Çevre eğitimi için Almanya’ya gönderilen 43 kişi dönmedi

Genel & Güncel Konular

Çevre eğitimi için Almanya’ya gönderilen 43 kişi dönmedi

İletigönderen İlteriş Kağan » Pzr Nis 11, 2021 11:57

AKP’li Yeşilyurt Belediyesi, Eylül 2020’de ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi’ için 45 kişiyi yurt dışına gönderdi. 2’si döndü. 43’ü ortada yok. Olayın araştırılması için müfettiş görevlendirildi.
Resim
Malatya'da AKP'li Yeşilyurt Belediyesi'nin nisan ayı meclis toplantısında 2020 faaliyet raporu görüşüldü. Toplantıya Yeşilyurt Belediyesi'nin CHP'li Meclis Grup Başkanvekili Günnur Tabel'in açıklamaları damga vurdu.

Günnur Tabel
Resim
Tabel, 15-27 Eylül 2020 arasında Malatya Kişisel Gelişim Dünyası Derneği üyelerinin ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek' projesi kapsamında Almanya'ya gönderildiğini, ancak gönderilen 45 kişiden 43'ünün geri dönmediği açıkladı. Sadece heyette yer alan belediye başkan yardımcıları Şahin Özer ve Bekir Karakuş'un yurda döndüğünü belirten Tabel, 12 gün süreli gezi için belediye meclisinden onay alındığını belirtip şöyle dedi:

‘İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYIZ'
“Hizmet pasaportu ve vize alan bu kişilerin neden geri dönmediğine dair tek bir bilgiye sahip değiliz. Dernek yönetimi farklı açıklamalarda bulunuyor, herkes olayın iç yüzünü öğrenmek istiyor. Nedense başkanımız hâlâ susuyor, bu olayın açıklığa kavuşmasını istiyoruz.. Bu olaya meclisi kim alet etti, kimler götürüldü, amacı neydi? Bunları öğrenmek hem meclis üyelerinin hem Yeşilyurt halkının hakkıdır.” Yaşanan olayı skandal olarak yorumlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Bu olayın peşini bırakmayacağız” dedi. Olayın araştırılması için ise mülkiye başmüfettişi görevlendirildiği öğrenildi.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Skandal olayı ortaya çıkaran CHP’liler komisyonlara alınmadı

İletigönderen İlteriş Kağan » Pzt Nis 12, 2021 2:01

AKP’li Yeşilyurt Belediyesi'nin Eylül 2020’de ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi’ için Almanya'ya gönderilen 45 kişiden 2’si dönmüş, 43’ü ise sırra kadem basmıştı. Skandalı ortaya çıkartan CHP’li meclis üyelerine belediyenin hiçbir komisyonunda yer verilmedi.

AKP'li Yeşilyurt Belediyesi tarafından Eylül 2020'de ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi' için Almanya'ya gönderilen 45 kişiden 2'si dönmüş geri kalan 43 kişinin ise 8 aydır yurda dönmedikleri ortaya çıkması sonrası olayın araştırılması için müfettiş görevlendirildi. CHP meclis üyelerinin skandal olayı gündeme getirmesi sonrasında belediyenin hiçbir komisyonuna alınmadıkları öğrenildi.

“GELMEYEN KİŞİLERİ GÜNDEME GETİRDİĞİMİZ İÇİN KOMİSYONLARA ALINMADIK”
AKP'li Belediyenin skandal olayını gündeme getirdikleri için Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın kararıyla belediyedeki komisyonlara alınmadıklarını söyleyen CHP'li Günnur Tabel, yaşananları Sözcü’ye anlattı.

Komisyonlara girme sayılarının olmasına rağmen komisyonlardaki üye sayısının 4'e düşürüldüğünü söyleyen Tabel, şöyle konuştu;

* Nisan ayı meclis toplantısında Yeşilyurt Belediyesi'nde yapılan komisyonların hiçbirine alınmadık. Geçen yıl 3 tane MHP, 1 tane bağımsız, 6 CHP üyesi vardı. Yasaya göre komisyonlardaki üye sayıları 5 olması durumunda bütün komisyonlarda yer alma hakkımız oluyor.

* Ama 2020 yılı Eylül ayında “Çevreye Duyarlı Bireyler yetiştirmek” projesi kapsamında Yeşilyurt Belediyesi tarafından Almanya'ya gönderilen ve 8 aydır dönmeyen 43 kişiyi gündeme getirdiğimiz ve faaliyet raporlarına ret oyu verdiğimiz için Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, komisyonlardaki üye sayısının 4 kişiden oluşmasına karar verdiğini açıkladı.

* Bende Yeşilyurt'un Malatya'nın en büyük ilçesi olduğunu en büyük ilçe durumunda olan bir ilçe belediyesinin komisyonlardaki kişi sayısının 4 olmasının gerekçesini sordum. Yasaya göre komisyonlarda üye sayısı çift hane olamaz diye itiraz etmeme rağmen Mehmet Çınar, ‘biz hallederiz' diye cevap verdi.

