Çarşaf nereden geliyor...?

Türkiye ve dünya gündemindeki gelişmeler hakkındaki fikirleriniz, yayınladığımız izlencelerin bölümleri hakkındaki düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz alan.

İletigönderen Ram » Pzt Oca 28, 2008 3:48

drJecco, senin fikirlerin, hilâfet ve saltanat yanlısıysa, biz ne yapalım¿? "Quote" dediğin de, alıntı olsa gerek... Alıntı olarak cevap vermek, çok daha sağlıklıdır, fakat tek bir şartla: Konunun bütünlüğünü bozmuyorsa... Eğer konunun bütünlüğü bozuluyorsa, o alıntı, yanlış anlaşılmalara yol açar. Aşağıda bunun bir örneğini de vereceğim...

�.F.D.Roosevelt once said "In politics, nothing happens by accident. If it happens, you can bet it was planned that way." He was in a good position to know�
�.F.D.Roosevelt bir zamanlar şöyle demişti;�Politikada hiç bir şey tesadüfi (kaza ile) olmamıştır.Bir şey oluyorsa ,bunun daha önceden planlandığına emin olabilirsiniz��Onun gibi birisinin bunu söylemesi dikkat çekicidir.(Kaynak; Non Dare Call It Conspiracy Gary Allen-Kimse Buna Komplo Diyemez. Sh.4)

Buradan alıntı gösteriyorsun, bak ben sana neyi göstereceğim...

Oku :arrow: http://www.guncelmeydan.com/forum/1-vt802.html?start=0

Biz iyi biliriz İslâm üzerinde oynan oyunları. İşte asıl senin savunduğun örtünme, bu projenin içindedir. Çünkü Kur'an-ı Kerim bunu emretmez!

Çarşaf nereden geliyor...?(Örtünme olarak da söylüyorum-kıyafet olarak).Kur�an-ı Kerim�den geliyor.Kur�an kapanmayı (tepeden, tırnağa) emretmiş. Bir Müslüman; aman canım hangi devirde yaşıyoruz bu devirde öyle kapanılır mı, zaman sana uyamazsa sen zamana uyacaksın, dediği anda dört mezhebe göre o insan dinden çıkmıştır. Öyle pazarlıklı, nazarlıklı Müslüman beş paralık Müslüman�dır.

Tepeden tırnağa ha... Cehaletin böylesi, dostlardan uzak... Kur'an-ı Kerim'in ilk emrini dahi anlamamışsın, yazık.

اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ
Yaratan Rabbinin adıyla oku!

Mehmet Şevki Eygi kendisine baksın. Suçladığı kimseler arasında ben ve benim gibi düşünenler yoktur. Ama suçladığı kişiler arasında kendisi vardır. Çok mu uğraşmış fahişeliği kaldırmak için¿? Üstelik, fahişelik ayrıdır, dini kullanarak insanları yanlış yönlendirmek farklıdır. Müslüman Türk kültüründe namus çok önemli yer teşkil eder. Bu yüzden, bizim toplumumuzda bir kimse kötü yola isteyerek, bilerek, zevk için düşmez. Fakat "türban ve çarşaf" gibi şekilciklerin; -bunların değişik çeşitlerinin önce Yahudi, sonra Hristiyan geleneğinde var olması, akabinde bunların Kur'an-ı Kerim içinde olmaması, kadınlarımızı hapsetmesi ve en nihayetinde de akıl ve mantığa uygun olmaması, halkta ne tür bir gerileme yaratır¿?- bunun sonucu bellidir: Ortaçağ'a zihniyetine dönüş... Bütün bunlar; Mehmet Şevki Eygi ve onun gibi düşünen zihniyetlerin ne kadar da boş işlerle uğraştığını göstermektedir.

Çarşaf yataktan geliyor...Nevresim takımının başrol oyuncusu olan çarşafın çeşitli modellerine rastlamak mümkün.Çarşafların yatağa serilmesi,insanların çeşitli hastalıklardan korunması adına,sağlık ve imandan gelen temizlik açısından çarşafın önemi,yadsınamaz.

Sağlığımızın koruyucusu çarşafı yataklarımızdan eksik etmemeliyiz.

Hijyen için...Hadi,beyaz çarşaf serelim Exclamation

"Belli bir jargonda da, ot sarılan kağıttır ayrıca." diyerek de katkına ek yapayım dedim Egeli.

Ahzab Suresi ;
59.Ayet- Ey Peygamber, eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle;(110) onların (özgür ve iffetli) tanınması ve eziyet görmemeleri için en uygun olan budur.(111) Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.

