Çankaya yorumu Baykal'ı kızdırdı!

Genel & Güncel Konular

Çankaya yorumu Baykal'ı kızdırdı!

İletigönderen Veled » Prş Mar 08, 2007 13:03

Çankaya yorumu Baykal'ı kızdırdı!


Yeni seçilen TÜSİAD Yönetim Kurulu, Ankara turuna CHP Genel Merkezi’nden başladı. CHP Lideri Deniz Baykal’la 30 dakika olarak planlanan görüşme, yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü. Edinilen bilgiye göre, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Yalçındağ, CHP’nin AB sürecine “mesafeli” olmasını eleştirdi. Bunun üzerine Baykal, “AB bizim için de ideal projedir. Ancak, gerçekçi bir değerlendirmeye de ihtiyaç var. Devamlı AB kapısında bekleyen bir ülke olmaktan artık çıkmamız lazım” diye konuştu. TÜSİAD yöneticilerinin ısrarlı sözleri üzerine Baykal, “AB AB diyorsunuz, dokunulmazlık ve hukuk reformu konusunda Türkiye’de hükümetin adım atmaması konusunda ses çıkarmıyorsunuz. Bunları da dile getirmelisiniz” diyerek, tepkisini ortaya koydu.

ÇANKAYA TARTIŞMASI

Görüşmenin ardından kameralara yapılan açıklamalarda ilk sözü alan Arzuhan Yalçındağ, Köşk tartışmalarına ilişkin olarak, “Biz bu konuda görüş bildirmedik. Başbakan eğer isterse ve TBMM de seçerse, demokrasinin gereği olarak Köşk’e çıkacaktır mutlaka” diye konuştu. Baykal, araya girerek, “TÜSİAD’ın da buna bir itirazı yok” dokundurmasını yaptı. Bunun üzerine Yalçındağ, daha önce yaptıkları “uzlaşma çağrısını” hatırlattı.

GÜL’E GİZLİ GİTTİLER

TÜSİAD heyeti, resmi programda olmamasına rağmen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’le de görüştü. Görüşmeye basın çağırılmadı. TÜSİAD heyeti daha sonra da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ı ziyaret etti.

A. Rezzak ORAL

Akşam
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x