Bülent Arınç Çiftçiyle Kapıştı

Genel & Güncel Konular

Bülent Arınç Çiftçiyle Kapıştı

İletigönderen Efe » Pzt Eyl 22, 2008 19:50

TBMM eski Başkanı Manisa Milletvekili Bülent Arınç, AKP Turgutlu İlçe Kongresi'nde yüzlerinin gülmediğini belirterek “Öldük bittik, sizden çare bekliyoruz” diyen çiftçi Süleyman Aksu'yu azarladı. Çiftçi Aksu, Arınç ile diyaloğunu sürdürünce partililer tarafından salondan çıkarıldı.

Turgutlu Beledeyisi Konferans Salonu'ndaki AKP Turgutlu İlçe Kogresine katılan Bülent Arınç, kürsüden konuşmasına başladığı sırada aradaya bir çiftçi girdi.

Süleyman Aksu isimli bu çiftçi, “Yüzümüz gülmüyor Başkanım” diyerek sitemde bulundu. Bunun üzerine Arınç ikili arasında şu diyalog yaşandı;

-Bülent Arınç: “Neden hayırdır inşallah, kalk ayağa söyle bakayım”
-Çiftçi Aksu, “Çiftçi mağdur, haline bakın, piyasanın haline bakın. Bir Ak Partili olarak teessüf ediyorum.”
-Bülent Arınç; “Teesüf ediyorsun, isminiz ne, neredensiniz?”
-Çiftçi Aksu; “Musulcalı Köyü'ndenim”
-Bülent Arınç; “Bittimi sözünüz?”
-Çiftçi Aksu; “Bitmedi. Borcumuzu ödeyemez duruma geldik Başkanım. Evet sözüm bitti.”
-Bülent Arınç; “Geçen sene üzümden, üzüm fiyatlarından şikayetçi miydiniz Süleyman Bey? Seni memnun etmek mümkün değil, sözlerinizden belli.”
-Çiftçi Aksu; “Bir AK Partili olarak ben sizden bir çare bekliyorum”

BİZİM KAVGAMIZ ÇİFTÇİ İLE DEĞİL
Bu diyaloğun ardından arınç sözlerini şöyle sürdürdü:

-“Anladım otur. Bakın bunlar doğru olan şeyler değil. Geçen yıl 3 YTL'ye kadar üzüm satıldı. Onun da elinde kalmamış çok fazla kazanamamış. 1.5 YTL'den başlayan üzüm 3.5 YTL'ye kadar gitti. Ben tek bir misal vermek için bunu sordum. Geçen sene hiç kimse kalkıp bize böyle ne hesap sordu ne de Allah muhafaza teşekkür etti. Ben size gerçeği söylüyorum, bu sene hükümet olarak ne yapacağımıza gelmedik. Ama siz daha lafın başında ‘öldük bittik’ derseniz, ben sizin Ak Partililiğinizden şüphe ederim."

YALAN SÖYLÜYORSUNUZ

..."Kafanızı açın, bizim kavgamız çiftçi ile değil, çiftçi görüntüsü altında provokasyon yapmak isteyen gafiller ile ilgili. Çiftçiye neler yaptığımızı herkes biliyor, bu kadar yapmayın arkadaşlar. Hiçbir şey öldük bittik değildir. ‘Öldük bittik’ diyen varsa burada lütfen Ak Partinin dışına çıksın ve kendisini hayata döndürecek bir partiyi en kısa zamanda bulsun, onun için çalışsın. Yedi Senedir tek başına iktidar olan bir parti halkın yüzde 50'sinin oyunu alan bir parti, çiftçiyi öldüren bir parti değildir. Yalan söylüyorsunuz. Bu kadar utanmazlık olur mu? Bu nasıl saçma bir şey. Ne demek öldük bittik.”

BENİ ORUÇLU AĞZIMLA KONUŞTURMA

Çiftçi Aksu, Arınç'ın bu sözleri üzerine yine “Teessüf ederim” dedi. Arınç da,
Baştan teessüf ettin zaten, sonradan söylemene gerek yok” dedi. Aksu ise,
Burada herkes biliyor ama kimse sesini çıkartmıyor” diye devam etti. Arınç,
- “Herkes için söylüyorum o zaman. Biz veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bak beni oruçlu ağzımla çok konuşturma” diye çıkıştı.

SALONDAN ÇIKARILDI
Çiftçi Aksu'nun konuşmak istemesi üzerine Arınç, “Lütfen lütfen hadi hadi konuştun konuşacağını. Şimdi beni dinle” dedi. Aksu'nun “Ben senin kadar Ak Partiliyim” demesi üzerine de Arınç, “Ak Partili gibi konuş o zaman. Mübarek oruç saatinde iftar saatinde bu kadar olmaz” dedi. Aksu'nun “Bana kimse yalancı diyemez” sözlerinin ardından Arınç'ın, “Tamam, hadi bakalım” demesiyle çiftçi Süleyman Aksu'nun yanına gelen partililer oturduğu yerden kaldırarak, kongrenin yapıldığı salondan dışarı çıkarttı. Bu tartışmanın ardından kongre yapıldı.

