Camilerde Tuvalet Neden Paralı?

Camilerde Tuvalet Paralı Olsun mu?

Evet
0
Oy yok
Hayır
2
100%
 
Toplam Oy : 2

Camilerde Tuvalet Neden Paralı?

İletigönderen mehmetgarip » Cmt Eki 26, 2019 8:07

Dünyada ilahi dinlerle birlikte birde ilahi olmayan dinler bulunmaktadır. İlahi olan dinleri ve sayılarını bilmekle birlikte ilahi olmayan dinlerin sayısı öyle hemen aklımızda kalacak kadar az değildir.

Elbette bütün dinlerin bir mabedi bulunmaktadır. İlahi ve ilahi olmayan tüm dinlerim mabetleri inananları için kutsaldır. İnanışlarının gereği oralarda yapılan ritüelleri ve ibadetleri vardır. Bu ibadet ve ritüellerinden önce ona bir hazırlık aşaması muhakkak bulunabilir.

Şimdi burada diğer dinlerin ibadet ve ritüllerini bir kenara bırakıp yazımızın amacı olan konuya gelelim. Bizim dinimizin gereği olan namazı kılabilmemiz için önce gusül abdestimizin olması gerekir. Gusül abdesti aldıktan sonra guslü bozan bir vaka olmadığı sürece gusül abdestimiz bozulana kadar geçerlidir.

Bizim inanışımızın gereği mabedimiz olan camilerimize geldiğimizde önce tuvalete gidip, taharetlenmemiz ve sonrasına abdestimizi almamız gerekir. Şimdi sizlere dini bir konudan bahsetmeyeceğim. Bizim mabetlerimiz olan camilerimizde tuvaletlerin paralı olmasından bahsedeceğim.

Birçok yerde cami tuvaletlerine paralı olarak girmişliğim olmuştur. Bu hafta gittiğim bir yerde paralı olarak cami tuvaletini kullanınca beş vakit namazı camide kılan bir amcamızı düşündüm. İnsanlar yaşlandığı zaman uzun vakit tuvaletlerini tutamazlar. Camide abdesti alır namaza girer. Bu beş vakit namaz kılan birine maddi bir yüktür. Ayrıca bir mabette para alınması doğru bir şey değildir.

Para alıp tuvaletleri temizletmezsek kim temizleyecek dediğinizi duyar gibiyim. Bu şekliyle de çok iyi temizlendiği söylenemez. Birçoğuna girmekten çekiniyorum. Şehirlerde diyanet işleri başkanlığı bir yolunu bulup temizletmesi gerekir. Köylerde çok kirlenmez ve bir şekilde temizlenir.
Okullarda ve hastanelerde de tuvalet var paramı alınıyor? Mabedimiz, Camimizde neden alınıyor?
Gazeteci Yazar Mehmet GARİP
Kullanıcı küçük betizi
mehmetgarip
GM Yazarları
GM Yazarları
 
İletiler: 60
Kayıt: Sal Kas 06, 2012 22:01

Şu dizine dön: Sizin Makaleleriniz

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x