Bu veda yazısı neye gebe?

Genel & Güncel Konular

Bu veda yazısı neye gebe?

İletigönderen sessiz sedasız » Pzt Nis 28, 2008 19:02

Akinan, "Sıkıntılı bir döneme girdik... Bana müsaade!" deyip veda etti. Akşam'daki köşe yazısı okunmaya değer.
Nihat Genç ile birlikte SKYTÜRK'te yaptıkları ve yoğun muhalefet içeren "Ne Var Ne Yok" isimli programa son veren Serdar Akinan Akşam Gazetesi'ndeki köşe yazılarına da nokta koydu.

Kan Uykusu belgeseli ile TV izleyicisinin yakından tanıdığı Akinan, veda yazısındaki "Sıkıntılı bir dönemi girdik, bana müsaade" sözleri ile şaşırttı. Bu vedayı kesmeden yayınlıyoruz.
Okuyun bakalım, Akinan ne demek istiyor?

Süreç neye gebe?

Amerika Centcom’un başına kimi getirdi? General David Petraeus...
Petraeus, Pentagon’un şahinlerinden...
Bu atama bir stratejinin somut göstergesi.
Washington, bölgede açıkça farklı bir pozisyon alıyor.
Dün Afganistan’da Karzai’ye suikast girişimi oldu.
Kim üstlendi?
Taleban.
Afganistan’da ABD’nin Kâbil dışında bir kontrolü yok.
Şimdi kendini Kâbil’de de hissettiriyor.
Allah mücahit kardeşlerimizi muvaffak kılar inşallah.
Irak’ta vaziyet ortada.
Bu katilleri mi savunacağım, mücahitleri mi?
Açıkça kardeşlerimi savunuyorum. Korkmadan...
Bu katilleri lanetliyorum ve hakaret ediyorum.
Edenleri kardeşim, edemeyenleri işbirlikçi ilan ediyorum.
Bu katiller bu coğrafyadan, öyle veya böyle silinecek.
İşbirlikçi güruh ise Türkiye’de 3. faza geçme hazırlığında...

Peki, kendilerinin Müslüman olduğunu öne süren bu güruh başaracak mı?
Görünen o...
İdi...
Geçtiğimiz günlerde İran’la istihbarat anlaşması imzalandı.
İmzalayan kim?
Hükümet.
Bu anlaşmayı ıskalamayalım.
Ben, uzunca bir zamandır Erdoğan’ı açıktan destekliyorum.
Zira öylesi bir sürece girildi ki, bence, birileri onu tasfiye etmek istiyor.
Etmek isteyen kim?
Yoldaşları; en yakınları...
Onunla aynı çizgiden gelip, Müslüman olduğunu iddia ederek Amerika’larla yatağa giren bir çete.
Elimde bir parça bilgi, bir parça duyum, bir parça hissiyat var...
Türkiye bir kırılma noktasında.
İran sürecinde Türkiye’deki iktidar odaklarının, ayrı ayrı alacağı pozisyon vaadleri çok ama çok mühimdir.
Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nda görüşülecek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Gülen cemaati ile ilgili itiraz gerekçesi çok ama çok mühimdir.
Ki, bence AKP’nin kapatma davasından daha kritiktir.

Türban meselesi ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karar çok mühimdir.
AK Parti’ye yönelik kapatma davası çok mühimdir.
Tüm bunların kısa vadede nasıl sonuçlanacağı, ayrı ayrı ve hep birlikte, Cumhuriyet’in nereye evrileceğine dair bize somut ipuçları vereceğini düşünüyorum.

Tüm bu süreç esnasında yazıp çizerken eskisinden daha “sıkınıtlı” bir döneme girdiğimiz de açıktır.

O nedenle, eldeki “kıymetli” olduğunu varsaydığımız bilgileri araştırmadan ve düşünmeden yazıp çizmenin sorumlulukla ve vatanseverlikle alakası olmadığını düşünerek kısa bir süre izninizi rica ediyorum.

Bir süre...
Sürç-ü lisan ettikse affola...