Kaynak

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 1508

İletigönderen Efe » Pzt Eyl 22, 2008 19:54

Arınç'ı bağırttıran çiftçi kızgın

Manisa'da çiftçiyi azarlayan AK Partili Arınç'a tepkiler büyüyor. 65 yaşındaki Aksu, Arınç'a hem kızgın hem de kırgın!

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın dün Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki kongrede, “Öldük bittik, sizden çare bekliyoruz” dediği için azarladığı çiftçi Süleyman Aksu konuştu. Bülent Arınç kadar AK Partili olduğunu söyleyen Aksu, hakkını helal etmiyor!

Manisa Turgutlu'da dün akşam yapılan AKP ilçe kongresinde, Manisa AKP Milletvekili Bülent Arınç'ın, “Öldük bittik, sizden çare bekliyoruz” dediği için azarladığı ve daha sonra apar topar salondan çıkarılan Musacalı Köyü'nden çiftçi Süleyman Aksu yaşadıklarını anlattı. Milliyet'te yer alan habere göre 65 yaşındaki çiftçi Aksu, şunları söyledi:

“Kongreye gitti, orada güllük gülüstanlıktan bahsediyorlardı. Benim vilayetimde üzüm ayak altında, onu ifade ettim. Bana (kalk ayağa) dedi, (sen yalan söylüyorsun) dedi. Ben de (yalan söylemiyorum) dedim. 65 yaşındayım. Kimse beni bu yaşmıma kadar yalancılıkla suçlamadı. Bana (sen CHP yanlısısın) dedi. Ben (değilim, en az senin kadar AKP'liyim, bu kongrenin yarısı beni tanır) dedim. Olaydan sonra çok kötü oldum. Azarlanmayı hak etmedim. Turgutlu Belediye Başkanı AKP'li Serhat Orhan, Manisa İl Genel Meclisi Üyesi AKP'li Cemal Ölmez, AKP'li Mustafa Muharrem Aksoy geldi. (Arınç adına özür diliyoruz) dediler. (Yanlış oldu) dediler. Oturduk birlikte çay içtik. Benim kimseden korkum yok, çiftçinin yaşadığı sıkıntıyı anlattım.”

Müstemleke valisi gibi
Çiftçi ve AKP'li Bülent Arınç arasında yaşanan tartışmaya, MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan'dan da tepki geldi. MHP'li Orhan, şunları söyledi:

“AKP iktidarı her sene çiftçiye hakaret amacı taşıyan yeni bir slogan ortaya koymakta son derece maharetli. Dün Turgutlu'da yaşanan da böyle bir beceriydi. Sloganı da Sayın Bülent Arınç'ın ağzından ifade bulmuş olan, ‘kalk ayağa’ komutuydu. Artık bu iktidar, şımarıklığını, sandıktan yüksek oranda oy alarak çıkmayı bu millete, çiftçiye, fakire, fukaraya hakaret etme vesilesi olarak gördüğünü ispat etmiştir..”

Köylü milletin efendisidir
Turgutlu'da çiftçiyi azarlayan Manisa AKP Milletvekili Bülent Arınç'a bir tepki de CHP'den geldi. Manisa CHP Milletvekili Şahin Mengü, çiftçinin içinde bulunduğu sıkıntıyı anlatmaya çalışan Musulcalı Köyü'nden Süleyman Aksu'ya ‘yalancısın’ diyen AKP'li Arınç'a Atatürk'ün sözleriyle yanıt verdi. Mengü şöyle konuştu:

“Arınç’ın köylü vatandaşa ‘kalk ayağa, söyle bakalım’ diye hitap edilemeyeceğini bilmesi gerekir. Üzülerek belirtmeliyim ki, hukuk fakültesinden mezun olmak insandaki cehaleti gidermiyor. (...)Mustafa Kemal Atatürk'ü kendisine örnek alsaydı, böyle sert bir üslupla vatandaşı terslemezdi. Unutulmamalıdır ki, köylü milletin efendisidir.”

