CHP’de yenilikler

CHP’de yenilikler

İletigönderen sessiz sedasız » Cum Oca 29, 2010 20:30

CHP’de yenilikler

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bu hafta duymaya pek alışık olmadığımız bir söylem kullandı...
Birkaç kez sözlerine “Biz iktidara geldiğimizde” ya da “CHP iktidarında” diye başladı...
Bir siyasi lider için bundan normal ne olabilir, diyeceksiniz...
Öyle ama CHP lideri uzun süredir “iktidara geldiğimizde” deyimini hemen hiç ağzına almamıştı.
Bu yüzden de taraftarlarını üzüyor, eleştiriliyordu...
Bakınız ne tür cümleler kullandı son grup toplantısında:
“Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında sürekli çalışan işçilerimizin hiçbirisi 4/C uygulamasına mahkûm edilmeyecektir. 4/C uygulaması sona erecektir, 4/C uygulaması kaldırılacaktır.”
“Yoksullukla mücadele için bir yoksulluk haritası çıkarılacaktır. Türkiye’de insanlar sahipsiz olmayacaktır.”
“Her ailede mutlaka bir kişinin iş sahibi olmasını gerçekleştirmek için devlet ve yerel yönetimler ellerindeki bütün imkânları kullanmaya yönlendirileceklerdir.”
“Yolsuzluklarla mücadele yeni iktidarın temel hedeflerinden birisi olacaktır. Milletvekili dokunulmazlıkları kaldırılacaktır.”
Kısacası Baykal artık iktidara yaklaşan bir lider söylemi kullanıyor.
Yoksa yaklaşan Kurultay’a yönelik bir söylem mi?
Hayır; CHP’liler Baykal’daki değişimi daha çok bir iktidar hazırlığı olarak değerlendiriyor.
CHP üst düzeyi dün seri toplantılar yaptı...
Bu toplantılarda da pek alışılmadık şekilde kimi icraat tasarıları ele alındı. Ana sorunların çözüm planları üzerinde duruldu...
CHP’de yeni bir şeyler var denebilir...

Tütün serüveni
Erdal Sağlam Hürriyet’teki sütununda TEKEL işçilerinin bağlı olduğu Tek Gıda - İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel’e sorular soruyor. Hükümete biat etmeyenlerin başına gelen Tek Gıda - İş’in de başına gelmiş. Sağlam anlatıyor:
“Başka sendikalara gidilmezken, Maliye Bakanlığı’nın yoğun denetimlerine tabi olmuşlar. Deyim yerindeyse didik didik taranmışlar.”
Maliye Bakanlığı iktidarın celladı gibi çalışıyor. İktidarın hoşuna gitmeyen kim varsa köşeye sıkıştırma, korkutma operasyonu düzenliyor.
Nasıl buldunuz birinci sınıf demokrasiyi?
Dönelim Tek Gıda -İş Başkanı Mustafa Türkel’e...
Bir başka konuşmasında bakınız ne diyor:
“Tek Gıda - İş Sendikası, TEKEL işletmelerinde çok uzun yıllardır özelleştirmelere karşı mücadele veriyor.
Özelleştiren irade belli. Dünya Bankası ve IMF politikaları. AB’nin uygulatmaya çalıştığı politikalardır. Özelleştirmeler sonrası özellikle tütün ekimiyle birlikte, dünya hâkimiyetini kurmak isteyen Philip Morris gibi şirketler, Türkiye’de tütün piyasasını çökerttiler bir şekilde. Derken, TEKEL’deki insanlar işsiz kaldılar. Biz iki yıl önce hükümete uyarı yaptık. Tütün ekimini desteklemeyi de kaldırdınız, sorunlar başlayacak. Hazırlıklarınızı yapın, bizi yavaş yavaş diğer işletmelere gönderin dedik. Bunu Başbakan’a, Maliye Bakanı’na yazdık, ama bu mümkün olmadı. Bugüne kadar da girişimlerimiz hep sonuçsuz kaldı...”
Uluslararası sigara tekellerini zengin et.. Kendi işçini perişan et...
Millet iradesi bunu mu istiyor? Demokrasi bu mu?

