CHP Ne Deve Ne Kuş Olabiliyor!

İletigönderen Feza Tiryaki » Pzt Şub 27, 2012 14:18

Devekuşu Olmak En Kötüsü

(Kurtul Altuğ’un çok sevilen Politika’nın Nabzı izlencesinin konukları bu Pazar, Onur Öymen, Ümit Kocasakal, Cüneyt Ülsever’di. CHP kurultayı sürerken önce CHP’yi konuştular. Sonra, yeni Anayasa yapma ihaneti ne demek, bunu anlattılar. Konuşmaları, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın konuşmasına ağırlık vererek yazdım. İzlenceye Hakan Bayrakçı ve Halil Nebiler CHP Kurultay salonundan telefonla katıldılar, delege sayısına itirazı söylediler. Bayrakçı, delege defterinde delege sayısı 590 civarında iken defter kaldırıldı, şu an dışarıda salona girmeyen beş yüz civarında delege bulunuyor, dedi.)

Ümit Kocasakal

Bildiğim çok şey var. Türkiye’ye bir gömlek biçilmiş. Türkiye’ye biçilen bir rol var. Büyük Ortadoğu Projesi’nde birilerine bu iş ihale edilmiş. İhaleyi veren güç bunu idare ediyor.Vikileks belgeleri de bunu denetleme, dizayn etme.

MİT ve Cemaat. Her ikisinin ipini de aynı güç tutuyorsa , o güç bunların bu işe zarar vermelerini asla ve kat’a istemez! MİT meselesinde şekle takıldık. İddialara lütfen bakar mısınız? Vahim iddialar…

MİT elemanlarına KCK örgütünü kurdurmak… PKK ile görüşme… Görüşmede yazılı söz vermek…

Suç çok büyük. Anayasa’nın 302’nci maddesine tekabül eder. "Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak" başlıklı TCK'nın 302'nci maddesi.
Devletin bağımsızlığına ve ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne aykırılık, suçu. (Vatana ihanet)

Biliyorsunuz, “Hıyanet-i Vataniye Kanunu” yürürlükten kaldırıldı.

MİT Kanunu’na göre, başbakanın özel bir görev verme yetkisi yok. Bunlar hiçbir şekilde sorgulanmayacak mı?

Vatanın bütünlüğü aleyhine her türlü faaliyet serbest mi olacak?

Ülke yanıyor!

Mayısta anayasanın iskeleti çıkacak.

Yeni bir rejim kurma!

Atatürk Cumhuriyetini tasviye etme!

İskilipli Haca’nın heykeli dikilecek. Adı bir sağlık birimine veriliyor.

Cumhuriyet tarihinde isyan eden bütün hainler kahraman yapılıyor.

Bütün kahramanlar hain haline getiriliyor.

İşte CHP’nin haline bakınız!

Onur Öymen:

İnsanlar birbirlerine baskı yaparak partiyi yükseltemezler. Baskıyla partiyi yola getirmek mümkün değildir. Babam eğitimciydi. Keman çekiçle akort edilmez, derdi. Herkes ölçülü hareket edecek. İşin esası var. Şu:

Partinin temel ilkeleri tartışılır oldu.

Atatürk’ü Koruma Kanunu’na gerek yok dendi.

İki kurultay yanlış oldu.

Tüzük kurultayında tartışılacak yer değil bu. Tüzüğün teknik yerleri tartışılır. Doğru şey seçimli kurultaydı. Genel Başkan’ın böyle yetkisi var. Güven tazelenirdi o zaman.

Partinin politikaları bu değildir denirdi, başkan desteklenmezse. Bir arkadaşımızın tartaklanması haberleri geliyor, bu bize yakışmıyor. Yeterince imza yoktu derlerse bu tartışma konusu olur. Kılıçdaroğlu’na hepimiz oy verdik. Birlik ve bütünlük için. Birkaç yüz arkadaş şimdi kurultaya katılmıyorsa bu sarı kart göstermek! Parti sorunları uzlaşmayla halledilir.

İktidar uygulamalarına tek engel olan parti CHP’ye bu görüntüler gurur vermiyor.Kılıçdaroğlu 2002 yılında merkezin gösterdiği bir adaydı (seçilerek gelmemiş).

