Bush'dan 3. dünya savaşı uyarısı

Genel & Güncel Konular

Bush'dan 3. dünya savaşı uyarısı

İletigönderen |Cansu| » Prş Eki 18, 2007 8:24

WASHINGTON (İHA) - ABD Başkanı George W. Bush, 3. Dünya Savaşı'ndan kaçınmakta fayda gören dünya liderlerini, İran'ın nükleer bomba sahibi olmasını önlemeleri
konusunda uyardı.

İran'ın nükleer faaliyetlerine devam etmesi, bunun da dünya liderleri tarafından desteklenmesi halinde 3. Dünya Savaşı çıkabileceğini ima eden ABD Başkanı Bush, dünya liderlerini İran'ın nükleer faaliyetlerine destek vermekten kaçınmaya çağırdı.

Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Bush, barışçıl amaçlı nükleer programından dolayı İran'a karşı güç kullanılmasını akıllarından geçirmediklerini söyleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e göndermede bulunarak, "İran'da, İsrail'i yıkmak istediğini ilan eden bir lider var. 3. Dünya Savaşı'ndan kaçınmakta fayda görenlerin, nükleer bomba sahibi olmak isteyen İran'ın bu girişimini engellemekte de çıkarı olmalı" dedi.

Öte yandan, Kuzey Kore'nin nükleer programıyla ilgili yapılan anlaşmaya da değinen Bush, anlaşmanın başarısız olması durumunda, Kuzey Kore'nin bunun sonuçlarına katlanacağı uyarısında bulundu.

Kaynak
Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.”
“We further hope and pray that the brave young men and women return home with the lowest possible casualties, and the suffering in Iraq ends as soon as possible.”
By Recep Tayyip Erdogan
The Wall Street Journal
March 31st, 2003
Kullanıcı küçük betizi
|Cansu|
Üye
Üye
 
İletiler: 2689
Kayıt: Cmt Nis 21, 2007 16:43

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x