Cemaat Fenerle Başa Çıkamaz / Teoman ALİLİ

Cemaat Fenerle Başa Çıkamaz / Teoman ALİLİ

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Tem 04, 2011 23:34

Cemaat Fenerle Başa Çıkamaz

TEOMAN ALİLİ

Tarih: 29 Mart 2009 Pazar

Gazetenin adı: Taraf

Manşet: Ergenekon Fenerbahçe’de...

Başlık altı: “Ergenekon Fener-Sevilla maçında Şükrü Saraçoğlu stadına Mustafa Kemal’in askerleriyiz afişi astırmış.”

Yani cümle açık, Atatürk’ün askeri olmak ergenekoncu olmakmış, Fenerbahçe’de zaten stadına bu afişi astırarak kimden taraf olduğunu göstermiş. İngiliz Guardian gazetesi de vaktiyle Fenerbahçe-Galatasaray derbisini anlatırken “Ordu’nun takımı Fenerbahçe ile aristokrasinin takımının dev derbisi” demişti.

Tabi Dangalaklar bilmez Türkiye’de kulüpler milletindir ve dernektir. Fener’de, Cimbom’da, Kartal’da hepsi milletindir, şehir takımları bile sadece şehirlerine ait değil tekmil milletindir. Tabi Taraf’ın manşeti aynı gün Zaman gazetesinin internet sitesinde de yer aldı.

Gelelim bugüne kimler göz altına alındı: Aziz Yıldırım: O’nun döneminde cemaat Fenerbahçe’yi bir türlü ele geçiremedi. Yıldırım iyi adamdır kötü adamdır orası tartışılır belki ama Emre hariç cemaatten kimse Fener’e nüfus edemedi, Emre’nin de kaptanlık hayali hayal olarak kaldı. Cemil Turan: Türkiye’nin aydın spor adamlarından. Hayatını Fenerbahçe’ye adadı. Metin Oktay’la türk sporcusunun aydınlık yüzünü temsil etti. Ümit Karan: Galatasaray’da biat etmediği için formunun zirvesinde dışlandı. Daha pekçok isimi sayabiliriz ama Şamil Tayyar’ın meclis bahçesinde 4 Temmuz 2011 günü söylediği şu söz kayıtlara geçsin: “Eğer şike olaylarının üstüne gidilirse Ergenekon’un finans kaynaklarına ulaşılabilir.” Bu arada Hakan Şükür’ün “iddialar çok ciddi” sözü ve Taraf’ın 4 Temmuz Manşeti de kayda değer: “Savcı 90’a çaktı.” Hadi bakalım...


TEOMAN ALİLİ, 4 Temmuz 2011
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye
 
İletiler: 6735
Kayıt: Pzt Şub 19, 2007 20:56

Re: Cemaat Fenerle Başa Çıkamaz / Teoman ALİLİ

İletigönderen Sabırlı_Vatandaş » Sal Tem 05, 2011 7:44

Tabi ki her zaman; yandaştan al haberi. Bir şeyler bulmak isteyen bu gazeteleri taramalı. Buyrun bir örnek de benden:

Bu iş Ergenekon’a kadar gider. Belki çok iddialı oldu ama görünen köy kılavuz istemez. Türkiye bir nevi bağırsaklarını temizliyor.

Futbolun Ergenekon’u da deniyor ama her şey sadece iddia. Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım gözaltına alındı. Söylenilenlerin yüzde 10’u bile doğruysa durum vahim demektir. Aziz Yıldırım uluslar arası bir NATO müteahhidi. Çok girift ilişkileri var. İsrail’le bağlantısı var. Ergenekon ve Balyoz’dan yargılanan birçok generalle bağlantısı var. Bunlar da gündeme gelecektir.

Krizde olan Türk futbolu. Bu öyle bir kriz ki, siyaseti elinin tersiyle bir kenara attı. Ülke normal değil. Bütün moraller bozuk. Sadece Fenerliler değil, Galatasaray ve BJK tarafları da tedirgin. Yaz’ın tadı kaçtı. Yapılan ve yapılacak olan transferleri heyecanla bekliyorduk. Birbirimizle dalga geçiyorduk transferleri siz yapamadınız, biz yaptık diye… Ama bu operasyonla yaz sıcağında buz gibi olduk…

Şunu da unutmamak lazım: Polis ve Cumhuriyet Savcıları açıklama yapmadan gözaltında tutulan suçlu veya masum insanlara ithamlar yapıldı, kulüpler küme düşürüldü. Bu doğru değil. Ne olursa olsun mahkeme kararlarını beklemek lazım.