TMSF
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’ün beş yıllık görev süresi yarın bitiyor. Gazetelerde dün Ahmet Ertürk’ün ekonomi gazetecileriyle yaptığı veda toplantısında söylediği sözler yer aldı. Demiş ki:
“Yemedim, yedirmedim. Yeme teşebbüsünde olanları en ağır şekilde cezalandırdım.“
Ne güzel... Ama inandırıcı mı? Nasıl inanalım...
Daha birkaç hafta önce Ahmet Ertürk’e, TMSF tarafından yönetilen CİNE 5’te program yaptırdığı Mehmet Altan’a ne kadar ücret ödediğini sorduk. Yanıt çıkmadı. Üstüne üstlük CİNE 5’te iktidar yanlısı olup hiçbir ekran deneyimi olmayan üç gazeteciye daha program verildi.
Daha önce Sabah ve atv, TMSF’ye bağlıyken bu iki medya organında da iktidarın adamlarını beslemeye almıştı. Bu yandaşlara hangi gerekçeyle bizim cebimizden hangi paraları ödediğini de açıklayamadı.
Yemedim, yedirmedim.. Güzel laf da... O zaman kim besledi bu tosunları Ahmet Bey?

Ne fark eder ki, kör için elmas da birdir cam da;
Sana bakan bir kör ise sakın kendini cam sanma...
Mevlana

Altın
Günün, haftanın, ayın hatta yılın haberi önceki günkü Radikal’in üçüncü sayfasındaydı. Fotoğrafta adamın biri sahildeki kumlar üzerinde dedektörle dolaşırken görülüyor, altında şu satırlar okunuyordu:
“Fethiye’deki fırtınanın ardından Belcekız Plajı’na gelen dedektörlü kişiler yazları tatile gelenlerin yüzerken düşürdüğü kolye, yüzük gibi takıları aradı. Eşi ve çocuklarıyla altın aramaya çıkan emekli işçi Feridur Aykut:
‘Şimdilik dört altın buldum. Daha büyük dalgada daha çok altın buluyoruz’ dedi.”
Bu halkta bu yaratıcılık ve bu azim olduktan sonra. Bu ülkenin sırtı yere gelir mi!

Taraf gazetesi şimdi de 12 Eylül darbe planlarını açıklıyormuş.
Kötü niyetliler şimdi kalkar buna da “laik cumhuriyeti yıkma seferberliği başladı” derler...
Haldun Ertem

Sivas
CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir anlatıyor:
“ 3 No’lu Askeri Dikimevi adıyla bilinen bir fabrikamız vardı. Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı bu fabrikada 300 işçi çalışırdı. Bu fabrika bir süre önce, aynı işi yapan İstanbul’daki fabrikayla birleştirileceği gerekçesiyle kapatıldı. İşçilere ya İstanbul’a gidersiniz ya da tazminatlarınızı alır, ayrılırsınız, dendi. Ekonomik sebeplerden dolayı birkaç işçi dışında kimse İstanbul’a gidemedi. Sonuçta sadece işçiler değil, esnaf da perişan oldu. “

Melih AŞIK

Kaynak
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

Re: CHP’de yenilikler

İletigönderen kanaryam12 » Cum Oca 29, 2010 20:39

Baykal gerçekten güzel konuşuyor ama ülkümizin geleceği adına yerine daha dinamik başkan geçmeli.Benim oyum Sayın Kılıçdaroğluna..
Geceleri gülmek yasaksa bize, yasaksa bize gülmek şehirlerce; geceleri de değiştiririz, şehirleri de !!!

