
İngilterede yayımlanan The Sunday Telegraph gazetesi, danışmanlarının ABD Başkanı George Bushu, Gordon Brown döneminde İngilterenın Irak politikasında u dönüşü olacağı konusunda uyardıklarını yazdı.
Haberde, danışmanlarının Busha, Brownın İngiltere ile ABD arasındaki özel ilişkileri riske atmak pahasına, Tony Blair tarafından Irak politikasına verilen desteğe son vereceği ve İngiliz askerleri için hızlı bir çekilme takvimi hazırlayacağı uyarısında bulunduğunu öne sürdü.
Haberin devamı
Busha, Brownın başbakanlık görevine geldikten sonraki ilk 100 günde İngiliz askerinin Iraktan çekilmesine ilişkin takvim açıklayacağının söylendiğine işaret eden Telegraph, bu kararın anketlerde Browna verilecek halk desteğini artırmak amacıyla çizilen stratejinin bir parçası olacağını da iddia etti.
Telegraph, bu arada Başkan Bushun da boş durmayıp danışmanlarından Irak konusundaki en büyük müttefikini kaybetmenin getireceği sıkıntıların nasıl aşılacağı konusunda çalışma yapmalarını istediğini de yazdı.
Telegraph, Browna en yakın isimlerden biri olan eski bakanlardan Nigel Griffithsin Brownın Iraktan çekilme stratejisini doğrulayan sözlerine yer verdi. Gazete, Griffithsin Iraktan bir an öne çekilmeliyiz. Bunu Irak hükümetiyle konuşarak yapmalıyız, ancak onlara veto hakkı tanımamalıyız. Bu çekilme geciktirilmemeli dediğini bildirdi.
NTVMSNBC