Şike operasyonu kapsamında gözaltına alınan isimler:

Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Sezer Öztürk, Mecnun Odyakmaz, Nevzat Şakar, Bülten Uygun, Ümit Karan, Serdar Kulbilge, Serkan Çalık, Korcan Çelikay, Mehmet Yıldız, Emanuel Emenike, Ali Kıratlı, Abdullah Başak Doğan Ercan, Levent Eriş, Serdar Berkin, Erman Ertaş, Volkan Bahçekapılı, Tarık Özartan, Cemil Turan, Olgun Peker, Ömer Ülkü, Haldun Şenman, Vedat Emre Küçük, Sami Dinç, Abdurrahman Yakut…

Liste uzayıp gidiyor…

Size söyleyeceğim tek bir şey var;

Yukarıda isimleri geçen insanlar suçları ispat edilinceye kadar suçsuzdurlar, masumdurlar. Fenerbahçe olmadan, Galatasaray’ın, Galatasaray olmadan Fenerbahçe’nin, Beşiktaş ve Trabzon olmadan Fenerbahçe’nin, Bursa, Galatasaray olmadan Beşiktaş’ın, Antep’in, Eskişehir’in ne anlamı var… Koca bir hiç!

Türkiye Hukuk Devletidir. Spor karşılaşmalarında şikenin adı sanı olamaz. Olmamalı.

Şike yapanlar cezalandırılmalı. Mevkisine ve makamına bakılmamalı.

Eldeki deliller yeterliyse yapacak bir şey yok. Şeriatın kestiği parmak acımaz. Şikeyle, hileyle kazanılan şampiyonluklardan ve kupalardan kimseye hayır gelmez.

Anlaşılan o ki, bu işin daha arkası gelecek. Birçok gözaltı olacak. Sabırla bekliyoruz.

http://www.tumspor.com/haber/20110705/S ... -gider.php
Kullanıcı küçük betizi
Sabırlı_Vatandaş
Salık Takımı
Salık Takımı
 
İletiler: 101
Kayıt: Cmt Tem 31, 2010 9:42

Re: Cemaat Fenerle Başa Çıkamaz / Teoman ALİLİ

İletigönderen Nayhan » Sal Tem 05, 2011 12:14

Ümit Karan'ın Galatarasaydan çok uzun zaman hiç gol atamadığı için gönderildi. uzun zamanda Eskişehirde gol atamadığını iyi biliyoruz. ama siz pek bir sey bilmiyorsunuz.
Kullanıcı küçük betizi
Nayhan
Üye
Üye
 
İletiler: 0
Kayıt: Cmt May 21, 2011 13:16

Re: Cemaat Fenerle Başa Çıkamaz / Teoman ALİLİ

İletigönderen Sabırlı_Vatandaş » Sal Tem 05, 2011 14:38

Yine ihbarlar, e-postalar, gizli tanıklar eşliğinde Ergenekon'un futbol dalgası:

Kaynak:http://www.haber7.com/haber/20110705/Sike-sorusturmasini-baslatan-eposta.php

Giresunspor Başkanı Olgun Peker'in takibiyle başlayan soruşturma Aziz Yıldırım'a uzandı. Türkiye'yi sarsan futboldaki şike soruşturmasını ateşleyen gizli ihbar mektubunu SABAH ele geçirdi.

Ulaştığımız belgelere göre, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere pek çok kulüp/ takım yöneticisi ve futbolcunun gözaltına alındığı büyük operasyon, "futboldaki Ergenekon" konulu elektronik postanın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ulaşmasıyla başladı. Kimliğinin saklı kalmasını isteyen bir şahıs tarafından gönderilen e-posta, 15 Mart 2011 tarihinde saat 23:38'de Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü'nün posta kutusuna düştü.

Elektronik postada Sedat Peker'in adamı olarak nitelendirilen Olgun Peker'in Giresunspor Başkanlığı dönemindeki mafyatik ilişkileri anlatılıyordu.

"Ben Giresun'da yaşayan biriyim" diye başlayan e-posta, şike operasyonunun Olgun Peker'le ilgili kısmını başlattı. Olgun Peker'in Giresunspor'daki ilişkileri üzerine yoğunlaşan soruşturma, giderek Sivasspor, Eskişehirspor ve Süper Lig'in şampiyonu Fenerbahçe'yi de kapsayan büyük bir şike soruşturmasına dönüştü. Olgun Peker soruşturmasında elde edilen bulgular 2010 yılında polise ulaşan bir başka ihbarla birleşince "futbolun Ergenekon"u çözülmeye başladı.

Ergenekon operasyonu nedeniyle Türkiye'nin en meşhur savcısı haline gelen Zekeriya Öz, 2007 yılında Ergenekon soruşturmasını başlattığı gibi futboldaki Ergenekon soruşturmasını da başlattı. 15 Mart'ta şike soruşturmasını tetikleyen ihbar mektubu geldikten 15 gün sonra Zekeriya Öz İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne atandı ve dosyayı Özel Yetkili Savcı Mehmet Berk'e devretti. Berk'in dosyayı devralmasından sonra Fenerbahçe-Sivasspor maçı gibi kritik maçlar oynanırken polis gizlice hem teknik hem de fiziki takip yaptığı film gibi bir operasyon yürütüyordu.

[img]http://dosyalar.haber7.com/898220110705121720313.jpg[/img]
Kullanıcı küçük betizi
Sabırlı_Vatandaş
Salık Takımı
Salık Takımı
 
İletiler: 101
Kayıt: Cmt Tem 31, 2010 9:42


Şu dizine dön: Teoman ALİLİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x