Canlı Bombalar ve İsimleri

Genel & Güncel Konular

Canlı Bombalar ve İsimleri

İletigönderen Ram » Çrş Nis 29, 2009 11:53

Bilkent'te canlı bomba şoku

Bilkent Üniversitesi'nde peş peşe bombalar patladı. Hedef Hikmet Sami Türk'tü!

Eski bakanlardan Hikmet Sami Türk'e, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde saldırı girişiminde bulunan bir kişi etkisiz hale getirildi. Saldırı üniversite kampüsünün merkez binasında bulunan Hukuk Fakültesi'nde saat 10.45 sularında meydana geldi.

Fakültedeki, "Anayasa Hukuku" dersini vermek için B-113 numaralı sınıfına giren Prof. Dr. Hikmet Sami Türk'ün hemen arkasından gelen ve kendisini öğrenci gibi gösteren bir kadın üzerindeki bombalı düzeneği patlatmak istedi. Kadının pimi çekmesiyle patlayan fünye bomba düzeneğini harekete geçiremedi. Küçük çapta yaşanan patlamanın yaşandığı olayda, Türk'ün yakın korumaları, saldırgana müdahale ederek etkisiz hale getirdi. Fakülte binası hemen boşaltılırken, üniversitenin özel güvenlik elemanları ile jandarma olay yerine geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, görgü tanıkları da Prof. Dr. Türk'ün olayı büyük bir şans eseri kılpayı atlattığını belirttiler.

SALDIRGANIN İKİ FÜNYE VE BİR SİLAHI VARDI

Bu arada, ''canlı bomba'' olduğu öne sürülen saldırganın üzerinde bulunan iki ayrı fünye sisteminin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Canlı bombanın elinde silah da olduğu bildirildi.

ÜZERİNDEN 1 KİLOGRAM PATLAYICI ÇIKTI

Konu ile ilgili açıklama yapan Ankara Valisi Kemal Önal, yaralı saldırganın üzerinden 1 kg patlayıcı madde çıktığını söyledi. Hikmet Sami Türk saldırı girişimyle ilgili kısa bir açıklamada bulunarak, "Saldırı hayata dönüş operasyonuna tepki içindi. Saldırgan derse girerken öldürmek istedi. Bir metre arkamda patlama oldu. Korumalar saldırganı etkisiz hale getirdi. Saldırganın yaralandığını zannediyorum. Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi tahliye edilecek. Emniyet beni daha önce defalarca kez uyarmıştı" dedi.

İki canlı bombanın isimleri

Bilkent Üniversitesi'nde saldırı girişiminde bulunan 2 canlı bombanın isimleri belli oldu. Etkisiz hale getirilen canlı bombaların isimleri Didem Akman ve S. Onur Yılmaz.
    Genel ağda bulduğum bir yazı:

Merhaba. Nasılsınız? Bizler iyi olmaya çalışıyoruz. Kollarımızda derman kalmadı. Çünkü bu size yazdığım üçüncü faks. Daha önce 14 Nisan ve 21 Nisan’da göndermiştim. Bunlar size ulaşmadı sanırım. Çünkü gerçekleri yazdığım bu fakslarda siz de tahmin edersiniz ki bazı sistemlerde “korku ve paniğe yol açıyor.”

Ben Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne gittiğim için dördü kadın sekiz arkadaşımla birlikte tutuklandım. Yaklaşık 1 ay kadar oluyor tutukluluğum. Hukukta okuyor olmama rağmen hukuksuzluğun bu ülkede geçer akçe olduğunu da biliyorum. Yine de bu hukuksuzluğun onlarca örneğiyle daha önce de karşılaşmıştım. Mesela daha hapishaneye girerken zorla çırılçıplak aranmaya maruz kaldım. Bunu kabul etmediğimden kaynaklı da yedi günlük hücre cezası verildi. Ardından sağlıksız koşullarda bırakılmadan tutun da hiçbir ihtiyacımın karşılanmaması ya da geç karşılanması gibi sorunlarla karşılaştım. Bunları önceki iki faksımda da ayrıntılarıyla yazmıştım ama dedim ya gerçekten korku yaratıyor diye yaşadıklarımı anlattığım için sansürlendi fakslarım. Yaşadığımız sorunları ayrıntısıyla Akın Birdal’ın geçtiğimiz hafta Meclis’te sunduğu “hapishanelerde hak ihlalleri” ile ilgili soru önergesinden de öğrenebilirsiniz. Onlara ek olarak görüş saatlerinin üç ay önceye oranla daha da kısaltılmış olması ve geçen yıl Adalet Bakanlığı tarafından çıkarılan 45/1 sayılı genelgenin uygulanmaması da hapishanedeki tecridin sürmesini beraberinde getiriyor. Yaşadıklarımızı size faks olarak bildirmeye devam edeceğim. Hapishanedeki tüm arkadaşlarım adına sevgilerimi gönderiyorum. İyi çalışmalar dilerim.

