Bu bir utanç yazısıdır

Bu bir utanç yazısıdır

İletigönderen Osman_Pasa » Pzt Nis 26, 2010 23:59

Nereye aitiz biz?
Bu haymatlos vicdanları nerede saklasak? Nerelere saklayarak korusak?
Dünyanın dört bir yanı adaletsizlikle dopdolu iken nereye saklayalım?
Okkalı savrulan ağız dolusu küfürler gibi yazılar yazmak...
Suratlarınıza tükürür gibi noktalarımı ve virgüllerimi bu sayfaya fırlatmak istiyorum.
Bakın, hayatımızın belki de en güzel yazı başladı...
Fıstık çamlarının gölgesinde, bir baca dibinde yavrusunu güden martılar çığlık çığlığa...
Sonsuz maviliklere bakarken vicdan paklamak ne zor. Gazete sayfaları önümde serili...
Kepazelikler içinde bir güzellik arıyorum... Ülkeme dair bir umut...
Başbakanlığı “Asan ve kesen” olarak görmeyen bir zihniyetten uzak bir ufuk...
Bir anda AKŞAM’dan Çiğdem Toker’in yazısı önüme düştü...
Tekel işçilerinin vaziyeti...
Ne çabuk unuttuk değil mi?
“8 bin 350 Tekel işçisinden 8 bin 104’ü ‘4-C’li olmayı kabul etmedi”
Yani?
4-C’ye geçen Tekel işçisi sayısı 246’da kalmış.
246 Tekel işçisinin üçte ikisi ise “öksüz ve yetim”lerden oluşuyormuş.
Bu ne demek?
Kadrosuz, güvencesiz çalışmaya boyun eğen 160 Tekel işçisi, Çocuk Esirgeme Kurumları’ndan ‘çıkan’ ana-babasız büyümüş işçilermiş.
Yalanlarınız, tehditleriniz, dayaklarınız yetimlere yetti efendiler...
Onca biber gazı... Onca dayak... Onca tehdit... Onca yalan... Ve gücünüz bu yetimlere yetti.
Utanın...
Diğer Tekel işçileri onurlarıyla, yoksulluk içinde, dimdik ayakta...
İnanın sarsıldım.
Hatırlar mısınız? Sayın Başbakan Tekel işçilerin paralarını çektiklerini söyleyip bu direnişi neye bağlamıştı?
“Bu haksız bir eylem ve daha önce söylediğim gibi ideolojik bir eylemdir ve bu ideolojik eyleme alet olanlar vardır. Hiç Tekel işçiliğiyle alakası olmayanların da bu işin içinde olduğunu çok açık net gördük, görüyoruz.”
Sonra bunun usulsüz ve ahlaksız bir banka oyunu olduğunu öğrendik.
Ardından Tekel işçileri Ankara’ya gelip bir basın açıklaması yapmak istediler.
Anayasa o gün Ankara’da tamamen keyfi bir şekilde askıya alındı. Ve nasıl bir polis devletine dönüştüğümüz tescillenircesine o insanlar ve destek vermeye gelenlere gene meydan dayağı atıldı.
Bunca yalanla ve zulümle daha ne kadar yaşayacağız?
Demokratikleşme cayırtıları arasında işte Tekel direnişi ve işte gerçekler...
Bir avuç insanın onuru, direnişi, onca karartmaya ve yanıltmaya karşın yükseldiği yerde dimdik duruyor.
Dayanamayıp düşenlerden 160 tanesi de bu devletin bakmakla yükümlü olduğu anasız babası çocuklar...
Onları yetimhaneden alıp işe yerleştiren devlet baba, Amerikalılara şirket satacağım diye bu yetimleri kapı önüne koyuyor.
“Baba, sen ne yapıyorsun?” diye direnince önce tehdit, sonra biber gazı ardından sopa...
Şimdi gittiler ve çaresiz 4-C’ye imza attılar...
Resmen modern köle oldular.
O 160 çocuğun kölelik imzası bu topraklara ait olduğunu söyleyen bir zihniyetin ne kadar alçalabileceğinin tarihimize kazınmış utanç vesikasıdır.
Söyleyecek başka şey yok.

