopartamayız ama umud ediyorum yeni hükümet akp hükümeti gibi kukla hükümet olmaz :wink:
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletigönderen yakup_cemil » Pzt Haz 18, 2007 20:53

AlpereN, kardeş zaten bizim de bekLentimiz şu anda tamamen o.

hani heğ diyoruz ya "ya tesLimiyetçiLik ya miLLiyetçiLik" diye.

tesLimiyetçi bir poLitika taraftarı değiLiz.
Resim

Kullanıcı küçük betizi
yakup_cemil
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Sal Haz 19, 2007 0:19

Yakup Cemil kardeşim.Aramıza hoşgeldin diyorum.
Ve hemen yukarıdaki yazılarında katılmadığım konuları yazıyorum.
Öncelikle Doğu Perinçek ve ULUSAL KANAL sırasıyla dürüst siyasetçidir ve dürüst yayın yapan televizyon kanalıdır.Şimdie kadar yalan haber ya da iddialarını ben hatırlamıyorum,varsa da diğer tüm basın kuruluşları,siyasi partiler ve liderlerinin dansözlükleri yanında ihmal edilecek kadardır.Senin söylediklerin sadece belli gazeteci ve siyasetçilerin Doğu Perinçek'i,onun şahsında Aydınlık Dergisi'ni,İşçi Partisi'ni ve uLusal Kanal'ı karalamak için geliştirdikleri geleneksel söylemdir,propagandadır.
Doğu Perinçek e İşçi Partisi ile ilgili bilgilerin sanırım oldukça sınırlı ve sadece yüzeysel.Sana aktarılan YALAN haberlerin ve aldatıcı ÖNYARGIların etkisinde kaldığın belli oluyor.
Bugüne kadar gündeme onun ve ekibinin düşürdüğü bilgilerin bazılarını sana hatırlaayım:
-1.MİT RAPORU,
-2.MİT RAPORU,
-Susurluk olayından çok önce Susurluk Çetesi'nin üyeleri,
-Tayyip Erdoğan daha İstanbul Belediye Başkanı iken,Refah Partisi'nden ayrılıp ABD tarafından ayrı bir parti kurdurulacağı,Abdullah Gül'ü dış işleri bakanı yapacağı,
-1. ve 2. Körfez Savaşlarından çok önce esas amacın 2. bir İsrail yaratmak üzere Talabani ve Barzani'nin ABD tarafından korunup,kollandığı,
-Fener RumPatrikhanesi'nin adını bile millet anmazken bu patrikhanenin AB konusunda önümüze engel olarak dayatılacağı,
-Azınlık ve dini haklar aı altında AB'nin bizim toplumumuzu bölme amacı taşıyan tasarıları bize dayatacağı,
-Kıbrıs'ta ABD ve AB yanlısı bir hükümetin iş başına getirileceği....
ve daha pek çok konuda ki bilgiyi Türkiye onlardan öğrendi,öğrenmeye de devam ediyor.
Meşhur Apo ile el sıkışma konusunda İşçi Partisi'nin kendi web sitesindeki açıklamayı okumanı rica edeceğim.Bu konuda daha önce de birkaç arkadaşa yazarak bilgilendirmeye çalıştım ama avukat rolünden sıkıldım.Aşağıdaki linki tıklayıp bu konuda yapılan açıklamaları okursan en azından mevzunun siyah ya da beyaz olmadığını,bir grilik olduğunu göreceksin.
http://www.ip.org.tr/lib/pages/detay.asp?goster=sss

Ve en nihayetinde bugün Türkiye'de AB'ye ve ABD'ye karşı olan,tam bağımsızlığı savunan 2 parti var ne yazık ki.Birisi Haydar Baş'ın BTP'si,diğeri de İşçi Partisi.
Selamlar.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen yakup_cemil » Sal Haz 19, 2007 18:21

Çetin Taş, önceLikLe teşekkür ederim hem hoş karşıLadğın için

hem de açıkLamaLarın için....

ben de sana katıLmadığım noktaLarı beLirtmek isterim !!!