El Suâl 1: Cilbab, dış elbise demek midir¿? Bu, o dönemdeki "baldırı çıplak, göğüsleri açık" dolaşan kadınlara üstünüzü örtün mü denmektedir¿? Tepeden-tırnağa tabiri burada var mıdır¿?

Şimdi ey okumamış insan...

El Suâl 2: Cilbab nedir¿? Hangi mânâlara gelir¿? Buradaki mânâsı nedir¿? O mânâda herkes mutabık mıdır¿?

El Suâl 3: Burada kastedilen emir bize midir, yoksa o dönemde yaşayanlara mıdır¿/

El Çözümleme:

57.Gerçek şu ki, Allah'a ve elçisine eziyet edenler; Allah, onlara dünyada ve ahirette lanet etmiş ve onlar için aşağılatıcı bir azap hazırlanmıştır.

58. Mü'min erkeklere ve mü'min kadınlara irtikab etmedikleri (bir suç) sebebiyle eziyet edenler ise, gerçekten bir iftira ve açık bir günah yüklenmişlerdir.

59. Ey Peygamber, eşlerine, kızlarına ve mü'minlerin kadınlarına dış elbiselerinden (cilbablarından) üstlerine giymelerini söyle; onların (özgür ve iffetli) tanınması ve eziyet görmemeleri için en uygun olan budur. Allah, çok bağışlayandır, çok esirgeyendir.

Buradan da anlıyoruzki, o dönemde Hazreti Peygamber etrafında toplananlara, kısaca inananlara bir eziyet vardır. (O dönem diyorum çünkü; Allah Hazreti Peygambere emretmekte, yani kısaca yanındakilerine söyle demektedir. Hazreti Peygamber de söylemiştir. Bize söyleme ihtimâli var mıdır¿? Yoktur...) Bu eziyeti, kabaca yan gözle bakmalar, sarkıntılıklar, hakaretler, dedikodular, aşağılamalar ve küfür etmeler olarak açıklayabilirim. Buna kadınların, "o dönemde" göğüslerin bir kısmını gösteren kıyafetler giymesi de sebeptir elbet. Surenin bütünün okuduğumuzda, kâlbleri fesat dolu insanların cirit attığı bir dönemi görmekteyiz, yani cahiliye dönemidir. Benim anladığım budur. Bugünkü dünya toplum ahlâkında, -inanan veyahut inanmayan biri hiç farketmez- sıradan, ahlâkı düzgün ve ruh sağlığı yerinde normâl birine bu eziyetleri yapmak, ahlâksızlık, terbiyesizlik ve sapıklık olaraka değerlendirilir. Bunlar ayrıca kanunlarda suç olarak tanımlanır. Dolayısıyla şu gerçeklilik vardır: biz ne o günde yaşıyoruz, ne de o günün şartları bugün hüküm niteliği taşır. Ayrıca biz Peygamber çevresinde olup İslâm dinine mensup ve dini yaymaya çalışan insanlar değiliz. Biz, zaten bu olmuş-bitmiş hadiseler çerçevesinde yayılmış İslâm dinine mensup insanlarız.

Nihai olarak: Akla, mantığa, bugünün şartlarına ahlâk ve yaşam şartlarına uymayan bir şeyin, İslâm dininde yeri yoktur. İslâm aciz değil, yücedir. Eğer bazılarının safsatalarıyla hareket edilecekse, bugün İslâm dininin yetersiz ve bitmiş olduğunun söylenmesi gerekir ki, bu da İslâm'ın yüceliğini inkâr etmek ve dini aciz kılmak olur. Zira günümüzde çarşaflılar, İslâm aleminde pek yer etmemektedir.

Dipnot: Türkler, İslâmiyetle tanıştıkları yıllardan bugüne, tarihin hiç bir döneminde türban takmamış, taktırmaya teşvik etmemiştır. Çarşaf ise, Tanzimat'tan sonra yaygınlaşmıştır. Bu kertede benim ecdadımın çok önemli bir çoğunluğu, bu önemli sözde dini vecibeyi yerine getirmemiş olacak ki, bu da akıl dışı bir durum olur. Ayrıca, 12 Eylül 1950'li yıllarda türeyen türban, 80 öncesine kadar örgütlenmemiştir. 80 sonrası da hem örgütlenmler, hem de bugünkü şeklini almasını sağlayan gelişmeler yaşanmıştır. 80 darbesinin CIA güdümünde olması, Kenan Evren'in türbana izin vermesi, Özal'ın türbancı ve Amerikan yanlısı olması birçok şeyi açıklıyor zaten.

