Canlı bombayı vicdanı durdurdu

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Veled » Pzt May 28, 2007 16:17

Resim

Terör örgütü PKK'nın bombacısı “Özgür” kod adlı H.O, Ankara'da Anafartalar Çarşısı'nda meydana gelen patlamanın ardından yayınlanan görüntülerden etkilenerek teslim oldu.

Alınan bilgiye göre, 8 yıl önce katıldığı terör örgütünün İran ve Irak'taki kamplarında bomba eğitimi gören, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütünün kampından eylem için Türkiye'ye gönderilen bombacı H.O, 3 gün önce bombalama eylemi için Türkiye'ye gönderildi. H.O'nun Siirt'te güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.
Terörist H.O, güvenlik güçlerine, teslim olduğundan örgütün bilgisinin olmadığını, Türkiye'deki bazı canlı bombalarla ilgili bilgi sahibi olduğunu belirtti.
“H.O'nun teslim olduğu duyulursa canlı bombalar kayıplara karışır” düşüncesiyle işlemleri çok gizli yapılan terörist, canlı bombaların yakalanması için Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının izniyle güvenlik güçlerine teslim edilerek bazı büyük şehirlere götürüldü.
İlk olarak İzmir'e götürülen bombacı H.O'nun ifadeleri doğrultusunda,”Harun” kod adlı terör örgütü bombacısı, C-4 patlayıcılar ve çok miktarda mühimmatla yakalandı.
Güvenlik güçleri, H.O'nun verdiği bilgi ve yer gösterme doğrultusunda, eylem hazırlığında olan örgüt üyelerinin yakalanması için büyük şehirlerde geniş çaplı operasyonlar başlattı.
Terör örgütü PKK'ya katıldığı süreçle ilgili bilgi verdiği belirtilen H.O, “1999 yılında İzmir'de ailemle yaşıyordum. Burada DEHAP'a gidip geliyordum. Burada tanıştığım 30 yaşlarındaki 'Zana' adlı kişiyle birkaç defa görüştüm. Beni kandırarak örgüte katılmamı sağladı” dedi.
Terör örgütüne katıldığı ilk dönemde İran'daki kampta 6 ay siyasi ve silahlı eğitim gördüğünü ifade eden H.O, şunları söyledi:
“1999 yılından itibaren 6 ay süreyle İran'daki kampta siyasi ve silahlı eğitim gördüm. Oradan Irak'ın kuzeyine geçerek buradaki Hınnife kampında eğitim gördüm. Burada benimle birlikte 75-80 kişi daha vardı. Eğitimlerin ardından Türkiye'ye gönderildim. Burada bazı eylemlere katıldım.”
İlk uzaktan kumandalı eylemini Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde gerçekleştirdiğini, bu eylemde 2 askerin şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını belirten H.O, şöyle konuştu:
“Dicle'deki eylemi 'Demhat' ve 'Şahin' kod adlı 2 örgüt üyesiyle birlikte yaptık. Askeri panzerin geçiş güzergahına mayın döşedik. Bu mayın el yapımı, amonyum nitrat niteliğindeydi. Toprak yola mayını döşedikten sonra 'Mutlaka bir araç geçer' diye bekledik. Bu mayın, uzaktan kumandalıydı. Yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki tepeden dürbünle yola bakıyorduk. Mayını yerleştirdiğimiz bölgeyi karıştırmayalım diye beyaz, orta büyüklükte bir taş bıraktık. Panzerin geçişi sırasında patlattık. Sonra radyodan öğrendiğimiz kadarıyla olayda 2 asker şehit olmuş, 6 asker yaralanmıştı.
Bingöl-Diyarbakır karayolunda, asfalt olan yolun kenarına mayın döşedik. Bir panzerin geçişi sırasında patlattık. Mayını kenarda bir yere yerleştirdiğimiz için etkisi az olmuştu, 1 asker yaralanmıştı.
Yaptığım bu eylemlerden daha sonra çok pişmanlık duydum.”
H.O, verdiği bilgi doğrultusunda İzmir'de yakalanan “Harun” kod adlı teröristle posta kutusu olarak kullanılan bidona mesaj bırakarak iletişim kurduklarını söyledi.

-ANKARA'DAKİ PATLAMA-

Ankara'da Anafartalar Çarşısı'nda meydana gelen patlamanın görüntülerini izlediğinde çok etkilendiğini ve bugüne kadar yaptığı eylemlerden pişmanlık duyduğu için teslim olmaya karar verdiğini belirten H.O, “Örgüt son zamanlarda bütün büyük şehirlerde eylem hazırlığı yapıyor” dedi.

hürriyet
http://www.hurriyet.com.tr/ucuncusayfa/ ... sp?gid=205
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Hasta » Sal May 29, 2007 8:13

Canlı bombayı polis kaçırmış!

Ulus’taki kanlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan 4 kişi Adliye’ye çıkarıldı. Zanlılardan biri canlı bomba Akkuş’a sahte pasaport sağlayan emekli kadın polis

Anafartalar Çarşısı’na saldırıyı gerçekleştiren canlı bomba Güven Akkuş’un yurtdışı bağlantılarını araştıran savcılık ve emniyet İstanbul’da 4 zanlıyı gözaltına alarak, Ankara’ya getirdi. Zanlılardan Güven Akkuş’un kardeşi Gürses Akkuş ile Hülya P., dün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi. Güven Akkuş’un 1998 yılında yurtdışında çıkışta kullandığı sahte pasaportu eski kadın polis Hülya P.’nin sağladığı öne sürüldü.

4 BİN DOLAR ÖDEMİŞ

Hülya P.’nin İstanbul Emniyeti’nde 1998-2000 yılları arasında görevliyken, Akkuş’tan sahte pasaport karşılığında 4 bin dolar aldığı iddia edildi. Hülya P.’nin Sedat Peker adına sahte pasaport düzenlemekten İstanbul’da Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı ve bu davadan beraat ettiği öğrenildi.

Emekliliği istenen Hülya P. hakkında yürütülen soruşturma sonunda ihraç kararı verildi. Savcılık, canlı bomba Güven Akkuş’un, 1998 yılında pasaport için ağabeyinin 8 yaşındaki oğlu İskender Akkuş’un kimliğini kullandığını da belirledi. Akkuş, sahte pasaportla Hollanda’ya Mısır üzerinden gitti.

PKK, öğrencileri ev verip kandırmış

KONYA’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 26 kişiden çoğu üniversiteli çıktı. PKK’nın öğrencilere dayalı döşeli ev vererek sempatizan yaptığı belirlendi. Üniversite öğrencisi Sedat E.’nin önderliğinde toplanan öğrencilere, kültür merkezi olarak görünen mekanda PKK propagandasının yapıldığı da belirlendi. Göz- altına alınan 26 kişiden DTP İl Başkanı Muzaffer K.’nin de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Kaynak:Akşam
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen shadow39 » Sal May 29, 2007 18:09

Poliste bu isi yaparsa kime guvenecegiz :roll:
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 14 konuk

x