Bu da mı şaibeli?

Bu da mı şaibeli?

İletigönderen Erkan Güçiz » Çrş Şub 11, 2015 4:56

Hakan Fidan, 2006 Eylül’ünde Bilkent Üniversitesinde, “Diplomacy In The Information Age: The Use Of Information Technologies In Verification” başlıklı doktora tezini sunmuş, tezi kabul edilmiş ve “Doktor” unvanını almış.

Kanada’nın Waterloo şehrinde Laurier Üniversitesi’nde ‘insancıl kapitalizm’ konusunda bir araştırma yapmak üzere bulunan Faruk Arslan’ın 23 Ağustos 2014 tarihli, “Hakan Fidan’ın Doktorası İntihal!1 başlıklı yazısında çok ciddi bir iddia var.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Bilkent Üniversitesi’nde yaptığı Kara Propaganda konulu doktora tezinin büyük bir kısmının intihal olduğu ortaya çıktı. O kadar fazla akademik hırsızlık yapmış, referans göstermeden çalmış ki hepsini bir makalede vermek zor. Kaynaklarıyla Fidan’ın hangi cümle ve paragrafları ne ölçüde intihal yaptığını kamuoyunun dikkatine sunuyorum. Akademik bir tezde veya makalede başkalarına ait görüşler cümlede 6 kelime ile yanyana geldiğinde kopya kabul ediliyor. Başkasına ait cümleyi olduğu gibi kullandığı halde referans vermeyen veya referans verdiği halde direkt cümle veya paragrafı tırnak içinde kullanmadan veren bile kopya çekmiş muamelesi görebilir. Böyle bir iddia karşısında üniversitenin etik komisyonu eğer tezi incelemeye alırsa Fidan’ın doktorası iptal edilebilir ve Dr. unvanını kullanamaz.

Fidan’ın orijinal doktora tezine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. http://www.thesis.bilkent.edu.tr/0003191.pdf
Kısa bir araştırma sonucu göze çarpan intihaller aşağıda sıralanmıştır. Bu listede olmayan daha fazla bölümler var.


diye devam eden yazıda verilen örnekler sekiz sayfayı dolduruyor.

Faruk Arslan’ın yazısında verdiği bağlantıdan bugün Bilkent Üniversitesi sitesinde belgenin yalnız özetine ulaşılabiliniyor; tümüne erişimin engellenmesi, Faruk Arslan’ın çalıntı iddialarının doğruluğunu kanıtlıyor gibi.

Cumhurbaşkanının üniversite diploması etrafında bir yığın şaibe dönen ülkede artık bu kadar da olmasın mı?

Hayır, olmasın.

Biz göz yumdukça, sessiz kaldıkça bu devam edecek; durdurmak bizim elimizde, birlikte önüne çıkarsak.
________________________________________
1. http://farukarslan.com/yazilarim/akademik-makalem/hakan-fidanin-doktorasi-intihal/
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x