Büyükanıt: PKK Meclis'te

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Büyükanıt: PKK Meclis'te

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Ara 12, 2007 9:27

Teröriste iç ve dış destek yapıldığını kaydeden Org. Büyükanıt, "Terör hem siyasallaştı hem legalleşti, siyasallaşma bitti, legalleşmenin de bir kısmı tamamlandı. Meclis'te varlar, legalleşmeyen bir tek silahlı boyutu kaldı" dedi...

Genelkurmay ATASE Başkanlığı Stratejik Araştırma ve Etüd Merkezi (SAREM), Merkez Orduevi'nde “PKK Kongra/Gel Terör Örgütüne Yönelik Ekonomik ve İdeolojik Desteğin Kesilmesi” konulu sempozyumda konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt sert çıkışlarda bulundu..

Teröriste iç ve dış destek yapıldığını kaydeden Org. Büyükanıt, "Terör hem siyasallaştı hem legalleşti, siyasallaşma bitti, legalleşmenin de bir kısmı tamamlandı. Meclis'te varlar, legalleşmeyen bir tek silahlı boyutu kaldı" dedi...

Büyükanıt şöyle devam etti: "Zamanında özgürlük, demokrasi ve insan hakları kavramlarını kullanamadık. Bunları şimdi terör örgütü kullanıyor. Bu kavramları kullandıkları zaman kamuoyunda bizim elimizi zayıflatıyorlar."

Büyükanıt, "Terörle mücadele ederken bazı evrensel değerleri kaçırdık, bunlar bize silah olarak geri döndü. Bu değerleri şu anda biz mi kullanıyoruz, terör mü? İnsan hakları adeta terörist hakları haline dönüştü. Bunda bizim kusurumuz var" dedi.

Yaşar Büyükanıt, terörde iç ve dış desteğin birbirini tetiklediğini de konuşmasında dile getirdi.

'MECLİS'İ KAST ETTİM'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, teröre verilen iç destekle dış desteğin birbirini tetiklediğini, terör örgütü PKK'nın da siyasallaştığını ve legalleştiğini söyledi. Büyükanıt, "TBMM'yi mi kast ediyorsunuz?" sorusuna da, "Evet, Meclis'i kast ediyorum" yanıtını verdi.

Resim
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Şu dizine dön: Haberler

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x