Bu yazdıklarımdan sonra kimsenin yorumu benim için mühim değildir. Hâl böyleyken, maksatlı birilerinin yorumlarını buraya taşımak da zaman kaybıdır.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen erenus » Pzt Oca 28, 2008 5:47

Bahsi geçen ayet arapların, İslam öncesinde başlarına taktıkları örtünün çeki düzeni ile ilgili bir ayettir. Daha önce Arap kadınlarının göğüsleri ve pek çok bölgeleri açıktı. Hatta Kabe’yi bile çıplak tavaf ederlerdi. Çıplak tavaf etmenin bir fazilet olduğunu düşünürlerdi.

Örtünme ayetleri, gerek kadının, gerekse erkeğin her ikisine birden geçerlidir.
Temel, kaba avret yerlerinin açık olmasından dolayı toplum içinde hoş karşılanmayan kaba avret yerlerinin (ön ve arkalarını) ve kadınların göğüslerinin örtülmesine yönelik emirlerdir.

İslamda 76 tane temel farzdan bahsedilmektedir. Bu 76 farzda kesinlikle başörtüsü geçmemektedir.
Kesin bir dini emir diyeceksiniz ve yapmayan hakkında da bunun bir cezası yok diyeceksiniz......

"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 423

İletigönderen drJecco » Pzt Oca 28, 2008 12:03

Said-i Kürdi, Adnan Oktar süvariligini baska kapida yap, kendini alim zanneden sahsiyet. Buraya kadar!
Kullanıcı küçük betizi
drJecco
Üye
Üye

İletiler: 23

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Oca 28, 2008 16:21

Prof. Yasar Nuri Öztürk'ü sevmeyenler bellidir. Cünkü Yasar Nuri Öztürk yobaz degildir!

Diyanet ve Elmalili tefsirlerinde kadina karsi siddet dile getirilirken Yasar Nuri tefsirinde böyle birsey yoktur. Soru su: Islam'da siddet var da, Yasar hoca mi bunu bizden sakliyor ya da diger tefsirler de mi hata var?

Cevap ne olursa olsun, gercek su ki: Kadini tepeden tirnaga kapatan, dayak atan zihniyetin isine gelmiyor Yasar hoca!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Türk-Kan » Çrş Kas 26, 2008 17:06

Yine gündemde bizim kara carsaf :kahve:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Yusuf Batum » Çrş Kas 26, 2008 17:43

Erenus:
Hatta Kabe�yi bile çıplak tavaf ederlerdi. Çıplak tavaf etmenin bir fazilet olduğunu düşünürlerdi.

Ben bunun musrikler zamanindaki Kabe'deki buyuk gorulen putlarin hep disi olmalarina baglamisimdir.
Onlar disidir ve kadinlar da disiliklerini one cikararak tavaf ederler...

Tabii kole-asil ayrimindan dolayi boyle yapildigini soyleyenler de var...
Veni Vidi NoN Vici / Poet Valent, Poem Manent

Eskali Cizilmis Tutku: Memleket!

Avrupa'dan kaz gelmez, tavuklarinizi ziyan etmeyin...
Kullanıcı küçük betizi
Yusuf Batum
Üye
Üye

İletiler: 192

İletigönderen erenus » Çrş Kas 26, 2008 19:41

hep disi olmalarina baglamisimdir.

Yusuf Batum, ben durumu bir dişilik veya erkeklik meselesinden öte ticari kaygılar sonucu oluşan yozlaşmaya ve bu yozlaşmadan oluşan bölgesel kültür erozyonuna bağlıyorum. Anlatılanlar ışığında o dönem, sadece bu konuda değil bir çok konuda sosyolojik çöküş dönemidir. Konu sadece kadınlara özel değil; mesela kim ki Kabe'yi bir elbise ile gelip tavaf ederse, tavaftan sonra o elbiseyi çıkarıp atması zarûrî idi. Hatta bir zaman gelmiş, Kabe ziyaretlerinde erkeklerin çıplak; kadınların da yalnız önü yırtmaçlı kısa iç gömleği ile tavafa mecbur edilmesi bile söz konusu olmuştur.

"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 423

İletigönderen gökalp » Pzt Ara 01, 2008 13:32

Resim

Bu bir posta kartı, 1900′lü yıllarda Girit'teki Ortodoks kadınlarını gösteriyor. Kartin altinda "dindar Ortodoxlar" yazili. yorumu size kalmış..
-------------------------------------------------------

http://armenians-1915.blogspot.com/
Kullanıcı küçük betizi
gökalp
Üye
Üye

İletiler: 23

Re: Çarşaf nereden geliyor...?

