[img]http://ulusalkanal.com.tr/images/fotolar/b/bop.jpg[/img]
AKP, CHP ve MHP Büyük Ortadoğu Projesinin eşbaşkanlığı için yarışıyor. Amerikanın en önemli Türkiye uzmanlarından biri olarak kabul edilen Marc Grossman, "seçimlerde Amerikan karşıtlığı propagandası yapanları hoş karşılamayız" şekilnde bir açıklama yaptı.
Bu açıklamanın hemen öncesinde ise anketlerde parlatılan siyasi partilerin liderleri Amerikan politikalarına ne kadar yakın olduklarını yaptıkları açıklamalara yansıttılar.
Son olarak Başbakan Erdoğan dün CNN Türk televizyonunda katıldığı bir programda DTPyle koalisyon kurabileceklerini ima etti. Erdoğan, "geçmişte partiler biraraya geldi. Demokrasinin içinde kilitlenmeye karşı çareler olabilir" dedi. Washington yönetiminin Türkiye için bir federasyon planı olduğu dikkate alınırsa okuyacağınız haberin önemi birkaç kat artırıyor.
Seçim sürecine girildi ve barajı geçeceği öne sürülen, anketlerde öne çıkarılan bütün siyasi partiler ABDyle ilişkilerinin ne kadar ileri düzeyde olduğunu göstermeye başladılar.
Amerikan yönetminin son zamanlarda Kuzey Irak kaynaklı bölücü faliyetlere verdiği destek ve federasyon planları dikkate alınınca çarpıcı bir durum ortaya çıkıyor.
Önce Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar PKKlıları kastederek "Düz ovada siyaset" çağrısı yaptı.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal 14 Haziran tarihli Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre " partilerde kürtçü kanat olabilir" dedi. Baykalın partilerde kürt olabilir yerine kürtçü kanat olabilir, bizde de var şeklindeki sözleri dikkat çekti.
Ve MHP. MHPnin seçim beyannamesinde ABD ile gerçek stratejik ortaklığın kurulacağı belirtiliyor. Zaten seçim beyannamesi bu eksen üzerine kurulmuş. Amerikanın yıllardır istediği imtiyazlardan biri olan Endüstri bölgelerinin etkinleştirileceği MHP seçim beyannamesinde yer alıyor.
Son olarak AKP Genel Başkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan CNN Türk televizyonunda DTPyle koalisyon kurabileceklerini ima etti. Başbakan Erdoğan sunucunun "DTPnin bağımsız adayları meclise girerse, onlarla koalisyon kurar mısınız? " şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:
"Parlamento tarihinde hiçbir zaman bir araya gelmeyecek partiler biraraya gelmiştir. Ecevitin-Erbakanla bir araya gelmeleri yine DSP ile MHPnin ortaklık kurmaları yaşanmıştır. Bu tip şeyleri erken konuşup kilitlenmek yanlış olur. Demokrasinin içinde kilitlenme olursa bir çok çare çıkabilir. "
Şimdi tabloyu tamamlayan bir açıklamayı dikkatinize sunuyoruz.
Amerikan yönetiminin en önemli Türkiye uzmanlarından biri olan eski Türkiye Büyükelçisi Marc Grossman, "Amerikan karşıtlığını seçim propagandaları sırasında kullananların Washingtonda hoş karşılanmayacağını" belirtti.
kaynak--------------------------------------------------------------------------
acaba MHP ne zaman adı gibi davranacak,acaba ne zaman kendine yakışanı yapcak merak ediyorum...