CHP’de eski ve yeni olmayacak!

Atatürk’e saldıranlar olmayacak!

Temel ilkelerine sahip çıkacak!

Deniz Baykal, Önder Sav ve yüzlerce delege katılmıyor. Bunun bir anlamı yok mu?

Parti hem sayıca büyüyecek, hem de ilkelerinden ödün vermeyecek!

İktidarla arasındaki oy makası yüzde otuz beş olmuş. Şimdi heyecanlara kapılmadan sakin düşünmek lâzım:

Seçim kurultayını en kısa zamanda nasıl yaparız?

Ana ilkeleri nasıl geriye getiririz?

Cüneyt Ülsever:

…Bir parti kendi altından halıyı nasıl alır? Yumurtaya can veren Allah,liberal demokratım diyenin… bunları söyleyecek duruma geldik. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni konuşmayı istiyorum.

Kılıçdaroğlu televizyona çıktığı zaman en fazla oy veren Trakya’da kahvede televizyonun sesinin kısılması…

En önemli konumuz anayasa değil mi? CHP ne yapıyor bu komisyonda?

Ümit Kocasakal:

Uyum değil uyutma komisyonu.

Cüneyt Ülsever:

…Şu an öyle bir ortam var ki CHP’den razı olsun. AKP’ye karşı olan herkes sindirildi… Dünyanın her yerinde ülkeyi siyasiler yönetir, gazeteciler değil.

Ümit Kocasakal:

Partili olmasa da herkesin söz hakkı var. CHP Atatürk’ün partisidir. Size ne oluyor diyorlar!

Türkiye yanıyor!

3. Meşrutiyet ilk padişahını seçecek. Türkye Cumhuriyeti kalmıyor! Türkiye bir omurilik felci yaşıyor. Büyük güç, şırıngayla bunu veriyor.
Yargısı, emniyet gücü, ordusu… kasetlerle dizayn edilen, siyaseti omurilik felci geçiren ülkemiz…

Genleri değiştiriliyor. Kimyası değiştiriliyor. Zihinler işgal ediliyor.

Biz işgal altında bir milletiz!

Bizler Türkiye’yi bitirmek isteyenlerin kavgasından mı medet umacağız!

Zerre kadar umutsuzluk yok!

Partiyle aynı ilkelerde birleşen ilkedaşlar!

CHP hangi durumda?

Siyasi iktidarın söylediklerini yineleyen CHP, biz ondan daha iyisini yaparız, diyor.

Neden aslı varken suretine oy verecekler?

Yunanistan ortada! Bizim cari açığımız ortada!

CHP genetik değişikliğe uğramış durumda. Hormonlu CHP! Organik değil!

CHP her türlü emperyalizme karşı çıkacak. ABD ve AB emperyalizmine!

AB’nin Yunanistan’ı ne hale getirdiği ortada.

Tam bağımsızlık diyecek!

Devletçilik yapacağım diyecek! Geri alacağım diyecek. Gerçek kalkınma diyecek!

Yalan söylemeyecek!

Sağ politikalar gütmeyecek!

Bu eleştirilerim CHP yönetiminedir. Halkla kucaklaşmak bu değildir.

Sindiremeyeceğiniz kişileri kucaklamakla halkı kucaklamayı karıştırıyorlar!

Halkı kucaklayacaksa tüzük çok önemli değil. Program önemli.

CHP, ne deve, ne kuş olabiliyor.

Deve kuşu olma en kötüsü!

CHP hepimiz için önemlidir ama bu yapı benim dünya görüşümle uyuşmuyor.

Türkiye sonuç itibariyle böyle bir CHP’ye mahkûm değil.

Tabuta son çivi çakılıyor!

Türkiye Cumhuriyetini bitiriyorlar bu Anayasa ile birlikte!

CHP ya özüne geri döner… Dönmezse, Atatürk’e bağlı insanlar hormunlu CHP’yi bırakırız. CHP’nin, temiz, organik felsefesini alır başka bir yere monte ederiz!

Halkın yarattığı rüzgârla yola koyulur gideriz!

Sandık her zaman doğru sonuç vermez. Türk halkı her zaman dik duruşları sever.