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı küçük betizi
kanaryam12
Üye
Üye

İletiler: 11

İletigönderen sessiz sedasız » Cum Oca 29, 2010 20:47

benim de oyum Kılıçdaroğlu'na idi ama Onur Öymen'in malum demecinde kopardığı fırtına aklımda Kılıçdaroğlu hakkında kuşku yarattı.Deniz Baykal son dönemde kanımca iyi politika izledi.tutunduğu tavırlar da doğruydu.bu da beğeni kazandı.Baykal taraftarı değilim ama sanıyorum bu dönemde de bu gelişmeler ışığında CHP'nin başı değişmeyecektir.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletigönderen yigitler » Cum Oca 29, 2010 20:52

Benim oyum da Kemal Kilicdaroglu'na. Cok cesur, namuslu ve duzgun bir adam, yolsuzluklarin ustune ustune gidiyor. Deniz Baykal'a saygim var ama nedense halki bir turlu CHP'ye oy vermesini ikna edemiyor, eger CHP secimde maglup olursa Baykal artik zor kalir o koltukta.
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

İletigönderen sessiz sedasız » Cum Oca 29, 2010 22:01

CHP'de MHP'de aslında kurtuluş değil ya kötünün iyisi diye oy vericem ben.zaten CHP bu seçimde de malup olurda AKP'yi düşüremezse bırak Baykal'ın koltuğunu Türkiye için demokrasi çerçevesinde bir kurtuluş umudu kalmaz.bana göre bazı şeyleri değiştirebilme şansımızın olduğu son dönemdir bu...
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletigönderen kanaryam12 » Cmt Oca 30, 2010 22:13

Deniz Baykal iyi bir siyaset adamı ama Kılıçdaroğlunun İstanbul başarısınu unutöayalım.Birçok kitle kılıçdaroğluna sempatiyle bakıyor.Medya vizyonunu yanına eklersek Kılıçdaroğlu chp için artı bir vizyondur.Ama kurultayda ne çıkar onu bilemiyorum..
Geceleri gülmek yasaksa bize, yasaksa bize gülmek şehirlerce; geceleri de değiştiririz, şehirleri de !!!

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı küçük betizi
kanaryam12
Üye
Üye

İletigönderen anadolucocugu » Pzr Oca 31, 2010 0:14

Bugün Banu Avar'ın "Hangi Dünya Düzeni?" adlı toplantısındaydım. CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyorum ama CHP; Amerika ve emperyalizmin ne kadar karşısında durabilir, ondan çok emin değilim. İşçi Partisi'ni destekliyordum, ama oyumun boşa gidip diğerlerine paylaştırılmasını da istemiyorum. Ne dersiniz arkadaşlar?..
Kullanıcı küçük betizi
anadolucocugu
Üye
Üye

İletiler: 2

İletigönderen kanaryam12 » Pzr Oca 31, 2010 0:37

anadolucocugu yazdı:Bugün Banu Avar'ın "Hangi Dünya Düzeni?" adlı toplantısındaydım. CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekliyorum ama CHP; Amerika ve emperyalizmin ne kadar karşısında durabilir, ondan çok emin değilim. İşçi Partisi'ni destekliyordum, ama oyumun boşa gidip diğerlerine paylaştırılmasını da istemiyorum. Ne dersiniz arkadaşlar?..

CHP kuruluşundan bugüne tam bağımsız bir türkiye modeli ile donatılmış bir partidir.Burada kastımız eğer anti emperyalist bir duruşsa bu zaten mümkün olan birşey.Ancak chp özel kesime karşı olmayan ama toplum yararının gerektiği durumlarda devletin devreye girmesini ve kıt kaynakların akıllıca kullanılmasını öngören temel üzerine oturtulmuş bir devletçilik anlayışına sahiptir.Buda onu diğer liberal ekonomiyi destekleyen akp gibi sadece özelleşme yanlısı ve amerikan güdümlü iktidarlardan ayıran bir özelliktir.Gün atatürk'ün bıraktığı cumhuriyete sahip çıkmak ve tam bağımsız devlet şeklini yerine oturtma günüdür.Kısır tartışmaları bırakıp yok baykal olursa vermem kılıçdaroğlu olursa veririm diye söylenmeyi bırakmalıyız.Bende kılıçdaroğlunu destekliyorum.Hatta baykalın birçok politikasını tasvif etmiyorum.Ancak biz kişiye değil partiye veriyoruz.Devlet içinde nasıl hiçbir kurum devletten daha büyük değilse,hiçbir genel başkan CHP'den daha büyük değildir.CHP 90 yıldır günümüze taşıyanda budur.

