Çetin Yetkin-Ya Başbuğ da şehit cenazelerine gidemezse!?

Çetin Yetkin-Ya Başbuğ da şehit cenazelerine gidemezse!?

İletigönderen İrfan Tuna » Pzr Haz 27, 2010 16:47

27 Haziran 2010-YENİÇAĞ

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/ya ... aber=13839

Ya Başbuğ da şehit cenazelerine gidemezse!?

Çetin Yetkin


AKP’li TBMM Başkanı’nın çok sayıda şehit verdiğimiz karakol saldırısından sonra Genelkurmay’ı sorumlu tutar bir biçimde Başbuğ’dan açıklama beklediğini söylediğine tanık olduk. Başbuğ için önemli bir fırsattı bu. Madem ki böyle çok önemli bir yetkili açıklama istiyordu, o da bu açıklamayı yapmalı, neden TSK’nın elinin kolunun bağlandığını ve savunma durumunda bırakıldığını açıklamalıydı. Kimse de o zaman TSK siyasete karışıyor filan diyemezdi.

***

Demeliydi ki:

Günümüzde emperyalist olmayan devletlerin güçlü bir orduya sahip olmayı istemelerinin en önde gelen amacı, onun “caydırıcı” olacağını düşünmeleridir. Silahlı Kuvvetler bu niteliğe sahip olduğunda, iç ve dış düşmanlar, o ülkeye karşı emellerini gerçekleştirmeye kalkışmazlar, bu amaçla girişmeyi düşündükleri eylemlerden “cayarlar” . Bu nedenle de, herkes için bir yıkım olacak savaşlar önlenmiş olur. Dolayısıyla güçlü bir ordu, barışın güvencesidir. Hiç kuşkusuz, TSK’nın varlığının birincil nedeni de budur, yoksa komşularına saldırmak, topraklarımızı genişletmek değildir.

Ne var ki, PKK ve Kuzey Irak yönetimi bakımından TSK caydırıcı olmaktan çıkarılmıştır. Gerçekten çok güçlü ve disiplinli olan TSK’nın varlığının bu teröristler ve onları destekleyen Kuzey Irak yönetimi üzerinde caydırıcı bir etkisi olmamasının nedenleri irdelendiğinde şu olgularla karşılaşırız:

Bir kere, TSK’nın eli kolu bağlanmıştır, teröristler ve Barzani ile Talabani bu gerçeği çok iyi bilmektedirler. O nedenle de TSK’nın caydırıcılık niteliği ağır bir darbe yemiş bulunmaktadır. Öncelikle AB’ye uyum sağlamak gerekçesi ile çıkarılan çoğu yasa, terörle savaşımı güçleştirmekte, hatta engellemektedir. Bu da yetmezmiş gibi olağanüstü hal ve sıkıyönetim gibi anayasal olanakların gündeme getirilmesine bile tuhaf gerekçelerle karşı çıkılmaktadır. Ayrıca, TSK’nın, uluslararası hukukun tanıdığı bir hak olan “sıcak takip hakkı” nı kullanmasına iktidar izin vermemektedir. Bu nedenle de, teröristler eylemlerini yapıp güvenli bölgelerine geri dönebilmektedirler.

Dahası, teröre ağır darbeler indirmiş, halen indirmekte olan ya da terörün yoğun olduğu bölgelerde şu anda görev yapmakta olan subaylar olur olmaz nedenlerle tutuklanmakta, gözaltına alınmakta, mahkeme kapılarında bekletilmektedirler. Bu uygulamaların, moral bakımından TSK üzerinde nasıl bir yıkıcı etkisi olduğunu kestirmemek olanaksızdır.

Öte yandan, terör her gün daha da artarken, şehitlerimizin cenazeleri cami avlularında sıra sıra dizilirken, “demokratik açılım” ın süreceğinin, PKK ve yandaşlarına daha fazla hak ve özgürlük tanıma sürecinin devam edeceğinin en yetkili ağızlardan açıklanmasında bir sakınca görülmemektedir.

Şu ve benzeri olaylar da TSK üzerinde son kerte olumsuz etkiler yapmaktadır:

PKK ile organik bağları olanların ve sözcülüğünü ve propagandasını yapanların TBMM’nin çatısı altında barınmaları olağan karşılanmakta, hatta terörle savaşımında bunların görüşlerine bile başvurulabilmektedir.

Bir bakan, öldürülen teröristler için üzüntüsünü dile getirebilmektedir. Bir başkası Barzani’ ye “ağabey” diyebilmektedir.

İktidar yanlısı kimi medya ve kişiler, PKK’nın terör eylemlerinin arkasında TSK’nın bulunduğunu öne sürebilmektedirler.

***

Genelkurmay Başkanı, daha önceleri bazı gerçekleri dile getirirken son zamanlarda bunlardan hiçbirini söylemedi. Aslında çok daha fazlasını söyleyebilirdi. Tümüyle tersine, örneğin olağanüstü hal ilanını gereksiz bulduğunu bile açıkladı. Altında imzası olan MGK bildirilerinde “demokratik açılım[/b]”ın (her neyse) süreceği söylendi! Bu arada, Başbakan Yardımcısı Arınç, bir rastlantı olsa gerek, TSK’nın komuta kademesinin artık eskisi gibi olmadığını, kendi işine gücüne baktığını açıklayıverdi. Ne ilginçtir ki, Başbakan “benim bakanım” demeye şimdilerde “benim Genelkurmay Başkanım” ı da eklemiş bulunuyor...

Şurası besbellidir: TSK, Başbakan’ın yerinde saptamasıyla yalnızca bir “taşeron” olan PKK ile uğraşmakla da belirtilen biçimde eli kolu bağlı olarak sınırlı tutulduğu sürece, terör daha da tırmanacaktır. Mehmetçik, karakollarda PKK acaba bu gece de saldırır mı diye kaygı içinde bekletildikçe daha çok şehit vereceğiz demektir.

Bence Meclis Başkanı haklı: Başbuğ, bir açıklama yapmak, terörün neden tırmandığını söylemek zorundadır, söyleyecekleri iktidarın hiç hoşuna gitmese de!...

Yoksa böyle giderse gün gelir komuta kademesi de şehit cenazelerine gitmekten çekinmeye başlar...
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye
 
İletiler: 1059
Kayıt: Pzt Nis 06, 2009 12:23

Re: Çetin Yetkin-Ya Başbuğ da şehit cenazelerine gidemezse!?

İletigönderen avrasya » Pzr Haz 27, 2010 20:15

"Başbuğ da şehit cenazelerine gidemezse !?" bile ,
Vatandaş yine şehidinin cenazesine sahip çıkar ve teröre karşı dimdik ayakta durur.
Kullanıcı küçük betizi
avrasya
Üye
Üye
 
İletiler: 279
Kayıt: Prş Oca 15, 2009 23:08


Şu dizine dön: Çetin YETKİN

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x