CHP, Fethullah Gülen ile birlikte Gülenin onursal başkanı olduğu vakfın ödül törenine katılan Mazlum Arslanı Tunceli Belediye Başkan adayı yaptı.
CHP, 20 ilin daha belediye başkan adayını belirlerken kesinleşen il belediye başkan adayı da 68e yükseldi.
Tunceli'de, Fethullah Gülen'in "şeref üyesi" olduğu vakfın ödül törenine katılarak tepki çeken Mazlum Arslan aday olarak gösterildi. Arslan, 1996 yılında dönemin CHP Tunceli Belediye Başkanıyken, RP milletvekili Abdullah Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Tayyip Erdoğan ile, Ertuğrul Günay, Melih Gökçek, Necati Çetinkaya, Orhan Gencebay gibi isimleri buluşturan, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın ödül törenine katılmıştı. Ödül töreni Samanyolu TV tarafından canlı olarak yayınlanmıştı. Törene katılan ve ödülleri dağıtan Fethullah Gülen, "Eğer biz İslam dininde Habibullah sözcüğündeki espriyi kavrayabilirsek, seven ve sevilen olma sözcüğündeki espriyi kavrayabilsek dinimizin temelinin neden ibaret olduğunu anlayacağız demişti.
1956 yılında Tunceli ili Nazımiye ilçesi Kılköyünde doğan Arslan, öğretmenlik yaptıktan sonra politikaya atıldı ve 27 Mart 1994de CHP'den Belediye Başkanı seçildi. 29 Mart 2004 seçimlerinde ise bağımsız katıldı ancak jkazanamadı. Aslan, Tuncelide yayın yapan Dost Radyonun sahibi
Kaynak
Merak ettim, su toplantida kim ne demis diye bir bakindim:
Recep Tayyip Erdoğan (İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı): Bu hoşgörü yılında beş tane ilke söylüyorum: Nefret ettirmeyiniz, sevdiriniz; zorlaştırmayınız kolaylaştırınız; korkutucu olmayınız, müjdeleyici olunuz; yargılayıcı olmayınız, bağışlayıcı olunuz; selamı yaygınlaştırınız, onda rahmet vardır.
Melih Gökçek : Başta Fethullah Gülen Hocaefendi olmak üzere Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı yöneticilerini böyle bir organizeyi gerçekleştirdiklerinden dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca Parlamentomuzdan hoşgörülü bir yıl bekliyoruz.
Mehmet Altan (Gazeteci): Herkesi saygıyla selamlıyorum. Hoşgörü bu salonda olduğu için, Hoşgörü adına bir şey söylemiyorum.
Hasan Cemal (Gazeteci): Rahat konuşan biri değilim. Beni hoş görmenizi diliyorum.
Mazlum Aslan (Tunceli Belediye Başkanı): Ülkemiz 96'ya girerken hoşgörüye ihtiyacı vardır. Hoşgörü içerisinde kardeşçe yaşayalım.
- İm (Kod): Tümünü seç
http://tr.fgulen.com/content/view/59/11/