:arrow: http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=138666
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 29, 2008 17:29

Etmek isteyen kim?
Onunla aynı çizgiden gelip, Müslüman olduğunu iddia ederek Amerika’larla yatağa giren bir çete.

Ben Nihat Genç'in ve Serdar Akinan'ın çoğu zaman anlattıklarına katılıyordum ama yine pek çok kez de alıntıladığım kısımda ki gibi bana göre anlamsız cümlelerine şahit oluyordum.Şu an da GONGONOKON çetesi davasında tutuklanan Perinçek,AKP'nin ilk kazandığı seçimlerden hemen sonra atlayıp Amerika'ya gittiğini yazdı ve bu yazısı AKP veya RTE tarafından yalanlanmadı.Bir parti başkanı partisinin kazandığı seçimlerin hemen ertesinde ABD'ye gidiyorsa bu üzerinde düşünülmesi gereken bir konu değil midir?Ayrıca Amerikalılarla yatağa girmekten kastettiği belli.Netice olarak ABD ve RTE'nin arasında ki diyalog da belli.Netice olarak bu cümle ile Tayyip Erdoğan'a Serdar Akinan'ın selam gönderdiğini düşünüyorum.Yani bir çeşit geleceğe yönelik kaygılarla kendini emniyete alma payı bırakmış düşüncesindeyim.

Yazısının baş kısmında da mücahitleri desteklediği bölümüne karşıyım.Beterin beterini tercih etmek durumunda olmamalı aydın insan.Kendi adıma (eğer aydın bir insan olarak kendimi nitelemem sizler için de uygunsa)Afgan halkının içinden Afgan halkının insanca ve uygarca yaşamasını isteyen insanların çıkmasını ümit ederim.Yoksa ne kökten dinci ilkelliği,ne de tek dişi kalmış Amerikan canavarını tercih etmem,edilmesini de istemem.Netice de Serdar Akinan gibi sevdiğimiz insanların farkına varmaları gereken ve ne yazık ki bu zamana kadar da farkına varamadıkları gerçek o mücahit dediği zibidileri besleyip,büyüten;adeta varlık sebepleri olan,Amerikan canavarıdır.Ve Amerikan canavarının da gittikçe daha fazla canavarlaşmasına yol açan bu mücahit sıfatını kullanan şekilsiz,biçimsiz,kılıksız ilkel insanlardır.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen atikta » Sal Nis 29, 2008 17:39

çetin taş ideolojileri ne olursa olsun tasvip et veya etme ama gerçek ola bir şey varki o insanlar ülkelerini emperyalizmden,işgalden kurtarmak için bir şekilde savaşıyolar, KENDİ ÜLKELERİ İÇİN bence amerikaya değişmem dediğin insanların kendi ülkeleri için savaştıklarını düşünerek biraz saygı göster..(ayrıca yazının yanlışlığını yazımdan sonrada değiştirdiğin için de tşkr ederim,yanlışını görmen sevindirici,zira ilk yazdığında amerikan canavarına değişmem diyodun)
Kullanıcı küçük betizi
atikta
Üye
Üye

İletiler: 19

İletigönderen tuba » Sal Nis 29, 2008 17:51

Etmek isteyen kim?

Çetin abi, yanlış hatırlamıyorsam bu Mahir Kaynak'ın savunduğu tez......Gül-Erdoğan kutuplaşmasını dile getirmiş ve tum yaşananların da Gül'e karşı Erdoğan'ı tasfiye planının bir parçası olduğunu söylemişti....

O nedenle, eldeki “kıymetli” olduğunu varsaydığımız bilgileri araştırmadan ve düşünmeden yazıp çizmenin sorumlulukla ve vatanseverlikle alakası olmadığını düşünerek kısa bir süre izninizi rica ediyorum.