Serdar Akinan
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye

İletiler: 108

Re: Bu bir utanç yazısıdır

İletigönderen 1652 » Sal Nis 27, 2010 1:05

Tekel işçileri iyi güzel ama iktidar baskısı ile Nihat genç'e sahip çıkamayan Akşam gazetesi ve SKYTÜRK sorumlusu serdar akinan bu söylediği onur gibi kelimeden üstüne düşeni alıp destek olamadı Nihat ağabeye.
Kullanıcı küçük betizi
1652
Üye
Üye

İletiler: 98

İletigönderen Osman_Pasa » Sal Nis 27, 2010 1:30

Benim bildigim Nihat Genc kendi istifa etti , ve istifa ederkende Benim yuzumden Mehmet Karamehmet'e zarar gelmesin dedi , ayrica asla arkalarindan konusmadi , Sonucta tutabilecekleri kadar tuttular .Karamehmet , digerleri ile karsilastirdin mi duzgun bir adam.
Serdar ise kaliteli ve anti-emperyalist bir yazardir . Ne de olsa Nihat'in ogrencisi ...
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye

İletigönderen 1652 » Sal Nis 27, 2010 1:38

Kötünün iyisini seçecek isek dediklerin doğru olabilir ama beraber program sunduğun bir adam engin ardıç yüzünden gazeteden ve iktidar baskı nedeni ile televizyondan istifa ettirilir iken sen mevki ve pozisyon korumada duruyorsan anti olur mu bilmem ama ahlaki olamazsın...

Bir de karamehmetin nesi iyi çok merak ediyorum böyle bir şekli var ama bunu kim ve nasıl yaratıyor?

Aydın doğanın nesi kötü,karamehmetin nesi iyi?

Karşılaşatırmaları 1980 öncesinden başlatırsak çok iyi olur.

Size güzellerden bir güzelleme :

http://www.gercekgundem.com/?p=272210

"Aylardır maaş alamayan Sky Türk çalışanları kanalın bahçesinde toplanarak yönetimden kendilerine bir açıklama yapılmasını istedi."

Tekeli geç önce bahçene bak bir camdan derler adama...
Kullanıcı küçük betizi
1652
Üye
Üye

İletigönderen Osman_Pasa » Sal Nis 27, 2010 1:49

Buyuk semayeden , tam bagimsiz bir yaklasim beklenemz . Ama karamehmet cumhuriyet mitinglerine mali destek vermistir . Aydin dogan 2002'de AKP ye tam destek verip
hukumet yapmistir . Sky Turk , 2008'e kadar AKP'ye tam muhalefet yaparken , Dogan'in
Radikali , CNN-Turk'u hatta Kanal - D'si AKP'ye omuz vermistir . Hurriyet gazetesi 3,4 tane ulusalci yazara ragmen , yayin cizgisi AB ve ABD cizgisindedir . Ben bugune kadar
Hurriyette Amerika'nin ortadoguda yaptigi vahseti tam olarak detayli yazan bir yazar gormedim . Serdar , en az boyle 20 tane yazi yazdi . Ikiside buyuk sermayenin gazetesi , ama biri ABD'ye kafa tutan yazari barindiriyor . Engin Ardic olayinda Nihat kendi ayrildi , orada citkirildimlik yapti .Bulmussun kendini ifade edecek ortam ne hemen bozulup ayriliyorsun , bence nihat kose yazarligini sevmiyor . O hikaye yazari , kose yazarligi farkli bir beceri istiyor ...
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye

İletigönderen 1652 » Sal Nis 27, 2010 1:57

http://www.gercekgundem.com/?p=272210

"Aylardır maaş alamayan Sky Türk çalışanları kanalın bahçesinde toplanarak yönetimden kendilerine bir açıklama yapılmasını istedi."

Tekeli geç önce bahçene bak bir camdan derler adama...

buna ve bir de seksen öncesi kimlerin MHP'ye paralar verdiğini bir araştırır isen iç piyasaya dönük gelen dolapları daha iyi görürüz ve de adı türksel olan ama Turkcell diye yazıp anamerkezini bile Hollanda da tutan bir ulusalcı resmi çok eğreti oluyor...

Deniz gökçe diyen adamın türk telekom satılırken yazdıklarını en aşağılık hürriyet yazarları bile yazmamıştır.
Kullanıcı küçük betizi
1652
Üye
Üye

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x