Olabilecek en kısa zamanda yeni bir yapı gerekiyor.

Daha ne kadar bekleyeceğiz CHP’yi?

Cüneyt Ülsever:

İlk padişahı seçmek için son tarih 2014’tür.

Ümit Kocasakal:

Anayasa için iki partinin (muhalefetin) fiziksel varlıklarına ihtiyaç var. İstanbul Barosu niye bunun tek bir yerinde yok? Bu anayasa çalışmalarına, bize katkı verdiler dedirtmeyiz!

Cüneyt Ülsever:

Anayasayı değiştirmenin tek yolu, iktidarın müttefiki BDP ile olacaktır. AKP Başkanlık sistemini istiyor, demokratik özerklik verip başkanlık almak. Güneyin kopmasından rahatsız değilim, ilk seçimde padişah olacağım derse…

Demokratik özerklik, başkanlık.

Buna CHP’nin kıyameti koparması lâzım.

Buna MHP’nin kıyameti koparması lâzım.

En çok duyarlılığı yok mudur MHP’nin bu konuda?

Biz Türkiye’yi böldürtmeyiz diye diye bölünmenin anayasası yapılıyor.

Onur Öymen:

Aşırı dinciler her ülkede iktidarı ele geçirdi. Aşırı köktendinciler, Fas’ta, Tunus’ta, Mısır’da, (Müslüman Kardeşler) iktidarı kazandı.Suriye’de rejim değişirse böyle olacak. Libya’da şeriat düzeni. Atlas Okyanusu’na kadar aşırı dinci bir kuşak oluşuyor.

Laikliğe karşı partinin başı Mısır’a laikliği öneriyorsa ipin ucunu kaçırıyor…

1926’da kurulan Müslüman Kardeşler, Avrupa’da terör örgütü sıralamasının 17. sırasındaydı. Şimdi, bu Hamas baştacı.

Basının, üniversitenin , silahlı kuvvetlerin halini görüyoruz.

CHP de bölünürse , aykırı seslerin partisi olursa kim görev yapacak?

Bunların amacı anayasayı değil rejimi değiştirmek!

1. Başkanlık getirilecek.
2. Özerklik getirilecek!

Devlet içinde devletler… Bu nasıl gelecek?

Bu terör örgütünün silahlı dayatmasıyla gelecek! Adam size silahla siyasi çözüm dayatıyor. Türk kelimesini çıkarın diyor!

Bunlarla aynı masaya oturabilir misiniz? Onun için diyorum ki bir seçimli kurultay olacak!

Ümit Kocasakal:

Siyasi iktidarın programında bir şey vardır veya yoktur. Programa rağmen de yoldan sapabilirsiniz.

Onur Öymen:

Bizim parti biat partisi olduysa bitti demektir. Partimiz elinde silah dayatanlarla mücadele etmiştir. Siz ( Kılıçdaroğlu yönetimi) silahlı dayatmacılardan özür dilensin diyorsunuz.

Bu partiyi zayıflatır! Türkiye’de CHP’den başka şansımız yok!

Ümit Kocasakal:

CHP’nin ismi, CHP kalıp, CHP’nin cismi değişime uğramışsa ne yapacağız sayın Öymen?

Onur Öymen:

Partinin ortak aklı vardır. 12 milyon kişinin aklı…

Ümit Kocasakal:

Lütfen harekete geçsinler! Geçmezlerse bu ülkede harekete geçecekler vardır!

Onur Öymen:

Bunun özü seçimledir.

Ümit Kocasakal:

Birileri lider yapmaz. Kişi kendisi lider olur.

Atatürk’ü birileri mi lider yaptı?

Genel başkanlıkla lider olmak aynı şey midir sayın Öymen?

Onur Öymen:

Genel başkanın lider olması beklenir. En önemli sorun terör örgütü. Terör örgütü komşudan geliyor. Partinin buna karşı bir politikası var mı?

Ümit Kocasakal:

Bunu yapmak için tam bağımsızlığı elde etmiş olması lâzım.

Onur Öymen:

CHP tam bağımsızlığı kaybetmişse bitmiş demektir. Anadamara itibar etmeli!