İletigönderen Türk-Kan » Sal Eki 06, 2009 12:41

Bu fetva çok tartışılacak!

Mısır'daki El Ezher Üniversitesi'nin rektörü: Kara çarşafın İslamla ilgisi yok!

Sünni İslam'ın en önemli enstitüsü olan Mısır'daki El Ezher Üniversitesi'nin rektörü Şeyh Muhammed Said Tantavi, kadının yüzünü ve vücudunun tamamını baştan aşağı örten kara çarşafın İslami inançla bir ilgisi olmadığından yasaklanması için fetva çıkaracaklarını belirtti.

Tantavi, Mısır'ın başkenti Kahire'de bir kız okulunu ziyareti sırasında çarşafla ilgili bir soruyla karşılaşınca, bir kız öğrenciden giydiği çarşafı çıkarmasını istedi. Ancak genç kız da çarşafının dini bir zorunluluk ve inancı olduğunu, çıkaramayacağını söyledi. Bunun üzerine şeyh Tantavi de, çarşafın sadece bir gelenek olduğunu ve Kuran'ı Kerim'le bir alakası olmadığını ifade etti. El Ezher, daha önce de kadınların vücut çizgilerinin belli olmayacağı şartıyla bol pantolon giyebilecekleri fetvasını vermişti.

AP ajansına konuşan el ezher üniversitesi güvenlik görevlileri de kendilerine sözlü olarak bir emir geldiğini, bundan sonra üniversitenin herhangi bir binasına veya üniversitenin alanına, baştan kara çarşaflı genç kızların bundan böyle alınmayacağının söylendiğini belirtti.

Sadece Mısır'da değil, dünyanın dört bir yanındaki Müslüman topluluklarında da olay yaratacak olan olay, Şeyh Tantavi'nin El Ezher Enstitüsü'nün ilk ve orta okullarına domuz gribi ile ilgili yaptığı bir okul gezisi sırasında yaşandı. Tantavi, bir sınıfta bir genç kıza, yüzünü açmasını söyledi. Kız da " Bu benim inancım gereğidir. Açmam" deyince, sinirlendiği her halinden belli olan Şeyh Tantavi, bağırarak kıza " Bu tarz örtünmenin yani Nikabın İslam'da yeri yok. Ben İslam dinini senden ve senin ailenden daha iyi biliyorum" dedi.

EL EZHER HOCALARINDAN TANTAVİ'YE DESTEK

Olayın arından AP ve REuters, Şeyh Tantavi'ye ulaşmak için birbirleriyle yarıştı. Ancak Tantavi'ye ulaşılamadı. Ama El Ezher Üniverstiesi Araştırma kurumlarından Şeyh Abdel Maotai Bayumi, AP'ye yaptığı açıklamada " Biz hep birlikte Nikabın, İslami olmadığını biliyoruz. Taliban kadınları çarşaf giymeye zorluyor. Ve bu iş giderek yayılıyor. Bunu yasaklamanın zamanı geldi" diye konuştu.

Gerçek Gündem

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen maydonos » Sal Eki 06, 2009 15:36

Ben ilk bakista anladim. Kim ne? Turklugun ne oldugunu bilmeyen renk nedir bilmez. Onlar dokumayida, boyamayida bizden ogrendi. Giysi kulturunude.

Turgeysa o Orhunefe. Diger halleride rahibe basbayan.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

Re:

İletigönderen devimsel » Sal Eki 06, 2009 16:19

drJecco yazdı:Çarşaf nereden geliyor...?(Örtünme olarak da söylüyorum-kıyafet olarak).Kur’an-ı Kerim’den geliyor.Kur’an kapanmayı (tepeden, tırnağa) emretmiş. Bir Müslüman; aman canım hangi devirde yaşıyoruz bu devirde öyle kapanılır mı, zaman sana uyamazsa sen zamana uyacaksın, dediği anda dört mezhebe göre o insan dinden çıkmıştır. Öyle pazarlıklı, nazarlıklı Müslüman beş paralık Müslüman’dır.