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı küçük betizi
kanaryam12
Üye
Üye

İletigönderen sessiz sedasız » Pzt Şub 01, 2010 4:44

CHP Bu Sese Kulak Vermeli

Tek parti döneminde milli şef olan Parti genel Başkanının her konuda söz sahibi olması, dönemin özelliği nedeniyle kabul edilebilir.
Çok partili demokratik hayata geçtiğimiz günden beri demokrasiyi bütün kurum ve kuralları ile yerleştirme çabalarımıza karşın, ne yazık ki öncelikle parti içi demokrasiyi sağlamadığımız gibi, genel anlamda da demokrasiyi tam yerleştirdiğimizi söyleyemeyiz.
Politika yapan insanların temel amacı milletvekili seçilmektir. Antidemokratik milletvekili ve seçim yasaları ve parti tüzükleri nedeniyle, milletvekili seçilmek isteyenlerin kaderi, oluşturulan lider sultasıyla liderin iki dudağı arasındadır.
Bu durum yıllardır yazılıp, söylenmesine karşın, hiçbir parti yasalarda ve tüzüklerinde değişiklik yapmaya yanaşmamaktadır.
Bu nedenle seçilen milletvekilleri, gelecek seçimde de seçilebilecek yerleri garanti etmek için, liderlerinin ve partilerinin antidemokratik uygulamalarına ses çıkarmamayı, lider ne derse desin onu alkışlamayı adeta görev bilmektedirler.
Birbirlerine çıkar ilişkileriyle bağlı olan ve düzen partileri diye nitelendirdiğimiz sağ partiler için bu durum olağan olabilir düşüncesiyle söyleyecek bir şey bulamıyorum.
Ancak, işçinin, memurun, emeklinin, dar gelirli esnafın, köylünün partisi olması gereken, hak ve adaletin temsilcisi sosyal demokrat bir partinin de, düzen partileri gibi lider sultası altında inlemesi, halktan uzaklaşması, gittikçe sol kimliğini kaybetmesi kabul edilemez.
Sosyal Demokrat Cumhuriyet Halk Partisi hala birçok ulusal değerlerimize sahip çıkmakla birlikte, ne yazık ki bu partide diğer düzen partileri gibi lider sultası altında olduğundan, şimdiye kadar milletvekilleri tarafından ciddi bir özeleştiri yapana rastlamadık. Ağzını açıp lideri veya parti politikasını eleştirenlerde ya ihraç edilmekte veya bir sonraki seçimde dışarıda bırakılmaktadır.
Pati içinde ki çalışmaları ile halkın takdirini kazanan, CHP Grup Başkanvekili Sayın Kemal Kılıçtaroğlu’nun, bu gün medyaya yansıyan demecini okuyunca, İşte milletvekili böyle olmalıdır demekten kendimi alamadım.
Sayın Kılıçtaroğlu’nun söyledikleri Türkiye ve CHP gerçekleridir. Bu nedenle CHP Genel Başkanı ve tüm milletvekillerinin, iktidar olabilmek için Sayın Kılıçtaroğlunun söylemlerine kulak vermeleri gerekmektedir.
Şimdi hep birlikte Sayın Kılıçtaroğlu’nun söylediklerine bakalım;
-“Bir siyasi parti için başarının tek ölçütü iktidara gelmektir. Oturduk sıcak evlerimizde gazete okuduk. Ankara'da sosyolojik uçurumlar var. Ankara'nın öbür tarafına gidelim dedik mi? Altındağ'da bir aileye misafir olduk mu, onları misafir ettik mi? Onlar bunu yapıyor, biz yapmıyoruz. Rahata alıştık, tatillere gidiyoruz''
-“Oy oranı artabilir, fakat iktidar olunamamışsa bu bir başarı kabul edilemez.”
-“CHP'nin halk nezdinde başarısız görünmesinin sebebinin de yapılan muhalefetin halka ulaştırılamamasıdır”
