BOP'un hizmetkarları İmralı canisi ile görüşüyor!

Genel & Güncel Konular

BOP'un hizmetkarları İmralı canisi ile görüşüyor!

İletigönderen teşkilat » Pzt Eyl 28, 2009 4:53

BAŞBAKAN Erdoğan’ın “Cengiz abi” dediği Çandar, ’açılım’la ilgili şok açıklamalar yaptı: Kandil ve İmralı’yla gizlice görüşülüyor, bunu biliyorum. MİT Başkanı Emre Taner düzeyinde görüşmeler yapıldığını da duydum.

Erdoğan yalan söylemiş
ÇANDAR, Tayyip Erdoğan’ın DTP lideri Ahmet Türk ile yaptığı görüşme için de ilginç bir iddia ortaya attı: Gazetelerde ‘AKP Genel Başkanı olarak görüştü’ denildi. Türk’le konuştum; ‘Ben burada Başbakan olarak bulunuyorum’ demiş.
Resim
‘Öcalan’la görüşülüyor’

AKP’ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Cengiz Çandar, sözde Kürt açılımı çalışmaları için İmralı’daki bebek katili ve Kandil’deki PKK elebaşılarıyla gizlice görüşüldüğünü iddia etti

Haber: Fatih ERBOZ
AKP’ye yakınlığı ile tanınan gazeteci Çengiz Çandar, sözde Kürt açılımı çalışmaları konusunda Vatan gazetesine şok açıklamalarda bulundu. Çandar, açılım sürecinde, terör örgütünün Kandil’deki ele başları ve İmralı’da yatan bebek katili Öcalan’la görüşüldüğünü iddia etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, DTP genel Başkanı Ahmet Türk’le görüşmesinde, “Ben burada Başbakan olarak bulunuyorum” dediğini de aktaran Çandar şu açıklamaları yaptı:

Gizli görüşmeleri duydum
“Kandil ve İmralı’yla gizlice görüşülüyor, bunu biliyorum. Kanıtlayamam ama MİT Başkanı Emre Taner düzeyinde görüşmeler yapıldığını duydum. PKK’nın Avrupa sorumlusu Sabri Ok’la da görüşüldü. Avrupa’da yüz yüze görüşülmüş. Öcalan’la da görüşülüyor deniyor. Talabani bana söylemişti. Silahlara veda için İmralı’nın muhatap alınması şart ve bu yapılıyor.” Röportajda, cumhurbaşkanlığı döneminde danışmanlığını yaptığı Turgut Özal’ın Kürt politikasının mimarlarından biri olduğunu da iddia eden Çandar, şöyle konuştu: “Özal’ın Kürt sorununu kavrayışı, bu hükümetin başındakilerden daha kuvvetliydi. Özal bu konuya ilişkin çok daha fazla donanımlıydı. Şimdikiler yolda öğreniyorlar. 16 yılda bu mesele kangren oldu. Bugün daha karmaşık bir yapı var. PKK dağdan inecek mi? Bütün gizli faaliyetler bu yönde. Kandil ve İmralı’yla görüşülüyor, biliyorum. Özal’ın Kürt politikasında en yakınındaki adam bendim. Özal’ın kişiliğine ve sıfatının önemine saygıyı koruyarak şunu da söyleyebilirim ki, o politikanın mimarlarından biriydim.”
Resim
’Başbakan olarak buradayım’

Çandar, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün kendisine Başbakan’la olan görüşmeyi anlattığını da ileri sürdü. Türk’le özel görüştüğünü belirten Çandar, o konuşmayı da şu sözlerle anlattı: “Özel görüşmemizde bana, ’Silahlı mücadelenin miyadı dolmuştur. Ben hiçbir zaman silahlı mücadeleden yana olmadım ama tahlil olarak da miyadı dolmuştur. Şimdi, şaka değil bu bölge enerji transit yolu, trilyonlarca para yatırıyorlar, bırakmazlar adamı öyle. O yüzden benim en büyük derdim bu tarihi süreçte Kürtlerin hata yapmaması. Kürtler hata yaparsa eziliriz’dedi. Mesela gazetelerde ’AKP Genel Başkanı olarak görüştü’dendi. Ahmet Türk’le konuştum; ’Ben burada Başbakan olarak bulunuyorum’demiş ve çok sıcak ve meseleyi anlayan bir tavırla görüşmeyi sürdürmüş Tayyip Erdoğan. ’Biz siyasi kanadı değiliz PKK’nın’dedi Ahmet Türk.”

