BU NASIL DEMOKRASİ?
Nedim Şener, Hrant Dink cinayetinde karanlıkta kalan noktaları aydınlatmak amacıyla Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları adında bir kitap yazıyor. Kitap, geçtiğimiz Ocak ayında Güncel Yayınları tarafından yayımlanıyor...
Melih Aşık, Milliyette bugünkü köşesinde konuyla ilgili olarak şunları yazıyor:
Kitapta Hrant Dink cinayetinde görevi ihmalle suçlanan Jandarma, Polis ve Milli İstihbarat Teşkilatı mensuplarının, cinayetin aydınlatılmasını önleyecek şekilde ifade vermeleri ve evrak düzenlemeleri anlatılıyordu.
Kitaptan dolayı halen Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı olan dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek ile şu anda İstanbul İstihbarat Şube Müdürü olan Ali Fuat Yılmazer ve zamanında Trabzonda görevli iki emniyet mensubu Muhittin Zenit ile Faruk Sarı şikâyetçi oldular. Bunun üzerine
Nedim Şener hakkında:
1. Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek
2. Açıklanması yasaklanan gizli bilgileri açıklamak gibi suçlardan dava açıldı. Hakkında 20 yıl hapis isteniyor.
İlk duruşma 26 Haziran 2009 günü İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak. Ayrıca bir dava da İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde; Haberleşmenin gizliliğini ihlal, adil yargılamayı etkilemeyi teşebbüs, iddialarıyla açıldı. Arkadaşımız için 6 yıl da bu suçlardan isteniyor.
Savcılık ayrıca devlet kurumuna hakaret iddiasıyla da 2 yıla kadar hapis istedi. Etti 28 yıl...
Nedim için istenen ceza, katil Ogün Samast için istenen 20 yıl cezadan sekiz yıl daha fazla.
Cinayeti aydınlatmak amacıyla kitap yazan Nedim Şener şu anda en ağır suçlu durumunda!
Elbet bir kitapta yanlış yapılabilir. Bu yanlışa hedef olanlar dava açabilir. Ancak bir tek kitap için 28 yıl hapis öngören yasaların bulunduğu bir düzenin demokrasi olduğunu savunmak da mümkün değildir.
Melih Aşık, Milliyet, 10 Haziran 2009