“Halka umut vaat etmeyen siyasi partiler iktidara gelemez. Eleştiri üzerine kurulmuş bir sistem sonuç vermez ve halkı mutsuz eder.”
-“Bizim Meclisteki muhalefetimiz AKP'yi o kadar yıldırdı ki AKP yasaların arkasından dolanmaya başladı”
-“Muhalefeti toplumsal destekle götürmek lazım. Toplumsal desteği olmayan muhalefetin kolu, kanadı kırık demektir”
-“Sendikalara ‘sendika ağaları’ egemendir. CHP'nin iktidara gelmesi halinde sendikalar daha saydam bir hale gelecek, hesap veremeyen bir kişi sendikacı olamayacak, sendikaların net ve ahlaklı tutum sergilemesi sağlanacak.”
-“Bir siyasi partinin genç kadroları olmazsa geleceği de olmaz, siyasal partinin üyeleri militanlaşmalı, militan gibi çalışmalı. Militanlaşma da gençlikle yakalanır”
-“Türkiye'de ‘sol sorunu’ vardır. Sol halktan ve sendikalardan kopmuştur. Bu durumun bir an önce sonlandırılması için çalışmalar yapılması gerekir.”
-“Türkiye'de CHP dışındaki sol öldü. Sol yok, sağımız güçlü bu yüzden sağa doğru gidiyoruz. Çünkü oy alacağız, kimden alacağız”
-“Siyasetçinin halka hesap vermesi onurlu bir davranıştır. CHP'nin iktidara gelmesi halinde ‘Siyasi Ahlak Yasası’nı mutlaka çıkaracağız. Naylon faturacıdan Maliye Bakanı, Ali Dibocu'dan Adalet Bakanı, kalpazandan da Başbakan çıkmasın diye...” .
Türkiye’nin ve solun gerçekleri olan bu söylemlere katılmamak olası mı?
Var olan lider sultasına karşın, cesaretle partisinin de özeleştirisini yapan ve siyasi doğruları dile getiren, yıllardır duymak istediklerimizi adeta haykırarak bizlere duyuran Sayın Kılıçtaroğlu’nu yürekten kutluyorum.
Yerel seçimler öncesi CHP Milletvekillerine ve CHP Genel Merkezine gönderdiğim, İnternet sitelerinde ve Cumhuriyet Gazetesinde yayımlanan “CHP Milletvekillerinin dikkatine” başlıklı, 20.11.2008 tarihli mektubumda milletvekillerine şöyle seslenmiştim.
“.............Sayın Milletvekilleri,
Tekrar Milletvekili seçilmeniz, ülkenin aydınlığından, Atatürk devrimlerinin korunmasından, çocuklarımızın aydın geleceklerinin karartılmamasından daha mı çok önemlidir. Şunu bilmenizi istiyorum ki, Milletvekilliği bir onur ise de, gereği yapılmadıkça, hele Atatürk’ün partisi CHP Milletvekilleri olarak devrimlere sahip çıkılmadıkça, onur olmaktan çıkarak bir utanca dönüşür. Gelecekleri kara çarşaflı zihniyet tarafından karartılmak istenen çocuklarınıza, torunlarınıza bunun hesabını nasıl vereceksiniz?
Sayın Milletvekilleri,
İçinizden, Sayın Baykal’a “Devrimleri gerçekleştiren CHP’yi, aydınlanmanın öncüsü Atatürk’ün partisini, kara çarşaflılara teslim etmeye, Atatürk’ün kemiklerini sızlatmaya, bizlere gönül vermiş tabanımız seçmenlerinin yüreklerini yakmaya hakkınız yok” diyecek biri yok mu?
Eğer bu cesaretiniz yoksa istifa edip, Sayın Baykal’ı egolarıyla baş başa bırakma cesaretiniz de mi yok?”
Birçok demokrat insandan olumlu tepki aldığım halde, Ne yazık ki bir tek milletvekilinden yanıt alamadım.
Sayın Baykal, Sayın CHP milletvekilleri, önümüzde laik Cumhuriyetin geleceğini belirleyecek seçimler var. Sizlerinde tez elden bu sese kulak vererek yapacağınız özeleştiri ile CHP’yi iktidara taşıyacak en doğru yolu bulmanızı istiyor ve diliyorum.