...vallahi bence çok alakası var....ya böyle bir laf edip kafaları hepten karıştırmayacaksın ya da lafın devamını getireceksin....

atikta: Hissiyatını anlıyorum ama böyle bir laf etmeden önce Çetin Abinin gerçekte ne demek istediğini anlaman gerekmez mi???
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

İletigönderen sessiz sedasız » Sal Nis 29, 2008 17:55

atikta bence çetin abi burda haklı.zaten kimse Afgan halkının yada sömürgede olan başka milletlerin emperyalizmden kurtulmasına karşı değil.çetin abide emperyalizmin kurtuluş savaşı gibi bir halk hareketi ile coğrafyadan tasviye edilmesi gerektiğini söylüyor sanırım.yoksa taliban nedir ki:abd nin, sovyetlerin karşısına çıkartmak için kurdurduğu ve yine abd nin afganistana ve dolayısıyla ortadoğuya girme sebebi.taliban günde bir iki tane abd askeri öldürüyor olabilir ama varlığı sadece ordaki abd varlığına sebeb olmaktan başka birşeye yaramıyor kanaatindeyim.
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 29, 2008 18:01

atikta,saygı gösterilmesi gereken herkese saygı gösteririm.O insanlar ülkelerinin Amerikan işgalinden kurtulması için savaşmıyorlar.O insanlar Amerika'nın kendilerine verdiği görevi yapıyorlardı düne kadar.Bugünse memleketlerini daha sefil,daha yobaz,daha aç bir hale getirecek dünya üzerinde ki şeriat uygulamalarınının en katısını yönetim şekli yapmak için savaşıyorlar(Heee,bu tabi ki görüntü.Aslına bakarsan belki de Amerika'nın kendilerine verdiği görevi yapmaya devam ediyorlar,Taleban sayesinde değil mi ki ABD taaa okyanuslar ötesinden kalktı geldi Afganistan'ı işgal etti ve daha sonra da Taleban ve Bin Ladin bahane edilerek Irak'ı gelip işgal etti?).

Ayrıca yazdıklarımı dikkatlice okumanı rica ediyorum.Benim >şeklinde ifade etmene yol açacak bir ifadem yok.Yeterince açık olduğunu sanıyordum yazdıklarımın ama demek ki daha açık yazmam gerekiyor;diyorum ki Amerika'nın da,Talebancıların da ne hali varsa görsünler.Birini diğerine tercih etmiyorum diyorum.

Yazıyı gönderdikten sonra Tuba ve sessiz sedasız kardeşlerimin yazılarını da farkettim.Tubacığım,aynen öyle.Bu Mahir Kaynak'ın neredeyse 2 yıldır savunduğu bir düşünce.Tuba ve sessiz sedasız kardeşlerim,tam da sizlerin anladığınız şeyleri kastettim.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen atikta » Sal Nis 29, 2008 18:31

bu nasıl bi bakış açısı taliban ı yada el kaideyi bahane edip girdi işgal etti tamam doğrudur ama siz bunu nasıl meşru karşılarsınız,yani taliban olmasaydı başka bişey olacaktı nasıl olsa orada belkide kemalizmden etkilenen insanlar savaşaktı abd ordusuna karşı afganistanda ,ee busefer kemalistleri bahane edip girecekti,senin bakış açınla ozaman kemalist gruplarda işbrilikçi konumuna mı düşecek,herşeyi yzıyosunda bir türlü abd nin orada ne işi var demiyosun,taliban çağırdı işbirliği yaptı geldi diyosun,mantık alırmı bunu, bir güç bir ülkede kontrolü elinde tutacak sonrada bu gücünü başkasına vermek için işgalciyle işbirliği yapacak ve şu andada ona karşı savaşacak,ben teferruatıyla fazla ilgilenmem taliban yada elkaidednin,geçmişinde abd yanlısı olabilir ancak şu anda abd ye karşı savaş açması ve afganistanda kendi toprakları için savaşan insanlara ideolojileri nolursa olsun kendi ülkeleri için savşatıkları için ben saygı duyarım arkadaş,sen duyma
Kullanıcı küçük betizi
atikta
Üye
Üye

