Çaya eşi görülmemiş zam! Bu zam vatandaşı oralete başlatır: Zam öncesi vatandaşlar stok için markete koşuyor

Genel & Güncel Konular

Çaya eşi görülmemiş zam! Bu zam vatandaşı oralete başlatır: Zam öncesi vatandaşlar stok için markete koşuyor

İletigönderen İlteriş Kağan » Sal May 09, 2023 16:42

Ülkemizde yaşanan enflasyon dalgalanmaları nedeniyle pek çok ürüne zam gelmekte ve bu durum vatandaşların alım gücünü olumsuz yönde etkilemektedir. Türk toplumunun adeta milli içeceği haline gelen çayın fiyatında da rekor zam bekleniyor. Peki, çaya ne kadar zam gelecek ve bu zamlar vatandaşları nasıl etkileyecek?
Resim
Günümüzde yaşanan tedarik zinciri problemleri, enerji başta olmak üzere emtia fiyatlarında yükselişe neden olmaktadır. Ukrayna krizinin de etkisiyle enflasyon artış gösterirken, birçok gıda ürününün fiyatları da üst üste zamlanmaktadır. Özellikle Ekim ayından bu yana şekere yapılan yüzde 33,5'lik zam, çay fiyatlarına da zam geleceği yönündeki endişeleri artırmıştır.

BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ ZAM GELİYOR
ÇAYSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz Kar, çaya yüzde 100'e yakın bir zam beklendiğini açıkladı. Enerji ve işçilik maliyetlerinde yaşanan neredeyse yüzde 100'lük artışlar nedeniyle, önümüzdeki ay çay fiyatlarına büyük bir zam yapılması öngörülmektedir.

DAR GELİRLİ VATANDAŞ ÇAYA VEDA EDEBİLİR
Çay, Türk toplumunun vazgeçilmez bir içeceği olduğundan, fiyatlarındaki artışın vatandaşlar üzerindeki etkisi büyük olacaktır. Özellikle düşük ve orta gelirli ailelerin alım gücü zorlanacak ve bu durum günlük yaşamlarını etkileyecektir.

VATANDAŞ ORALETE BAŞLAYABİLİR
Çay fiyatlarındaki bu büyük artışın ardından, tüketicilerin bir dönem sıklıkla tüketilen oralet gibi alternatif içecekler ve çözümler arayışına girebileceği düşünülmektedir. Bu durum, çay tüketim alışkanlıklarında değişikliklere yol açabilecek ve sektörde rekabetin artmasına neden olabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=sZ4MFnGoqEY
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x