Borsa Hakkında Aradığınız Tüm Bilgiler

Bilim, teknoloji ve genel ağ (internet) hakkında her türlü yazıyı burada paylaşabilirsiniz. Alt bölümler şunlardır: Uzay, Küresel Isınma / Ekoloji, Bilim ve Toplum, Tutum (Ekonomi)

Borsa Hakkında Aradığınız Tüm Bilgiler

İletigönderen gunceakay » Sal Ara 12, 2017 13:15

Resim

Borsa birikimlerinizi güvenli şekilde değerlendirebileceğiniz güvenilir bir piyasadır. Burada yapacağınız işlemleri, belli kurallar çerçevesinde gerçekleştirirsiniz ve sonucunda ya kar ya da zarar elde edersiniz. Kazançlı çıkmak için bilmeniz gereken bazı konular vardır. Bu nedenle borsa işlemlerine başlamadan önce hakkında her şeyi öğrenmenizi öneririz.

Borsada yatırım yapmak isteyenler için şimdi bilmeniz gereken konuları sıralandıracağız. Bu sayede aradığınız tüm bilgilere ulaşmış olacaksınız.

Kısaca Borsa Nedir?

Resim

Ticarete konu olan malların ve kıymetli evrakların, bir aracı vasıtasıyla alınıp satıldığı kurumsal piyasalara borsa denmektedir. Tanımdan da anlayacağınız üzere borsada; hisse senedi, tahvil, bono gibi kıymetli evraklar ile emtialar ve dövizler işlem görmektedir. Bir emtia olan altın da borsada farklı şekillerde işlem görmektedir. Altına yatırım yapmanın yollarını buradan öğrenebilirsiniz.

Hisse Senedi Nedir?

Resim

Borsa ile birlikte anılan hisse senetleri, sermaye şirketlerinin ortaklarına paylarını belgelemek amacıyla verdikleri ve bazı hakları onlara veren kıymetli kağıtlardır. Hisse senetlerinin hepsi borsada alınıp satılmamaktadır. Ülkemizde en çok kullanılan hisse senedi türleri, nama ve hamiline yazılı olanlardır. Bunların Borsa İstanbul‘da işlem görebilmesi için kote edilmesi, yani borsaya kaydedilmesi gerekmektedir. Hisse senedi nedir detaylarıyla öğrenmek istiyorsanız ziyaret ediniz.

Borsaya Nasıl Girilir?

Resim

Borsaya girip işlem yapabilmek için resmi olarak bir yatırımcı olmanız gerekmektedir. Yani kendinize bir aracı kurum seçmeli ve gerekli işlemleri yaparak yatırım hesabınızı açtırmalısınız. Ayrıca 18 yaşından büyük olan herkes, borsaya girebilir ve yatırım yapabilir. Aracı kurumu seçerken dikkatli olmanız, komisyon ve işlem ücretlerini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Bunun için iyi bir araştırma yapmanızı öneririz. Hesabınızı açtırıp paranızı yatırdıktan sonra işlemlere başlayabilirsiniz.

Borsa Nasıl Oynanır?

Resim

Öncelikle borsanın bir oyun olmadığını bilmenizi, bu söylemin ülkemizde deyimleştiğini bilmeniz gerekmektedir. Borsanın belli kurallara göre işlediğini söylemiştik. Sizin de başarılı olabilmeniz için önce bunları öğrenmeniz gerekmektedir. Bilmeniz gereken en önemli şey; borsanın mantığının arz ve talebe dayalı olarak işlediğidir. Yani sizin sat emrinize karşılık bir al emri; sizin al emrinize karşılık bir sat emri olmalıdır. Bu emirler karşılaştığında işleminiz gerçekleşir. Eğer beklentileriniz doğru çıkarsa kar, çıkmazsa zarar edersiniz. Borsa nasıl oynanır detaylarıyla öğrenmek için tıklayın.

Borsada Nasıl Para Kazanılır?

Resim

Borsa işlemlerinin arz ve talep faktörlerine göre gerçekleştiğini söylemiştik. Yatırım araçlarının fiyatlarında görülen değişiklikler de arz ve talepten etkilenmektedir. Eğer siz bu faktörleri iyi bir şekilde bilirseniz yatırım araçlarının fiyatlarının ne yönde değişeceğini doğru şekilde tahmin edebilirsiniz. Doğru tahminleriniz sonucunda yaptığınız işlemden de para kazanmış olursunuz. Yani borsadan para kazanabilmek için; yatırım araçlarının fiyatlarındaki değişimi doğru öngörmeli, doğru pozisyonları almalı ve iyi bir strateji ile işlemlerinizi sürdürmelisiniz.

Sonuç olarak; borsa hakkında bilmeniz gereken bilgiler bunlardır. Elbette bu kadarıyla yetinmemelisiniz. Bu konuları detaylandırmalı ve A’dan Z’ye borsa hakkında tüm bilgileri öğrenmelisiniz. Daha sonra deneyim kazanmalı ve kendinize ait bir strateji geliştirmelisiniz. Bu noktada da başarılı adımlarla ilerleyip, istikrarlı ve sabırlı bir şekilde işlemlerinizi yaparak borsadan tatmin edici karlar elde edebilirsiniz.


Alıntıdır
Kullanıcı küçük betizi
gunceakay
Üye
Üye
 
İletiler: 22
Kayıt: Pzt Kas 20, 2017 18:33

Şu dizine dön: Bilim ve Teknoloji

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x