“Tüm bunlar oyunun parçası”
CHP’li Bülent Baratalı, Çandar’ın açıklamalarına ilginç bir tepki verdi: Bunlar hep aynı oyunun parçası. Hazmedenler, hazmedemeyenlere bu yollarla mesaj veriyor!

ÇANDAR’IN İDDİALARI BÖYLE BÖYLE YORUMLANDI:

Hazmedenler mesaj veriyor
AKP yanlısı gazetecinin ortaya attığı iddiaların ‘hazmettirme operasyonu’nun bir parçası olduğu vurgulandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’ye giderek çok uluslu bir projenin parçası olan sözde Kürt açılımı konusunda bilgi verdiğini savunan muhalefet temsilcileri, Türkiye’nin PKK ile üst düzeyde görüşmeler yaptığı iddialarını bu açıdan değerlendirmek gerektiğini kaydetti. Siyasilerin tepki ve görüşleri şöyle:

ABD’ye giderek bilgi verdi
CHP İzmir milletvekili Bülent Baratalı: “Çok uluslu proje Çekiç Güç yapılanmasından bu yana devam ediyor. AKP de bu projenin içinde yer alan bir iktidar partisi. Başbakan sürekli olarak sözde Kürt açılımının devlet projesi olduğunu yineliyor. Devletin asayiş ve güvenlik birimlerinin de açıklamaları var. Her ne kadar bunun devlet projesi olup olmadığı yapılan açıklamalardan tam olarak anlaşılmasa da artık Ortadoğu’nun çok uluslu güçler tarafından yeniden yapılandırılmasının süreci içerisinde olduğumuz açıkça ortada. Başbakan zaten ABD’ye giderek bu projenin başındaki kişiye olanları anlattı. Projenin adı ne olursa olsun niteliği önemlidir. Cumhurbaşkanı da bunun tarihi bir fırsat olduğunu kaydetti. ’Müjde veriyorum’dedi. Defalarca ’fırsat var, kaçırmayalım’dendi. Daha sonra Türkiye, Suriye, Irak ve malum bölgenin temsilcileriyle görüşüldü. Bunlar hep kamuoyunun gözü önünde oldu. Zaten oraya Çekiç Güç’ün yerleşmesi, 42. paralelin ötesine geçemeyecek bir durum oluşturulması, aynı zamanda PKK’nın sıkıştırıldığında ABD helikopterlerinden destek atılması, tüm bunlar aynı oyunun bir parçası. Şimdi bakıyoruz demek ki hazmedenler, hazmedemeyenlere bu yollarla mesaj veriyor.”

PKK’nın sırtı sıvazlanıyor

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü:“Söz konusu iddialar iddia olmaktan çoktan çıktı. Türkiye Cumhuriyeti’ni bugün yönetenler PKK bölücü örgütünün üst düzey yöneticileriyle görüşüyor. AKP iktidara geldiğinden bu yana sürüyor. Bu iddia olmaktan çoktan çıktı. Bakıyorsunuz, İmralı’ya avukatlar gidiyor ve açıklama yapıyor, basın toplantısı yapıyor. İktidar istese bunların önüne çok rahat geçer. Ancak geçilmiyor. Dolaylı ya da dolaysız PKK ile görüşülüyor. PKK yöneticilerinin sırtı sıvazlanıyor. Terör daha da azdırılıyor. O bölgede yaşayan vatandaşlarımız terörden medet umar hale getiriliyor. Bugün bakıyorsunuz PKK ’ortada kazanım var bunu biz dağdan elde ettik’diyecek noktaya gelmeye başladı. O bölgede yaşayan ve terör istemeyen insanlar da bunun etkisinde kalıyor. İnsanları terörle bir şeyler elde ediliyormuş demek ki noktasına getiriyorlar. Bir iktidarın görevi bu mudur? Teröristin sırtını sıvazlarsanız terör daha da artacaktır.”

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haber ... ?hit=23688

"..sussam gönül razı değil söylesem tesiri yok..."

Vazifeyi ihmale sürükleyen merhamet vatana ihanettir...

Mustafa Kemal ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
teşkilat
Üye
Üye

İletiler: 121

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x