Bugün Kalkanı kuran, yarın.. ?

Bugün Kalkanı kuran, yarın.. ?

İletigönderen umitdoganci » Sal Kas 23, 2010 11:13

Teknik ve taktik olarak bu sistem kuruldu diyelim, peki kime kalkan olucağız? Ya da neye kalkan olucağız? Kime kalkan olucağımızı ABD mi söylüyecek?

Emperyalist sistem kendi güvenliğini sağlamak için dışa bağlı ülkeleri kullanıyor. Yoksa biz ne yapacağız kalkanı? Kendi kendimizle kılıç kalkan mı oynayacağız?

Emperyalizmin elinde oyuncak olmaya devam ediyoruz. Yazık, çok yazık!

Anlaşıldı, ateş çemberinin içinde ileri karakol olacağız. Aslinda ileri karakoldan daha beter, çünkü ileri karakolun bir misyonu vardır. Oysa bu tamamen dertsiz başa dert almak gibidir. Birileri Jüpiter füzelerini, Johnson mektubunu, U2 uçuşlarını, hatta ABD'nin İncirlik üzerinden ne gibi çıkarlar sağladıgını görmezden geliyor, değil mi?

8 milyon nufüslü Polonya kabul etmedi bu Projeyi. Biz neden edelim?

Bu füze kalkan projesi falan değildir, emperyalizmin projesidir! Başkalarına kalkan oluyoruz. Bunun farkında mıyız?

Her türlü peşkeş çekmelerin ardından topraklarımıza silahlı işgalden başka bir şey değildir.

Füze kalkanı projesine Türkiye‘yi de katmış gibi görünerek İranı yalnız bırakma ve ortadoğuda hakimiyetini yeniden güçlendirmek isteyen sömürgeci, Emperyalist Avrupa ile Amerikanın emrindeki NATO‘nun planlanmış bir sömürge eylemi işte. Ve Türkiye, amaca ulaşmak icin sadece bir piyon!

ABD İranı dişlayıp ortadoğu ve anadolu coğrafyasını ele geçirmeye çalışyor. Çünkü şuan ABD nin Büyük Ortadoğu Projesine (BOP) tek karşı çıkabilen İran‘dır.

ABD kendi çıkarı için geçmişte olduğu gibi yine yem atıyor. Irak işgalinde en büyük rol Türkiye‘nin olduysa, şimdi İranı hedef alanların en büyük silahı yine Türkiye’dir!

Batı savaş çıkarmazsa ayakta duramaz. Bu anlamda, sistemin ve planın tam göbeğinde Türkiye var.

Bizi NATO'ya niye aldılar sanıyorsunuz, kara kaşımız kara gözümüz yüzünden değil herhalde. Emperyalist sisteme bir piyon lazımdı, bize de kuklacı. Tencere yuvarlandı kapağını buldu işte. Adnan Menderes sağolsun!

Natoya üye kaldığımız sürece sanki tam bağımsız olamıyormuşuz gibi geliyor bana. Haksız mıyım?

Ülke gün geçtikçe parçalanıyor, dış baskılar çoğalıyor. Ve en basiti bu füze kalkanı gündemdeyken komşumuz Yunanistan Ege Denizi sularının 12 mile çıkarılmasını istedi.

Yani bu demek oluyor ki Ege Denizinin Türkiye de ki sayı yüzde 8 kalacak. Oysa Cumhuriyet kurulurken Türkiye‘nin belirtiği tek savaş sebebi kara su sınırının 12mil‘e çıkarılması değil miydi?

Ey Halk, bu kadar bakar kör ve duyarsız olmayalım. Gidişat hiç iç acıcı değil! Emperyalizm gercek yüzünü göstermeye başladı. Tabi fark edene!

Batılaşmaya calışırken milletimizden ve minnetimizden daha ne kadar ödün vereceğiz?

Unutmayın, batı batıldır.. halk hakla beraberdir..

Saygılarımla

Ümit Doğancı
23 Kasım 2010
Kullanıcı küçük betizi
umitdoganci
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 46
Kayıt: Pzt Mar 15, 2010 15:35

Re: Bugün Kalkanı kuran, yarın.. ?

İletigönderen Öznur Dede » Çrş Kas 24, 2010 2:20

Sayın Ümit Doğancı, şimdi biz komşularla sıfır sorun söylemi fos çıktı diyebilirmiyiz.? Zaten hiç de inandırıcı bir söylem değildi. Komşuları aştık ta bütün dünya düşmanımız haline gelmesin sakın!
Kullanıcı küçük betizi
Öznur Dede
Üye
Üye
 
İletiler: 7
Kayıt: Pzr Kas 14, 2010 0:13


Şu dizine dön: Ümit DOĞANCI

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x