Bush'a ayakkabı fırlatan gazeteciye destek yağıyor

Genel & Güncel Konular

Bush'a ayakkabı fırlatan gazeteciye destek yağıyor

İletigönderen Türk-Kan » Prş Ara 18, 2008 21:53

Bush’a ayakkabılarını fırlatan Irak'lı gazeteci Muntazar el Zeydi’ye Türkiye ve Dünya'dan destek

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Türk-Kan » Cum Ara 19, 2008 14:48

Bush'a atılan ayakkabılar ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa BALBAY'ın yorumu

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Ara 20, 2008 23:39

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), El Zeyidi'ye destek vererek, ABD Büyükelçiliği'ne "siyah çelenk" koydu

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

Re: Bush'a ayakkabı fırlatan gazeteciye destek yağıyor

İletigönderen bezgin » Sal Eyl 15, 2009 17:39

Ben Özgürüm Ama Ülkem Hâlâ Esir

"ABD ayrımcılık tohumları ekti ve bizi birbirimize düşürdü. İşgal bizi dağıtıyor."

Eski ABD Başkanı Bush'a ayakkabı fırlattığı için cezaevinde bulunan gazeteci Muntazar El Zeydi tahliye oldu. İşgalde ölen Iraklıların intikamını almak için bu eylemi yaptığını söyleyen El Zeydi, "Ben özgürüm ama ülkem hâlâ esir" dedi.

Dönemin ABD Başkanı Geroge Bush'a basın toplantısı sırasında ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi, 9 ay hapis yattıktan sonra bu sabah hürriyetine kavuştu.

Davullarla karşılanan Muntazar El Zeydi, bir açıklama yaptı.

Konuşmasına beslemeyle başlayan El Zeydi, şunları söyledi: “Benim yanımda olan herkese teşekkür ediyor. Bu eylem çok konuşuldu. Beni bu eyleme sevkeden yaşadığımız zulumdü. İşgal ülkemi kötü duruma düşürdü.

Ben özgürüm ama ülkem hala esir. Ülkemdeki herkes acı çekti. 10 yıldan fazla süren ABD amborgosunda aç kaldık. Sokaklarımız, her yer mezardı. Ülkemdeki insanlar arasında hiçbir ayrım yoktu ama ABD ayrımcılık tohumları ekti ve bizi birbirimize düşürdü. İşgal bizi dağıtıyor.

Sokaklarımız, her yer mezardı. Ülkemin bu halini görmek beni çok yıktı. Ülkemdeki katliamlar beni yıktı. Felluce, Ebu Garip... Ben işgali reddetme yolunu seçtim.

Hergün kendimle hesaplaşıyordum. Kurbanlara söz verdim, intikam alacağım diye. Eğer zalimler bundan anlarsa masumların nasıl öldüğünü anlarlardı. Ayakkabı atarak savaş suçlusu Bush’a tepkimi göstermek istedim. Katil ülkeme geliyor, demokrasi ve özgürlük diye... Bizimle dalga geçer gibi...

George Bush’a neden soru sormadığım soruluyor. Bize 'Bush’a soru sormayın' diye emir verildi. Sadece haberi aktarmakla yükümlüydük. CIA ajanları gazeteci kılığına girmişlerdi.

Bir gazeteci olarak medyadan özür dilemek istiyorum. Ama ben sadece işgale karşı tepkimi göstermek istedim.

Başbakan Nuri El Maliki açıklama yaparken elektrik verip, beni dövüyorlardı. Bana işkence yaptılar.”

Muntazar El Zeydi, 2008 Aralığında Bağdat'ı ziyaret eden eski ABD Başkanı George Bush'a, basın toplantısı sırasında ayakkabılarını fırlatmış, fakat hedefi tutturamamıştı.

El Zeydi, misafir devlet başkanına hakaret ve saldırıdan 3 sene hapisle cezalandırılmış, cezası temyiz mahkemesince 1 yıla indirilmişti.

Internetajans
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen yigitler » Çrş Eyl 16, 2009 20:07

Keske ayakkabisini firlartmasaydi, tugla firlatsaydi daha iyi olurdu! :)
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen İlteriş » Çrş Eyl 16, 2009 22:54

Selam olsun sana yigit insan! Keske ulkendeki herkes senin kadar yigit ve onurlu olabilseydi!
Keske serefsizlere ve hainlere pabuc birakmasaydiniz.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen Türk-Kan » Prş Eyl 17, 2009 3:24

Halil Nebiler'den El Zeydi'nin serbest bırakılışı üzerine...

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen yeniden-1919 » Prş Eyl 17, 2009 3:46

Resim
Irak'ın Hasan Tahsin'i
Veda turu kapsamında Bağdat’ta basın toplantısı yapan ABD Başkanı Bush’a “Al sana veda öpücüğü, köpek!” diye bağırarak ayakkabılarını fırlatan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi, ülkesindeki direniş hareketine büyük güç ve moral kazandırdı. Hasan Tahsin, İzmir işgali sırasında Yunan’a ilk kurşunu sıkarak sembol isim haline gelmişti.

Hasan Tahsin’i hatırlattı
Iraklı gazeteci El Zeydi’nin, işgalci Bush’a ve Irak’taki zulme karşı eylemi Kurtuluş Savaşı’ndaki “Hasan Tahsin” olayını akıllara getirdi. 5 Mayıs 1919’da İzmir’e çıkan işgalci Yunan alayına ilk kurşunu sıkarak Türk direnişini başlatan gazeteci Hasan Tahsin, tek başına emperyalist işgalcilere tepki gösterip, Yunan sancaktarı teğmeni ördürmüştü. Kurşunu bitene kadar çarpışan Tahsin, karşı ateşle 31 yaşında şehit edilmişti. İzmir’de Hukuk-ı Beşer gazetesinin yayımcılığını da yapan Tahsin’in 1973 yılında anısına İzmir Konak Meydanı’nda “İlk Kurşun Anıtı” dikildi.
alıntı.
YENİÇAĞ
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini. Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini!"
Resim
Kullanıcı küçük betizi
yeniden-1919
Üye
Üye

İletiler: 16

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x