Bu Coğrafyada Vatansever Olmak_2

Bu Coğrafyada Vatansever Olmak_2

İletigönderen Alp Ergenekon » Prş Tem 05, 2018 13:01

Bu Coğrafyada Vatansever Olmak
Özverili, Uyanık, Kararlı ve Aksiyoner Olmayı Gerektirir_2


Mevzubahis vatansa, gerisi teferruattır!
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK


Bir önceki yazımda BİR UMUT beklentisi içinde başladığım 4 aylık siyasi mücadelem boyunca gördüğüm yanlış ve hatalardan söz etmiş, çözüm olabileceğini değerlendirdiğim önerilerimi ise bir sonraki yazımda paylaşacağımı ifade etmiştim.

Bu yazıma geçmeden önce Batuhan Çolak’ın aşağıda linkini bulacağınız Erdoğan'ın Sırrı adlı yazısını okumanızı da naçizane önermek isterim.
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/erdoganin-sirri-48028yy.htm

Yazımın muhatapları, ülkemiz ve milletimizin maruz kaldığı hayati önemdeki onca dış ve iç tehdit karşısında, farklıkları bir kenara koyabilecek fikri olgunluktaki tüm milli güçler ve bu milli güçlerin vatan ortak paydasında bir araya gelmesine iman eden tüm siyasi unsurlardır!

Önerimin temeli, Kurtuluş Savaşında yedi düvele karşı zafer elde edebilecek kadar bizleri başarıya götüren Kuvayi Milliye oluşumudur.

Kuvayi Milliye’yi iki temelde gruplandırabiliriz.Günümüzde nasıl olması gerektiği ya da nasıl olabileceğine geçmeden önce bu iki temel unsuru, tarihten örneklendirmeye çalışalım.
1- Kuvayi Milliye Ruhu; “LİDER” gerektirir!
2- Kuvayi Milliye Hareketi; “ÖRGÜTLÜ MİLLİ GÜÇLER” gerektirir!

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün hayalindeki oluşum Ordu, çiftçi, köylü, kadın ve hatta çocuklardan oluşacak milli gücü, fikri ve sosyolojik farklılıklarına rağmen vatan ortak paydasında bir araya getirebilmekti.

Anadolu’da hayalini kurduğu milli güçleri oluşturmak için 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a geçerek hareketi başlattı!

Gazi, Anadolu’nun muhtelif şehirlerinde yaptığı çalışmalarla, Sayın Banu Avar’ın da bir çok kez anlattığı şekilde Fesli, Sarıklı ve Kalpaklıları bir araya getirebileceğini gördü ve bu inanç ile mücadelesini sürdürdü.

Türk Milleti de karakteri ve feraseti gereği Liderine inandı; farklılıklarını bir kenara bırakarak vatan ortak paydasında bir araya gelmesini bildi ve kendisine inanan LiDERİ ile birlikte Kurtuluş Savaşını kazanarak tüm dünyaya bağımsızlığını ilan etti!

Sadece Kurtuluş Savaşında değil tarihte sayısız şekilde vatan ortak paydasında bir araya gelebilmiş bu millet, hala aynı ve hala aynı karakter ve ferasete sahip!
Sadece hakka iman etmiş, devlet ve milletine sevdalı LİDERİNİ bekliyor!


Hatta öyle ki; ara, ara “Bir şey yapmalı, bir şey yapmalı!” , “Kime oy verelim” çaresizliğini feryat edercesine haykırarak lider arayışını sürdürüyor!

O halde Kuvayi Milliye Hareketi için gerekli olan Milli Güç potansiyeli bu ülkede mevcut, sadece bu potansiyeli fark eden ve bu potansiyele inanarak bunu örgütleyebilecek Kuvayi Milliye ruhlu LİDER’e ihtiyaç var!

İYİ Partinin siyasette var olması ile birlikte İYİ Parti, CHP, SP ve DP dört ayrı parti olarak Millet İttifakını kurduğunda çok ümitlenmiştim. Bu dört partinin ittifak ederek bir araya gelmiş olması geçmişte vatan ortak paydasında bir araya gelebilmiş Fesli, Sarıklı ve Kalpaklıların birlikteliği olan Kuvayi Milliye Hareketinin kurulabileceğini hatırlatmıştı.

Hatta siyasi parti liderlerinin de Kuvayi Milliye’yi telaffuz etmeleri buna iman eden vatansever milyonları sevince boğmuştu!

Ancak bu ittifakı kuran siyasi partilerden sırayla “İttifak sona ermiştir” şeklinde açıklamalar gelince duyulan sevinç buruklaştı ve yerini büyük bir sessizliğe terk etmek üzere.
Elbette bu gelişme için söyleyecek sözümüz çok ve elbette önerilerimizde var. Ancak konu henüz çok taze ve neden bu hale getirildiğini sağlıklı tespit için birkaç günlük bir zamana ihtiyacımız var.


Önümüzdeki gelişmelere bağlı olarak gelişecek bir sonraki yazımda görüşmek üzere sağlıcakla kalınız.
Bu memleket, dünyanın beklemediği bir müstesna mevcudiyetin tecellisine sahne oldu. Bu sahne, 7 bin senelik bir Türk Beşiğidir. Beşik tabiatın rüzgârlarıyla sallandı; beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı, o çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvelâ korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı, onların oğlu oldu. Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu, şimşek, yıldırım, güneş oldu. Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır, kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.
ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
Alp Ergenekon
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 41
Kayıt: Cmt May 02, 2009 14:42
Konum: Ankara

Şu dizine dön: Alp Ergenekon

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x