Diyorsun da drJecco kardeşim,bir düşün bakalım (bu düşüncemi hep dile getiririm) Hz.Muhammet zamannında çarşaflı,türbanlı,burkalı hatunlar var mıydı? o kızgın arap çöllerinde o zamanda şimdi de burka ile ya da çarşafla ya da sıkmabaş türbanla kadınlar dolaşabilir mi? Savunduğun şey hiç akla mantığa sığıyor mu? Şeriatla yönetilen ülkeler bile (Afganistan da burka,iran da çarşaf) İslamı farklı algılamış (işlerine öylesi uygun geldiği için.)
Biz peki İlkokul mezunu Feto'nun sözüne göre mi İslam'ı algılayacağız,ya da cüppeli nin yorumlarına göre mi? Yoksa bu konuda tam eğitim almış,Prof.Dr.Nadim Macit,Doç.Dr.Şahin Filiz,Prof.Dr.Zekeriya Beyaz ya da Yaşar Nuri Öztürk gibi değerli hocalarımızın yorumlarına göre mi?

Zekeriya beyaz hoca demişken bakınız hocanın türban hakkındaki yorumu nasıl?
"Tam bağımsızlık demek, kuşkusuz siyasal, maliye, ekonomi, adalet, askerlik,
kültür... gibi her alanda bağımsızlık ve tam özgürlük demektir.
Bu saydıklarımın herhangi birinde bağımsızlıktan yoksunluk, ulusun ve ülkenin
gerçek anlamıyla bütün bağımsızlığından yoksunluğu demektir."

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
devimsel
Üye
Üye

İletiler: 291

İletigönderen alamancı » Sal Eki 06, 2009 16:41

ben türban çarsaf burka gibi yobazlik arttikça dozu artan örtünme usüllerinin nereden geldigini biliyorum. namus normalde insanin kiçinda degil beynindedir. yani dürüstlük dogruluk yardimseverlik yetim hakki yememe kamu mali soymama falan. ancak küçük yastan beyinleri yikanmis yani beyinlerine tecavüz edilmis insanlar namuslarini beyinlerinden kiçlarina aktarma egilimi gösteriyorlar. psikolojide buna bilinçalti bastirma mekanizmasi denir. böylece namusun beyinle olan iliskisini kesilir. o artik tamamen insanin kiçinda aranir. kiç ve kiçla yakindan iliskili organlarin katmerli ablukaya alinmasi buradan gelir.
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

İletigönderen sessiz sedasız » Sal Eki 06, 2009 19:58

el kaide yada talibanın bombalı arabalarından biri üniversite yerleşkesinde patlatılır, olmadı o rektörde öldürülür. bu mevzuda kapanır...yani hem ortadoğuda ki dini grupların hemde emperyalistlerin gerek kadını köleleştirmek gerekse dini simgelere boğdurmak için silah gibi kullandıkları çarşafın, örtünün yasaklanması işini bir rektöre bırakmazlar bence...
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen sessiz sedasız » Prş Eki 08, 2009 20:28

Öğrencilere peçe yasağı

El Ezher Üniversitesi Rektörü Tantavi, öğrencilerin peçe takmasını yasakladı.

Mısır'ın en yüksek dini otoritesi El Ezher Şeyhi Muhammed Seyyid Tantavi, okullarda öğrencilerin peçe takmasını yasakladı.

El Ezher Üniversitesi Rektörü Tantavi, El Ezher dersliklerinde ve yatakhanelerinde öğrencilerin peçe takmasıyla ilgili yasak kararını bugün ilan etti.

AP ajansı, kararın, hükümetin Mısır'da aşırı muhafazakar İslami kesimin aleni uygulamalarına karşı başlattığı kampanyanın bir parçası olduğu yorumunu yaptı.

Mısır'da kadınların büyük çoğunluğu başörtüsü takmasına rağmen, peçe takanlar da mevcut. Mısır'da, kullanımı daha çok Suudi Arabistan'da olan nikaba eğilimin arttığı belirtiliyor.

Mısır'da muhalefet, peçenin İslami bir kural değil, gelenek olduğunu söyleyen Tantavi'nin kararının anayasaya aykırı olduğunu savunuyor.

Kaynak
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen 1801 » Cum Eki 09, 2009 1:47

Bırakın bu işleri Anadolu'da hangimizin büyüklerinde çarşaf vardı bende büyüklerimden bu çarşafın yunanlılardan geçtiğini duymuştum şimdi görmüş oldum. Elinize sağlık süpersiniz.

Maalesef örtünmek ve türban adına sokaklardaki türk kızlarını da hristiyan rahibelerine çevirdiler. Yazık bu millete.
Kullanıcı küçük betizi
1801
Üye
Üye

İletiler: 14

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Tartışma ve Fikir Meydanı

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x