Bülent Arınç:'Sezer kalırım derse yapacak birşey yok'

Genel & Güncel Konular

Bülent Arınç:'Sezer kalırım derse yapacak birşey yok'

İletigönderen Veled » Çrş May 02, 2007 18:31

'Vekalet benim, Sezer kalırım derse yapacak birşey yok'
TBMM Başkanı Bülent Arınç, "Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer 16 Mayıs'tan sonra görevde kalırım derse vekalet söz konusu olmaz." dedi.

Kanadoğlu: Arınç vekalet edebilir

Yekta Güngör Özden: Sezer'in görevi 16 Mayıs'ta biter

CNN Türk'te canlı yayına katılan Arınç, vekalet tartışmaları için 101. madde, 102'inci ve 106'ıncı maddelerin son fıkralarının dikkatli okunması gerektiğini söyledi.


Henüz görevli cumhurbaşkanı varken onun yerinin tartışılmaması gerektiği söyleyen Arınç, "Sayın sezerin göreve devam etmesi için seçilen yeni cumhurbaşkanı olması lazım. 16 Mayıs'ta cumhurbaşkanı görev süresi her halukarda bitecek. Seçilmiş yeni cumhurbaşkanı olur da görevine başlayamazsa Sayın Sezer görevine devam edecek. Cumhurbaşkanlığı makamının meraklısı değilim. Herkesin tartışabileceği bir durum söz konusu. Ancak benim hukuki görüşüm bu. Gerçi bu günlerde hukuki görüşün bir kıymeti de kalmadı. Sezer 16 Mayıs'tan sonra görevde kalırım derse vekalet söz konusu olmaz. Anayasa Mahkemesi bu konuda karar verecektir. 16 Mayıs'tan sonra vekalet konusunda merakım ve isteğim yok. Bu konunun muhatabı Cumhurbaşkanı Sezer'dir." şeklinde konuştu.

zaman
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

İletigönderen Ram » Çrş May 02, 2007 18:40

Semih R.Cabalar, haber için teşekkürler. :)

Geçen gün öyle demiyordu ya¿? :D Yemedi mi¿?

102. madde gayet açıktır. 106. maddenin içinde kapalı anlamda şu ifade yatar: Mevcut cumhurbaşkanı; şu, şu, şu nedenlerden dolayı görevine devam edemezse ve bu süreçte yeni cumhurbaşkanı seçilemezse, mevcut meclis başkanı görevi idareten alır. Böyle bir durum olmadığına göre, 102. madde uygulanacak ve Ahmet Necdet Sezer görevine devam edecektir.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

İletigönderen Hasta » Çrş May 02, 2007 18:43

Ram, kanki :wink: :mrgreen: yememiş,belli...Gerçi bu günlerde,yüzü de kalmadı ya,kendi partisinde bile... :twisted:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır
 
İletiler: 1
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 14:52

İletigönderen Türk-Kan » Çrş May 02, 2007 18:57

Semih R.Cabalar, haber için tesekkürler.

TBMM Başkanı Bülent Arınç da, dün bu görüşe destek vererek, cumhurbaşkanlığına vekâlet etmesi gerektiğine işaret etti. Arınç "Anayasa 'cumhurbaşkanı 7 yıl için seçilir' diyor. Çok değerli cumhurbaşkanımızın görev süresi 16 Mayıs 2007’de bitiyor. Keşke ikinci defa seçebilsek, ama bitiyor" dedi. Arınç, basın mensuplarının Anayasa'daki farklı ifadeleri anımsatması üzerine de, "Hepsini birlikte okuyun. Çok değerli hukukçularla görüşün. Benim bildiğim, alfabenin A’sı, görev süresi 16 Mayıs'ta ne yazık ki bitiyor" diye konuştu


"Sayın sezerin göreve devam etmesi için seçilen yeni cumhurbaşkanı olması lazım. 16 Mayıs'ta cumhurbaşkanı görev süresi her halukarda bitecek. Seçilmiş yeni cumhurbaşkanı olur da görevine başlayamazsa Sayın Sezer görevine devam edecek. Cumhurbaşkanlığı makamının meraklısı değilim. Herkesin tartışabileceği bir durum söz konusu. Ancak benim hukuki görüşüm bu. Gerçi bu günlerde hukuki görüşün bir kıymeti de kalmadı. Sezer 16 Mayıs'tan sonra görevde kalırım derse vekalet söz konusu olmaz. Anayasa Mahkemesi bu konuda karar verecektir. 16 Mayıs'tan sonra vekalet konusunda merakım ve isteğim yok. Bu konunun muhatabı Cumhurbaşkanı Sezer'dir."


mirim, yememis :) bunlar gün asiri fikir, gömlek vs. degistiriyorlar, yetisemiyorum :D
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x