Gündüz AKGÜL

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletigönderen bezgin » Pzt Şub 01, 2010 11:31

Post kavgasi basladigina göre CHP gercekten iktidara geliyor olmali. Umarim tartismalar CHP ve mevcut/olasi baskani bir tarafa, Türkiye'de uyanan Tam Bagimsizlik Ruhu'na zarar vermeden yürütülür.
İşgâlciler ölmeli! :turkiye:

"Bir ülkenin nüfusunun yarıya yakın bölümünün bir bölgede, dörtte birinin bir şehirde yaşaması, başlı başına tezgahtır."
Kullanıcı küçük betizi
bezgin
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 1394

İletigönderen motifcan » Pzt Şub 01, 2010 15:38

bana hiç inandırıcı gelmıyor ikiz yasalar gibi yasayı onaylayan partiden ne gelir.
kaynak: http://www.heddam.com/#Icerik eğer direk giremezseniz sayfaya yazarlar kısmına bakın sağ tarafta HEDDAM.teminatlarımız ve güvencemiz! kısmına tıklamanız yeter..
Kullanıcı küçük betizi
motifcan
Üye
Üye

İletiler: 10

İletigönderen sessiz sedasız » Pzt Şub 01, 2010 15:49

CHP ve 11 dakika

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin Meclis’te bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmanın üzerinden bir ayı aşkın süre geçti. Ama İnce’nin konuşması, internet ortamında, sosyal paylaşım sitelerinde hâlâ izlenme rekorları kırıyor, evlerde ve sokaklarda konu ediliyor. Dilden dile, elden ele bir “Muharrem İnce’nin videosu” dolaşıyor.

Muharrem İnce’nin konuşması 11 dakika sürüyor. İzleyenler, bu “süre”ye de özellikle vurgu yapıyor ve “11 dakikada söylenmesi gereken her şeyi söyledi” diyorlar. “Sekiz yıllık bir iktidara karşı muhalefet 11 dakikaya ancak böyle etkili bir şekilde sığdırılır” diye konuşuyorlar.

CHP’yi görmezden gelen medya bile İnce’nin gördüğü rağbeti haberlerine, köşelerine taşımak zorunda kalıyor. İnce’nin konuşmasının izlenme ve paylaşma rekorları kırması, elbette bir beklentinin, bir özlemin ifadesi. Ve elbette, aynı zamanda ana muhalefete umut bağlamış olanların, ana muhalefet partisinden beklentilerinin de bir yansıması…

Son günlerde Genel Başkan Deniz Baykal’dan başlayarak CHP sözcülerinin kamuoyuna bir yenileşme ve atılım mesajı verdiklerine tanık oluyoruz. Baykal’dan sonra Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu da bağlayıcı bir açıklama yaparak mayıstaki kurultayda “CHP’de çok ciddi bir değişim ve gelişim bekliyoruz; bu mesajları sayın Genel Başkanımız verdi” dedi.

Artık dikkatler CHP’nin kurultayına çevrilmiş, geri sayım başlamıştır.

Kılıçdaroğlu’nun şu sözleri hem bir özeleştiri hem beklenti hem vaat niteliğindedir:

“CHP iktidara en yakın süreci yaşıyor. Ama bu sürecin halk nezdinde kabul görmesi için bizim eylem ve söylemlerimizin halka çok detaylı olarak aktarılması gerekiyor. Bunun için de gençleştirmek, gençliği yanımıza çekmek zorundayız.”

“Oturduk, sıcak evlerimizde gazete okuduk. Altındağ’da bir aileye misafir olduk mu? Onları misafir ettik mi? Onlar (AKP) bunu yapıyor, biz yapmıyoruz. Rahata alıştık, tatillere gidiyoruz.”

“Umut vaat etmeyen siyasi partiler iktidara gelemez. Eleştiri üzerine kurulmuş bir sistem sonuç vermez, halkı mutsuz eder.”

