BOP'un Adı Varmış, Kendisi Yokmuş!..

Genel & Güncel Konular

BOP'un Adı Varmış, Kendisi Yokmuş!..

İletigönderen tuba » Cum Ağu 01, 2008 13:35

"BOP’UN ADI VAR KENDİSİ YOK"

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, "BOP zaten yok. Adı var kendisi yok" dedi.

Medeniyetler İttifakı Araştırma Bursları Ortak Akıl Toplantısı, akademisyenlerin de katılımı ile TÜBİTAK’ta yapıldı. Toplantıda konuşan Aydın, teknoloji ile birlikte dünyanın küçüldüğünü ve medeniyetlerin birbirini daha çok tanır hale geldiğini ifade ederek, "Artık bizim kültürümüz, medeniyetimiz başkalarının medeniyeti oluyor" dedi.

Küreselleşmenin sonucu olarak "sanal ümmetler" oluştuğunu belirten Aydın, "Kendi kültüründen kopmuş biri Hindistan’da, biri Rusya’da, biri Japonya’da yaşayan bu insanlar, akşam birbirleriyle bilgisayarlarından sohbet ediyor, konuşuyor, birinin söylediğine diğeri yorum yapıyor, apayrı bir zihin dünyası, bir insan dünyası doğuyor" diye konuştu.

Aydın, medeniyet kapsamında Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) konusuna değinerek, "BOP zaten yok. Adı var kendisi yok" dedi.

Projenin temelde ortak payda sistemi olduğunu kaydeden Aydın, şunları kaydetti:

"Tamam vardı Büyük Ortadoğu Projesi; Pakistan’dan Mağrip’e kadar uzanan bir demokratikleşme projesi... Daha Irak’ı halledemedik ki... Yani Irak’ta, şu anlamda, demokrasi ne kadar güçlü bugün? Ne kadar güçlü bugün Afganistan’da?

Bugün topluluklar ’Efendim hoş geldin, sefa getirdin, medeniyet çabanızdan dolayı müteşekkiriz’ falan demiyor. O bakımdan BOP, uluslararası politikayı ilgilendiren bir konudur, biz zaten onun kenarından geçtiğimiz gün yok oluruz ben size söyleyeyim.

Biz projeyi istedik ki şöyle karşılansın, birisi okuduğu zaman desin ki, ’Ya benim arzu ettiklerimin tamamı yok ama ben yine de oradayım’. Çünkü bir ülkenin arzu ettiklerinin tamamının olduğu bir projeyi öbür ülke tamamıyla reddeder. Demek ki ortak bir alan bulmak zorundayız. Herkes diyecek ki ’Ben oradayım ama arzu ettiğim her şey orada değil’. Projenin özünde bu var. Türkiye için de bir çıkış yolu olabilir bu. Farklı düşünenler var, farklı kesimler var, bir ortak noktada buluşmamız lazım bizim, farklılıkları yok etme imkanımız yok, bitti artık o."

Konunun öneminin ve içeriğinin iyi anlatılması ve anlaşılması için bilim adamlarına da görev düştüğünü belirten Aydın, projenin siyasetin üstünde tutulması gerektiğini söyledi. Aydın, projede bakan olarak değil, felsefe hocası olarak yer aldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen Kadir Kavri » Cum Ağu 01, 2008 13:37

Haber için sağol,bunlar ya B.O.P'un gerçek yüzünü bilmiyorlar ya da bunlarda B.O.P'un gerçekleşmesini istiyorlar
Kullanıcı küçük betizi
Kadir Kavri
Üye
Üye

İletiler: 41

İletigönderen Ram » Cum Ağu 01, 2008 20:01

Görüntü eklenmiştir.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Cum Ağu 01, 2008 21:53

Daha Irak’ı halledemedik ki...

1,5 milyon insani öldürmek yetmemis bu serefsizlere! Haydi akape secmenleri: Durmak Yok, Yola Devam!

tuba, Ram, tesekkür ederim.

Müsadenizle ben kusmaya gidiyorum, midem kaldirmiyor artik.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x