önceLikLe Doğu Perinçek yıLLarca miLLiyetçiyim diyenLere faşist damgasını vurmuş

ve bugünLerde miLLiyetçi oLmasa da uLusaLcıyım diyerek miLLetin iLgisini çekmeye

çaLışan bir siyasetçidir... Her ne kadar uLusaLcıyım Türk miLLetinin aşığıyım dese de

aponun ve itLerinin eLini sıkan bir siyasetçidir.

Haydar Baş'ın ise parti kurmaktaki amacı apayrıdır.

Kendisi bir Kadri şeyhidir ve tarikat topLantıLarı sırasında sorun oLmasın diye

parti kurmuştur. Amacı da beLLidir. RefahYoL'un bir diğer kanadıdır.

Kendisi hükümeti Amerikan mandacıLığı yapmakLa suçLuyor ama

kendisi de İran mandası taraftarıdır.

Aynı şekiLde Doğu Perinçek de bir zamanLar sosyaLizm adı aLtında

BoLşevik mandacıLığı taraftarı idi.

Bence bağımsızLık taraftarLığına örnek göstermek için yanLış kişiLeri seçmişsin.

bu sıfata Layık onLardan önce bir yığın insan var.

Kimi siyasette kimisi ise başka sektörLerde...

saygıLarımLa.
Resim

Kullanıcı küçük betizi
yakup_cemil
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Sal Haz 19, 2007 21:15

Yakup Cemil kardeşim.
Doğu Perinçek'in geçmişte hataları olmuştur,tıpkı benim gibi,pek çok vatansever gibi.Üniversitedeyken Ülkücülere FAŞİST der kavga ederdim,ederdik.Biz de hatalıydık ama o zaman ki Ülkücüler de hatalıydı.Türk bayrağını savunmanın sadece kendi hakları olduğunu sanırlardı.Aziz Nesin'i,Nazım Hikmeti vatan haini olmakla suçlarlardı.Cumhuriyet gazetesi okuyanlara "Gomonis"diye saldırırlardı.Sivas Katliamı'nı savunurlardı.Daha pek çok yanlış yaparlardı.Ama dedim ya,iki tarafta çok yanlış yapardı,yaptı.
Doğu Perinçek'te hatalar yaptı ama bu asla VATANA İHANET şeklinde hatalar olmadı.Hatalarından ders almayı bildi.Solcuyum diyenlerin öteden beri en büyük hatası ATATÜRK'e ve devrimlerine mesafeli olmaktır.O ise en baştan beri onlardan farklı oldu.Bu yüzden de daha baştan beri ne "sağcı"ya yarandı,ne de "solcu"ya.
Sana verdiğim linki tıklayıp okursan mevzunun Apo köpeğinin elini sıkmak şeklinde yüzeysel geçiştirilecek bir şey olmadığını göreceksin.Gazeteci olarak gittiği PKK kampında kendisine çiçek veren de,elini uzatan da,sarılan da,askeri törenle karşılayaan da Apo.Ve nedeni de yine o linki tıklarsan görülecek.O eli onunla röportaj yapan tüm gazeteciler-Fatih Altaylı,Ali Kırca,Savaş Ay,vs.-sıktı.
Önemli olan görüşmenin içeriğidir Yakup Cemil.
Ben deçok iyi biliyorum ki güzeller güzeli yurdumda örnek alınacak onlarca kişi var.
Ben bir Kemalist'im.Kemalist bir parti olsa ve samimiyetine güvensem tereddüt etmeden o partinin üyesi olurum.Mevcut durumda,mevcut partiler içinde ne yazık ki İP'ten başka görüşlerime yakın parti göremiyorum.Elbette ki Haydar Baş'ın ne olduğunu biliyorum ama en azından gerçek anlamda Tam bağımsızlık isteyen iki partiden birinin başkanı olduğu gerçeğini de hepimizin bilmesi ve kabul etmesi gerekir.
Ulusalcılık ve Milliyetçilik ayrımı yapmam,Doğu Perinçek'te yapmaz.
Ve en önemlisi de VATANA İHANET olmadığı sürece geçmişteki hatalardan ders alıp orta bir yerde eski rakiplerle,vatan birliği ve dirliği için buluşan tüm partiler,parti liderleri saygıyı hak ediyor diye düşünüyorum.Buna MHP ve Devlet Bahçeli'de,İP ve Doğu Perinçek'te dahil.
Selamlar.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x