Bu sözlere dikkat!

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Bu sözlere dikkat!

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Eyl 15, 2007 11:31

"Acılar ve gözyaşı kimin olursa olsun acımızdır"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Herkes huzur istiyor, herkes enerjimizi bazı lüzumsuz işlere harcadığımızdan dolayı büyük üzüntü içinde' dedi. Van, Hakkâri, Siirt ve Şırnak'taki coşkuyu Diyarbakır Valiliği önünde bulamayan Gül, toplananlara seslenmedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Doğu ve Güneydoğu gezisindeki son durak olan Diyarbakır'da, "Terör ve şiddet bizim kucaklaşmamızı önlüyor. Şiddeti, terörü beslemeyen fikirleri rahatlıkla konuşabilmemiz gerekir. Bunu da konuşuyoruz" dedi. Gül, sivil toplum örgütleri ile yaptığı toplantıda, "Birbirimize sahip çıkmalıyız. Ama şiddet ve teröre asla müsaade etmeyiz" mesajı verdi.
Diyarbakır'a askeri helikopterle gelen Gül'e, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu eşlik etti. Gül'ü havaalanında karşılayanlar arasında DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP'li Diyarbakır milletvekilleri Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak, AKP'li Diyarbakır milletvekilleri Osman Aslan, İhsan Arslan, Abdurrahman Kurt, Ali İhsan Merdanoğlu da yer aldı.

Zılgıt çektiler
İlk olarak Sümer Camii'ne giden Gül, yol boyunca makam aracından inerek halkın sevgisine karşılık verdi. Yöresel kıyafetler içerisindeki kadınlar Cumhurbaşkanı'nın makam aracına gül atarken zılgıt çekti. Buna karşın, Gül, Diyarbakır'da valilik önünde; Van, Hakkari, Siirt ve Şırnak'ta karşılaştığı coşkuyu aynı tonda yaşayamadı. Valiliğe gelişinde Baydemir'le yeniden tokalaşan Gül'ün brifing sonrasında balkona çıkarak halka hitap etmesi için bir mikrofon hazırlandı. Ancak Gül, valilikte sadece 600 kişilik bir grup olduğunu görünce konuşma yapmaktan vazgeçti.

Sorunları çözebilecek üslup
Gül'ün sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmesine ise 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in hiç temas etmediği İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Mazlum-Der temsilcileri davet edildi. 32 sivil toplum kuruluşunun katıldığı toplantıda Gül, "Farklılıklarımızı tehdit olarak görürsek küçülürüz" diyen Abdullah Gül, sorunların çözebilecek üslup içerisinde ele alındığında hallolacağını kaydetti.
Bu gezisinde halkın muhabbetini gördüğünü söyleyen Gül, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç'la görüşmesi sonrasında ise "Devletin ve milletin kaynaştığını bir kez daha gördüm. Bundan mutluluk duydum" dedi.

DTP: Gül, acıları sahiplendi
DTP'li Demirtaş, "Kürt sorunu demokratik çerçevede diyalog ve barış ile çözülecektir" görüşlerini Gül'e aktardıklarını söylerken, Cumhurbaşkanı'nın "Acılar ve gözyaşı kimin olursa olsun acımızdır" dediğini kaydetti. Baydemir ise Başbakan'a da sunacağı ve ilin sorunlarını anlatan dosyayı Gül'e sunduğunu açıkladı. Bunun yanı sıra Gül'ün "Türkiye'de köklü ayrılıklar yoktur. Ben Kayseri, sizler Diyarbakır'da doğdunuz. Bu ne sizin elinizde ne de benim. Çıkmaz sokaklara girmeyelim" dediği öğrenildi.
Gül, üniversiteden havaalanına gelişi sırasında caddelerde araç konvoyunu izleyen halkın arasındaki çocuklarca gösterilen ilgiye aracından 6 kez inerek karşılık verdi.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x