İletiler: 19

İletigönderen Çetin Taş » Sal Nis 29, 2008 18:45

atikta.Bir sakinleş.
Ne Afganistan ve ne de Irak işgalleri meşru değildir.Ama ABD'nin en başta kendi kamuoyu(ve aslen Amerikan iktidarları için de en önemli olan budur)sonra da dünya kamuoyuna söylediği gerekçe Taleban-Bin Ladin ve dolayısıyla EL KAİDE'dir.
Bunu yazdıktan sonra yapmış olduğun benzetmeler ile ilgili yazmak istiyorum.Bakış noktan farklı olunca verdiğin örnekler ve benzetmelerin de ilginç olmuş.ABD'ye karşı KEMALİST bir direniş olursa niçin desteklemeyeyim yahu?Yaşam sebebim benim önce ülkemde ve sonra dünyada KEMALİST sistemin hakim olmasına bir nebze de olsa katkıda bulunmak.

Taleban'ın hikayesi gazetelerde çok yazıldı ve çizildi.Televizyonlarda çok anlatıldı.Ben de hepinizin bildiğini düşünerek o kısımlardan hiç bahsetmedim.Ama SSCB'nin Afganistan işgali sırasında Taleban ve adamlarının tıpkı Bin Ladin gibi ve dolayısıyla EL KAİDE'nin hem silah ve mühimmat,hem askeri eğitim ve hem de maddi yönden milyarlarca Dolarlık destek aldığını bilmeyen yok.Bin Ladin'in 11 Eylül Saldırıları'ndan önce ABD,İngiltere ve Avrupa'nın pek çok yerlerinde rahatça gezdiğini de yine onlar söylüyorlar.Yani adam 11 Eylül'den yani Amerikan çıkarlarına aykırı davranışlarda bulunduktan sonra TERÖRİST oldu,PABLİK ENEMİ NAMBIR VAN ilan edildi.

Yoksa benim memleketini emperyalizme karşı savunan hiç kimseye karşı en ufak olumsuz bir düşüncem olamaz.Ancak saygım olur.Sadece Taleban ve arkadaşlarının yaptıklarının emperyalizmle savaş olduğuna inanmıyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen shadow39 » Sal Nis 29, 2008 20:09

Çetin Taş, dediklerine aynen katiliyorum.Adam olsunlar ve ozgurlukleri icin savassinlar
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen Pınar » Çrş Nis 30, 2008 8:13

Bundan yaklaşık 100 yıl kadar önce 1915-1920 civarlarında zamanın Amerikası ve İngilteresi, Arabistan Yarım Adası'ndan çekilirken halka bir şey teklif ediyorlar. Aranızda en sevdiğiniz, başınıza gelmesini istediğiniz aşireti seçin, onu başınıza getirelim, hep birlikte mutlu mesut yaşayın. Saf salak halk bi oylama yapıyo. Listenin en sonunda vehabilik meshebine mensup, -halkın çoğunluğu şii, sünni- Abdülaziz Bin Suud, diğer bir adıyla İbni Suud yer alıyor. Ve ne hikmetse İngilizler giderken bu aşireti Arabistan'ın ilk kralı olarak tahta oturtuyorlar. Bu günkü adıyla Suud-i Arabistan kurulmuş oluyor.

Amaç:

1-) Ya halka şaka yaptı, muck alın size kral diye, :wink:
2-) Arabistan yarım adasını belki de hiç düzelmeyecek karışıklığın içine atmak ve hep kendisine muhtaç bırakmak.

Peki şimdi ne olacak?

Arabistan akıllanıp, zamanında bu kadar bacak açmışken İngiltere'ye Amerika'ya, vatan aşkıyla yansa, yumruğunu vursa masaya çek gölgeni üstümüzden dese, Çetin abimin dediği gibi PABLİK ENEMİ NAMBIR VAN ilan edilmez mi?

Gelelim konumuza;

El Kaide, Taliban Amerikanın beslemesi halinde çıkmadı mı ortaya, şimdi de ABD'nin beslediği yılan dönüp onu afedersiniz kıçından sokmadı mı? Ne oldu Public Enemi :alkis: vatana millete hayırlı olsun.

Balık baştan kokar arkadaşalar. Şerefli vatanı şerefli fillerle şerefli insanlar kurar/kurtarır.

Biz bunları yaşadık :;:

Herkes Kemalist olmasın, K olsun yeter...
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x