CHP 366'yı mahkemeye götürüyor

Genel & Güncel Konular

CHP 366'yı mahkemeye götürüyor

İletigönderen Veled » Prş May 31, 2007 16:29

CHP 366'yı mahkemeye götürüyor
CHP'li Ali Topuz, 367 altında oy alan 1. madde için Anayasa Mahkemesine gideceklerini söyledi

CHP, Anayasa değişikliğine ilişkin yasanın, milletvekili genel seçiminin 4 yılda bir yapılmasını öngören ve 367'nin altında oy alan 1. maddesi için Anayasa Mahkemesine gitmeye hazırlanıyor. Alınan bilgiye göre, hazırlanacak başvuruda, Anayasanın 175. maddesinde, cumhurbaşkanının, Anayasa değişikliğine ilişkin kanunları, bir daha görüşülmek üzere TBMM'ye geri gönderdiğinde, Meclisin, bu kanunu, üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu ile kabul etmesi gerektiğinin öngörüldüğü görüşüne yer verilecek.

Başvuruda, değişiklik paketine ilişkin kanunun 1. maddesinin 366 oyla kabul edildiği belirtilerek, bu maddenin Anayasada belirtilen yeterli çoğunluğu sağlayamadığı ifade edilecek.

Genel Kurula girmeyen CHP milletvekilleri, oylamayı kulisten takip ettiler. 1. oylamada 366 kabul oyunun çıktığının açıklanmasını, CHP milletvekilleri sevinçle karşıladı.

Kanal Türk
http://www.kanalturk.com.tr/18143/chp-366'yı-mahkemeye-götürüyor.html
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır
 
İletiler: 3
Kayıt: Çrş Mar 07, 2007 20:46

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x