DİDEM AKMAN
    Ankara Sincan Kadın Kapalı Hapishanesi C-4

Bombalı otomobil aranıyor

Polis, içinde 3 kişi olduğu belirtilen otomobili bulmak için çalışmasını sürdürüyor. Gerede'de bomba ihbarlı otomobil aranıyor

A.A. 29 Nisan 2009
Bolu'nun Gerede ilçesinde, park halindeki bir otomobilin içerisinde bomba bulunduğu ihbarı yapıldı. Polis, içinde 3 kişi olduğu belirtilen otomobili bulmak için çalışmasını sürdürüyor.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saat 18.30 sıralarında polise, Gerede'nin Dayıoğlu Mahallesi'nde park halinde olan ve ön kısmında “24 DT 328”, arka kısmında “34 BHA 03” plakası takılı otomobilin içerisinde bomba bulunduğu ihbarı yapıldı. Harekete geçen polis ekipleri, içerisinde 3 kişinin bulunduğu belirtilen aracı aramaya başladı. Ayrıca, çevre illerdeki polis ve jandarma ekipleri de bilgilendirildi. İlçe merkezinde şüpheli kişiler üzerinde uygulama yapıldı. Gece geç saatlere kadar süren aramalar neticesinde bir sonuç alınamadı. İçerisinde 3 kişi ve bomba olduğu ihbarı yapılan otomobilin bulunması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.
Kaynak
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Ram » Çrş Nis 29, 2009 12:19

Didem Akman adlı bombacı ahmağın Ankara Gençlik Derneği başkanı olduğu yazıyor. Bu dernek açıklamalarını "devrimciler" adlı bir sitede yayınlıyor. İşte ilgili sitede şunlar yazıyor:
    Eski adalet bakani Hikmet samiturk Bilkent Üniversitesi merkez kampüsünun Hukuk Fakültesin'de bombali Saldiriya ugradi olay saat 10.45 sıralarında meydana geldi. ''Anayasa Hukuku'' dersi için B-113 sınıfına giren Hikmet Sami Türk'ün ardından gelen ve kendisini öğrenci gibi gösteren kadin feda eylemcisi üzerindeki ''bombalı düzeneği'' patlatmak istedi. Bir patlamanin meydana geldigi fakat eylemin hedefi olan Hikmet sami turk'un saldiridan canli olarak kurtuldugu alinan bilgiler arasinda.

Kadin eylemcinin ise yarali olarak goz altina alindigi bildirildi.

Bilindigi gibi 19 aralik 2000 tarihin'de 20 cezaevin'de ayni anda baslayan "19 Aralik Katliami" doneminde adalet bakanligi koltugunda Hikmet sami turk vardi Eylemin amacinin 19 Aralik katliaminin planlayici ve uygulayicilarindan biri olan Sami Turk'u Cezalandirmak oldugu sanilmaktadir.

19 Aralik Katliamini biraz hatirlarsak
    Katliam Operasyonun Bilançosu:

Operasyon Düzenlenen Cezaevi Sayısı: 20
    Öldürülen Tutsak Sayısı: 30
    Hastaneye kaldırılan yaralı Tutsak Sayisi: 237
    Yaşamını Yitiren Asker: 2
    Yaralanan Asker sayısı: 6
    Edirne F Tipi Cezaevine Sevk Edilenler: 348
    Kocaeli F Tipi Cezaevine Sevk Edilenler: 340
    Sincan F Tipi Cezaevine Sevk Edilenler: 341
    Kartal F Tipi Cezaevine Sevk Edilenler: 67
    Bakırköy Kadın Ve Çocuk Tutukevine Sevkler: 45
    Açlık grevi süren cezaevi: 41
    Operasyon öncesi ölüm orucunda olanlar: 259
    Operasyondan sonra ölüm orucunu sürdürenler: 357
    Açlık Grevini Sürdürenler: 1656
    Operasyonu Protesto sırasında Gözaltına Alınanlar:
    2145 Operasyonu Protesto Edenlerden Tutuklananlar: 58
    Operasyon sonra basılan kültür merkezi, dernek, parti binası: 18
    Mühürlenen dernek sayısı: 2
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x