Bülent Arınç'a Barış Adamı ödülü
KONYA'da özel bir eğitim kurumu tarafından düzenlenen 1inci Uluslararası Mevlananın İzinde Başvuru ve Hoşgörü Proje Olimpiyatında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınça Barış Adamı ödülü verildi.
Konya'da özel bir eğitim kurumu tarafından düzenlenen 1inci Uluslararası Mevlananın İzinde Başvuru ve Hoşgörü Proje Olimpiyatında (MEVİPO), Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Bülent Arınça Barış Adamı ödülü verildi. Arınçın ödülünü törene katılan TBMM Başkan Yardımcısı İsmail Altekin aldı.
Özel Merve Eğitim Kurumları'nın düzenlediği 1inci Uluslararası Mevlana'nın İzinde Barış ve Hoşgörü Proje Olimpiyatı'nda resim, web tasarımı ve sosyal projeler alanında dereceye girenlere ödülleri verildi. İlköğretim ve lise düzeyinde 5 bine yakın eserin katıldığı olimpiyatın ödül töreni Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Törene TBMM Başkan Yardımcısı İsmail Altekin, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya milletvekilleri Hasan Angı ve Mehmet Kılıç, Mevlana'nın 21'inci kuşaktan torunu Esin Çelebi ile Kırgız yazar Cengiz Aytmatov katıldı. Törende toplam 40 öğrenciye ödül verildi. Ayrıca TBMM Başkanı Bülent Arınça da Barış Adamı ödülü verildi.
Arınçın ödülünü TBMM Başkan Yardımcısı İsmail Altekin, Merve Eğitim Kurumları Genel Müdürü Yılmaz Demirin eliden aldı. Altekin ödülün çok anlamlı olduğunu belirterek, Bu anlamlı ödülü almak üzere hem görevlendirildim hem de davet edildim. Bu ödülü TBMMnin manevi şahsiyetinde başkanımız adına almaktan mutluluk duyuyorum dedi.
Konuşmasında Mevlana felsefesi ve Mevlananın dünyaya bakışı hakkında mesajlar da veren Altekin, Bugün tüm dünya insanlığı Mevlanaya ve Onun felsefesine büyük ihtiyaç duyuyor. Mevlana, İslam düşünce ve medeniyetine olduğu gibi tüm dünyaya etki etmiştir. Mevlana, İslam fikir ve düşüncelerini ruh, akıl ve sevgi ışığında sunan yüce bir varlıktır. Mevlananın verdiği en büyük mesaj, sevgi aşk ve birliktir dedi.
Hürriyet