Bülent Arınç:kilit, demokratik yapı ile çözülecek

Genel & Güncel Konular

Bülent Arınç:kilit, demokratik yapı ile çözülecek

İletigönderen Veled » Pzr May 20, 2007 21:42

KİLİT, DEMOKRATİK YAPIYLA ÇÖZÜLECEK

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesi kararı ile cumhurbaşkanı seçimlerinin kilitlendiğini, bu kilidin demokratik yapı, hukuk devleti içerisinde çözüleceğini söyledi. Arınç, yeni Cumhurbaşkanının seçileceğini belirterek "Ya öyle ya böyle yazı da gelse tura da gelse yeni Cumhurbaşkanımızı önümüzdeki aylarda seçeceğiz ve Türkiye 11. yeni Cumhurbaşkanı ile tanışmış olacak" dedi.
Bülent Arınç, Yuntdağlılar Sosyal Yardım ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen 1. Bahar Şenliğinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir seçim dönemine girdiğini ve 22 Temmuzda seçimlerin yapılacağını ifade eden Arınç şunları kaydetti:

"Hepiniz Türkiye'nin bu seçimlere nasıl gittiğini biliyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bir tıkanma oldu, bu parlamentoda bu tıkanıklığı aşamadık. Anayasa Mahkemesi kararıyla Cumhurbaşkanlığı seçimi kilitlendi. Bu kilidin açılması lazım. Demokratik yapı, hukuk devleti içerisinde bu kilit çözülecektir, ya parlamentoda çözülecektir ya da hepiniz biliyorsunuz ki yeni anayasa değişiklikleri içerisinde Cumhurbaşkanını halkın seçmesi konusunda bir önerge değişikliği yaptık. Ya öyle ya böyle yazı da gelse tura da gelse yeni Cumhurbaşkanımızı önümüzdeki aylarda seçeceğiz ve Türkiye 11. yeni Cumhurbaşkanı ile tanışmış olacak. Bir demokratik hukuk devleti içerisinde mahkemelerin verdiği yargı kararlarının da uygulanması gerektiğine inanıyorum. Bu süreç tamamen doldu."

Bülent Arınç, 22 Temmuz seçimlerine herkesin kavga ederek değil, kucaklaşarak gitmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

"Kavga ile çatışma ile bağırmakla, çağırmakla, suçlamakla Türkiye hiçbir yere gitmez. Herkes ne yaptığını ortaya koymalıdır ve ne yapacağını da söylemelidir. Bu millet sandık başına gittiğinde en doğru kararı verecektir. Buna tam inancımız vardır. Milletimize güveniyoruz, inanıyoruz (Egemenlik milletindir) diye yüreğimizden gelen bütün samimiyetle haykırıyoruz. Yaptıklarımızla halkımızın önündeyiz yapacaklarımızı da söylüyoruz ve bu sözlerimizi de yerine getireceğiz. Türkiye'nin her yerini dolaşıyorum ve halkımıza şunu söylüyorum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir."

show tv haber
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x