Çalıka verilen 375 milyon dolarlık krediye muhalefet şerhi koyan Mehmet Çekinmez koltuğunu kaybetti

Bağımsız üyeleri dikkate almazsak, yönetimden çıkarılan bir tek kişi oldu.
Bu kişi; kimseler bilmez ama Çalıka verilen 375 milyon dolarlık kredi kararına muhalefet şerhi düşmüştü.
Halen Bakan Ekrenin danışmanlığını yürütüyor.
Ekren, Türkiye Bankalar Birliği üyeleri ile ilk kez bir araya geldiğinde, beraberinde götürdüğü danışmanını şöyle tanıtmıştı:
Bana ulaşamadığınızda takdirde, bulacağınız kişi danışmanım Mehmet Çekinmezdir.
Bankacılık sektörünün Yapı Kredi Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı dönemlerinden beri iyi tanıdığı bir isimdir, Çekinmez.
Çekinmez, Vakıfbankın 2007 Genel Kurulunda Yönetim Kurulu üyeliğine getirildi, aradan iki yıl geçti ve bugün koltuğunu kaybetti.
Neden?
Bizim edindiğimiz bilgilere göre özellikle Çalık kredisi konusunda çıkardığı sıkıntı, Başbakanın gözünden kaçmadı ve Çekinmezin görevi daha emin bir isime emanet edildi.
Çekinmezin yerini İsmail Alptekin aldı.
Avukat kökenli olan Alptekinin cvsinde dikkate değer şu özellikler sıralanıyor:
Fazilet Partisi Kurucu Genel Başkanlığı, Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeliği, 21inci dönem Bolu, 22inci dönem Ankara Milletvekilliği ile TBMM Başkanvekilliği yaptı.
Çekinmeze kesilen cezanın asıl muhatabı acaba Nazım Ekren midir?
Çekinmez, Ekrenin özel isteği üzerine Vakıfbank yönetimine getirilmişti.
Bugünlerde ise AKP kulislerinde Bakan Ekren konuşuluyor. AKP yönetiminden bazı isimler - özellikle bir, iki isim Ekrenin Doğan Grubuna fazla yakın davrandığını ve bu yüzden hem partide hem de hükümette rahatsızlık oluştuğunu yüksek sesle anlatır hale geldi.
Doğan Grubu yazarlarının abartılı Nazım Ekren övgülerine en azından bir süre ara vermelerini tavsiye ederim. Aksi halde Nazım Hocanın başı yanacak gibi
Ahmet Erhan Çelik
Odatv.com
[img]http://resimler.kanalbiz.com.tr/logo.jpg[/img]