Kaynak

damnant quod non intelligunt...
Kullanıcı küçük betizi
Efe
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi

İletiler: 1508

İletigönderen AlpereN » Pzt Eyl 22, 2008 20:11

terbiyesiz herif,%47 oy aldınız diye adam mı?oldunuz..
Türk halkını azarlamak senin haddinemi? ,milletvekili oldun diye adammı oldun. :evil:

Ama çiftçiyede söyleyecek lafım var,oda kalkmış ben AKPliyim diyor.Biraz daha AKPli olduğunu söylede biraz daha azarlasınlar seni,ne günlere kaldık hey Allahım...
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen arsipel » Pzt Eyl 22, 2008 20:18

Kendisine buradan sayın bile demeye dilim varmıyor , ancak Bülent Arınç'ın çocuk azarlar gibi kendisinden yaşlı olan bir amcayı bu şekilde azarlaması beni gerçekten rahatsız ett. Olayı tvlerden izledim. Vatandaş olarak bu beni gerçekten kahretti. Nasıl olurda bir milletvekiili üretici olan bir vatandaşa bu şekilde komut verir gibi azarlayabilir? Bu insanların varlık sebebi biz seçmenler değil miyiz? Yazık. Ancak Bu AKp yandaşları da iyi düşünsün , oy verdikleri parti ne yazık ki dünyalıklarını çok iyi şekilde sağlamlaştıran , halka gelince azarlayan bir zihniyete sahipler. Umarım necip milletimiz bu sefer onlara oy vermez. E artık oy veriyorlarsa azarlanmaya zillet çekmeyi hak etmiş demektir. Galiba 65 yaşındaki amcamız bunu en iyi şekilde anlamıştır. Öyle umuyorum.
Kullanıcı küçük betizi
arsipel
Üye
Üye

İletiler: 116

İletigönderen Tsigalko » Pzt Eyl 22, 2008 21:30

Bu manzaraları ilk 2002 görmeye başladık ve 2008 hala devam ediyor.Mersin,Manisa(2Kere),Ordu daha medyanın yayınlamadığı bir çok yerde bir çok ilde bunların bu mahalle ağzıyla konuşmalarına şahit olduk.Mahalle arası derken argo ağzına geleni söyleyen tarzını bahsetiyorum.Mesela ben buraya yazı yazarken acaba alınırlar mı acaba istemeden yanlış anlaşılırmıyım diyerek 2-3 kere yazıyı okudukdan sonra öyle gönderiyorum.Ama bunların bu yapdıkları 1 değil 2 değil.%47'de dahil olmak üzere bunlara muhalefet yapan her kim olursa olsun onlar yalancı onlar provakatör.En basit örneği en büyük destekcisi ve tabiri caiz ise Kankası Aydın Doğan ile aralarında geçenler.
Midem bulanıyor sizden size oy veren insanlardan.
Nihat Genç'in söylediği gibi;
Bunlara atacaksın odunu atacaksın kömürü bunlardan oy alacaksın okumuş Atatürkçü Milliyetci Bu ülkenin bağımsızlığı savunan kimseden oy alamassınız böcek sürülerinden oy alırsınız.
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Eyl 22, 2008 21:50

Hic üzülmüyorum. Az bile yapiyorlar. O asagilanan amca iki torba kömüre yerel secimlerde verir yine oyunu.

AKP'nin yeni secim afisi de hazirmis:
Resim
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen maydonos » Sal Eyl 23, 2008 2:51

inannin yazacak soz yok.akp asagiladikca bu millet onlara oy veriyor.herkes halinden memnun.dinlerini yasiyorlar..camiye gitsinler karinlarini doyursunlar yeter bu millete .umurlarinda bile degil ulkenin hali .dinlerini yasiyorlar karinlarinida doyuruyorlar...alin size yuksek medeniyet duzeyi..ah unuttum birde seda ve hulya hatunlara da tarkan yeter.buda sanatci anlayisi..kisacsi olmusuk habarimiz yok arkadaslar..Turkkan ada sonuna kadar katiliyorumbunlar yarin herkesten cok Ataturkcu kesilmezse ben yaziyorum buraya ve bu alil halkta inanip oy veirse hic sasmayin.pazarlamaci yaglamaci iste bu tipe bak ya gormek bile cildirtiyor beni lafa bak biz ogrettik neyi 3 un 1 ini.pardon 7 tane kazik var orada...bu ucube halkta babayi yedi zaten..
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen Türk-Kan » Sal Eyl 23, 2008 15:24

Görüntü eklenmistir.
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen tuba » Sal Eyl 23, 2008 18:12

Arınç: Beni oruç etkiledi
AKP'li Bülent Arınç, kovduğu çiftçiden özür diledi.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Manisa Turgutlu'da bir çiftçi ile arasında geçen olayı tasvip etmediğini, yaşanan tartışmadan fevkalade üzgün olduğunu belirterek, ''Günün yorgunluğu ve iftara çok yakın bir saatte bu şekilde bir konuşmaya muhatap olmak, beni fevkalade olumsuz etkiledi. Ben de böyle bir cevap vermek mecburiyetinde kaldım'' dedi. Arınç, kovduğu çiftçi Süleyman Aksu'dan da özür diledi.

Kaynak

İyi bari, oruç tutuyoruz diye bir adam dövmediğimiz kaldı....yok kardeşim, herkes oruç tutmasın...çok ciddi yan etkileri olabilir :shock:
Kullanıcı küçük betizi
tuba
Üye
Üye

İletiler: 1113

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 2 konuk

x