“USÜLSÜZLERE KARŞI MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Yeşilyurt Belediyesinin hiçbir komisyonunda CHP üyesinin olmadığını belirten Tabel, “Kaymakamlığa dilekçe vererek belediye başkanının almış olduğu bu keyfi kararı durduracağız, arkasından ise dava açacağız. Bu şekilde belediyede yapılan yanlış işleri açıklamayacağımızı zannediyorlar ama ne olursa olsun tüm yanlış işlere ve usulsüzlüklere karşı mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili telefonla aradığımız Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, telefonlarımıza cevap vermedi.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Gri pasaportla ‘Alevi dedesi’ olarak Almanya’ya gönderilen çocuğun babası: Benim tek derdim çocuğumu buraya getirmekti

İletigönderen İlteriş Kağan » Çrş Nis 21, 2021 14:28

"Hizmet damgalı pasaportla insan kaçakçılığı" skandalının bir benzeri de Tunceli’de yaşanmıştı. Aralarında 15 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 20 kişi 2018'de ‘Alevi Dedesi’ olarak Almanya’ya gönderilmiş ancak bu kişiler dönmemişti. Şimdi 18 yaşında olan o çocuğun babası Kamer G., "Benim tek derdim çocuğumu buraya getirmekti... Avrupa’ya gitmenin en kolay yolu gri pasaport" dedi.
Resim
Malatya'da AKP'li Yeşilyurt Belediyesi'nin eğitim bahanesiyle Almanya'ya gönderdiği 45 kişiden 43'ünün yurda dönmemesiyle ortaya çıkan “hizmet damgalı pasaportla insan kaçakçılığı” skandalının bir benzerinin Tunceli'de yaşandığı ortaya çıkmıştı.

Tunceli’de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt dışına “Alevi Dedesi” gönderme projesi kapsamında seçilen kişilerden 20'sinin gittikleri ülkeye iltica ettiği ortaya çıkmıştı. ‘Alevi Dedesi' olarak Almanya'ya gönderilenlerin arasında 15 yaşındaki bir çocuğun da olduğu ifade eden Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu ifade etmiş, ancak soruşturmanın takipsizlikle sonuçlandığını açıklamıştı.

ARACILARA 5 BİN EURO ÖDEME
‘Alevi Dedesi' olarak gösterilerek Almanya'ya gönderilenler arasında bulunan 15 yaşındaki D.G.'nin babası Kamer G.’ye SÖZCÜ ulaştı. Kamer G., şu anda 18’ine girmek üzere olan çocuğunun Almanya'ya gönderilmesi için aracılara 5 bin euro verdiğini söyledi.

Kamer G. yaşananları SÖZCÜ'ye şöyle anlattı:
* Ben Almanya'ya çocuğumdan yaklaşık 2 sene önce geldim. Onu da buraya getirecektim, ancak çocuğumun yaşı küçüktü. Bundan dolayı bazı bağlantılara geçtim.

Resim
Alevi dedesi olarak 15 yaşında Almanya’ya giden D.G.’nin hizmet pasaportu.

“BİZ HRİSTİYANLIĞI SEÇTİK AMA OĞLUM ALEVİ DEDESİ OLARAK GELDİ”
* Ben Almanya'ya geldiğimde çocuğum orada (Tunceli’de) kalmıştı ve çocuğumu buraya getirmem lazımdı. 2005'ten beri Türkiye'deki Evanjelistlerle beraberim. Tunceli de küçük olduğu için herkes birbirini tanıyor ve bu durumu biliyordu.

* Bir Hristiyanın çocuğu Alevi Dedesi olarak gelebilir mi? Ben ve oğlum Hristiyanlığı seçmişiz ama oğlum Alevi Dedesi olarak gelmiş. Oğlum buraya geldiği ve ilticaya başvurduğu zaman Alman mahkemelerine çocuğum buraya nasıl geldiğini sunmuşum. Alman mahkemeleri de benim çocuğumun Diyanet üzerinden Alevi Dedesi olarak Almanya'ya geldiğini biliyor.”

“BENİM TEK DERDİM ÇOCUĞUMU BURAYA GETİRMEKTİ”
Hizmet damgalı pasaportla insan kaçakçılığında Diyanet'in kullandığını iddia eden Kamer G., açıklamalarına şöyle devam etti:

* Çünkü Diyanet bilmiyor ki kimin cemevine gidip, görev yapıp yapmadığını… Nereden bilsin. Benim oğlum hayatında cemevine hiç gitmemiş ki.. Gelenlerin hiçbirisi de cemevine gitmemiş ve sorulan sorulara da cevap verememişler.

* O süreçte bir kısmı Almanya'da kalırken bir kısmı da Hollanda, İsviçre ve Belçika'ya gitti. İnsanlar ekonomik sıkıntılardan, siyasi nedenlerden ve yargılamalarından dolayı geliyorlar. Cemevi kendi başına yurtdışına gezi düzenleyip insan gönderemiyor.

* Çünkü cemevi ibadethane olarak geçmesine rağmen uluslararası bir statüye sahip değil. Bu gibi gezileri ancak Diyanet gerçekleştirebilir.

* Benim tek derdim çocuğumu buraya getirmekti. Çocuğumun Almanya'ya gelmesi sonrasında haberlerde izledim, çocuğumun Alevi Dedesi olarak gönderildiğini bu şekilde öğrendim.

* Ben sadece çoğuma kavuşmak istedim. Bunun için en güzel yolda o yoldu, parasını verdim çocuğumu getirdim olay bu”

“HAFTADA BİN KİŞİNİN ALMANYA'YA GİRİŞİ VAR”
Türkiye'den gri pasaportla çıkanların sonrasında mülteci olarak başvurduklarını belirten Kamer G., “Geldiklerinde ise kimileri evleniyor, kimileri de Türkiye'de yaşanmış sorunları anlatıyorlar ve o sorunlar üzerinden mülteci olmak için başvuru yapıyorlar. Televizyonlarda diyorlar ki bin kişi falan gitmiş hangi bin kişi? Türkiye'den gelen iltica kamplarına baktığınız zaman haftada bin kişinin Türkiye'den girişi var. Şu anda Avrupa'ya gitmenin en kolay yolu gri pasaport. Ve şu anda en çok doğu illerinden gelenler var” ifadelerini kullandı.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x