“Siyasal partinin üyeleri militanlaşmalı, militan gibi çalışmalı. Militanlaşma da gençlikle yakalanır.”

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri, iktidarı hedefleyen bir parti için kimsenin itiraz edemeyeceği ilkelerdir. Halka umut vermek, halkla iç içe, yan yana olmak, sıcak evlerden çıkıp gece gündüz çalışmak, militan gibi çalışan partililere ve gençlere sahip olmak… CHP’nin yakın tarihine bakanlar, bütün bu etkenlerin bir araya getirildiğini göreceklerdir. Bu enerji ve dinamizm ile CHP’nin 1973 seçimlerinde birinci parti ve iktidarın büyük ortağı olduğunu, 1977 seçimlerinde yüzde 42 oya ulaşarak yine birinci parti ve bir yıl sonra da iktidar olduğunu hatırlayacaklardır. CHP’nin o iktidar dönemdeki başarısızlığı ayrı bir konudur ama o dönemde CHP iktidar olmayı başarmıştır.

Bugün, seçmenler arasında böyle bir dinamizme, atılıma duyulan özlem, 1970’lerdekinden daha az değildir. Yeter ki, o ivme verilebilsin, seçmeni ayaklandıracak büyük enerjinin düğmesine basılabilsin.

Bir CHP’li milletvekilinin Meclis kürsüsünden yaptığı 11 dakikalık bir konuşma ile yer yerinden oynuyorsa, ana muhalefet partisi için beklenti ve zemin zaten oluşmuş demektir.

Birkaç gündür CHP’de bir şeyler oluyor. CHP’de “çok büyük ve köklü” olacağı ilan edilen dönüşüm, artık çok büyük ve köklü olmak zorundadır.

Hikmet Bila

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletigönderen sessiz sedasız » Pzt Şub 08, 2010 13:43

CHP'lilere 'yollara çıkın' emri

Erken seçim olacağını söyleyen Baykal "Çalınmadık kapı kalmayacak" dedi.
Parti Meclisi üyelerine seslenen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal “Bu yıl erken seçim olacak. Yollara çıkacaksınız, çalmadığınız kapı kalmayacak. Bu iktidarı yollayacağız. CHP seçimden birinci parti olarak çıkacak” dedi.

Hürriyet'ten Okan Konuralp'in haberine göre; CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen Parti Meclisi (PM) üyeleri aracığılığıyla CHP örgütüne, “Yollara çıkacaksınız. Çalmadığınız kapı, girmediğiniz ev kalmayacak; çünkü bu iktidarı yollayacağız” emri verdi.

CHP’nin cuma günü toplanan Parti Meclisi’nde konuşan, ardından da bazı PM üyeleriyle özel görüşmeler yapan Baykal, “2010’da erken seçim yapılacak. CHP de bu seçimlerden birinci parti olarak çıkacak. Bunun tek yolu ise halkımızın CHP’ye uzak durmuş kesimleriyle de dürüst ve önyargısız temas kurmak” dedi.

Her eve girin

Baykal, “Son ekonomik krizle birlikte yüzbinlerce evde bir insanlık dramı yaşanıyor. Halkımız, açlık, yoksulluk ve işsizliğin tam ortasında çaresizlik içinde bekliyor. Halkımıza, yaşadıklarının kader olmadığını, tüm sorunların CHP iktidarıyla çözüleceğini anlatacağız. Hikayelerine kulak vereceğiz. Çalmadığımız kapı, girmediğimiz ev kalmayacak” dedi.

Baykal, mevcut seçim sistemiyle ilgili olarak ise “Sistem büyük oranda birinci partiye tek başına iktidar olma imkanı veriyor; CHP de birinci partidir. Türkiye’nin yapısal dönüşümünü gerçekleştirmek için CHP’nin tek başına iktidar olmasına ihtiyaç var. Bunun yollarından biri de mevcut seçim sisteminden geçiyor. Haliyle sistemin değişmesi bu aşamada doğru değil” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x