Ümit Kocasakal:

O zaman ruh çağırmak lâzım!

Ey ruh geldinse vur!

Bizim kişilerle sorunumuz yok. Mesele ilke meselesi.

Cüneyt Ülsever:

….Kimin CHP lideri olmasına dair içimde bir şey yok. Kimi seçerlerse odur. Kılıçdaroğlu’nu toplum lider olarak kabul etmedi. Ne kadar kızsak Erdoğan’ın lider olduğunu kabul ettiler. 2007 yılında inatlaşmanın sonunda benim seçilmiş cumhurbaşkanına ihtiyacım var mı diye düşünülmeden bunu önümüze koydular. 2007’den 2011’e kadar da buna kafa yormadık. Bunu seçeceğiz(cumhurbaşkanı), ama düzen parlamenter düzen…

AKP ve BDP ne kadar kayıkçı kavgası yaparsa yapsın, ben ona demokratik özerkliği verirsem, başkanlığı alırım diyor. (Başbakan) Böyle bir ayarlamayı yapmış.

CHP, MHP bağırır durur, kabul ederler… diyor.

Özerklik meselesine gelince: Irak’ın üç bölüme bölünme durumuna geldiğini biliyoruz. Kuzey Irak’ı buraya (Türkiye’ye) ilâve edelim, siz de ( buna karşılık)yerel yönetimlere hoşgörülü tavırlar içinde bulunun, böyle bir menfaati(petrol) kapınıza getirdik, diye bu bize satılacak.
Anayasal hazırlıkları yavaş yavaş yapılıyor. Hepimiz bunları tartışıyoruz:

Atatürk diktatör müydü? Demokrat olabilir miydi?

Yavaş yavaş bunlar hazırlanırken Ana muhalefet uyanık olmazsa, sabah saat üç buçuk suları gibi bir zamanda, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Anayasa’yı BDP’nin dediği gibi değiştireceğini öğreneceğiz. Başbakan, tek adamlığa adayım diyecek!

Hangi parti anamuhalefetse, kim anamuhalefet lideriyse kusura bakmayın ben bundan (onu) CHP’yi sorumlu tutacağım!

Kurtul Altuğ:

Memleketi hiç mi koruyacak güç yok?

Onur Öymen:

Başbakan Menemen olayından bahsediyor. Silahlı yobazların katliamını değil de müslümanlara baskıyı konuşuyor. Gemi batırılmış. CHP sorumlu. Nazi trenlerini durduran hangi partiydi? Hangi parti CHP’yi savaşa sokmadı?.. Bunu diyeceksiniz…

Rejim değişikliği demek: Türkiye’nin eğitim sistemini değiştirmek… Sistemin çağdaş olmaktan çıkarılıp, onların itaat eden insanlar haline getirilmesi.. . Bunu Anayasa mahkemesine götürmek gerekmiyor mu?

Anayasa sürecinden CHP bir an evvel çekilmelidir. Aksi halde payanda, dayanak olmuş olursunuz.

Dediğimiz, birlik olalım! Partiyi çizgisine oturtalım.

Türkiye bir çok alanda bir dönemeç noktasındadır. CHP Meclis’teki sayısından çok daha fazla, Türk siyasetini etkilemiştir.

Ümit Kocasakal:

Her olay o günün şartlarına göre değerlendirilir.

O anlamda Atatürk diktatör değildir. Hiçbir zaman da olmamıştır!

(Bana diktatör diyorlar sözüne Atatürk’ün yanıtlarını verdi, önündeki notlarından okudu Kocasakal.)

“ Diktatör değilim. Kuvvetli olduğumu söylüyorlar, bu doğrudur. Arzu edip de yapamayacağım iş yoktur. Ben zoraki ve insafsızca hareket bilmem. Bence diktatör, diğerlerinin iradesini ram edendir. Ben kalpleri kırarak değil, kalpleri kazanarak hükmetmek isterim.”

“ Ben isteseydim, derhal askerî bir diktatörlük kurar ve memleketi öyle idareye kalkışırdım. Fakat ben istedim ki , milletim için modern bir devlet kurayım ve bunu yaptım.”

“Kapıda duran nöbetçi bile benden korkmaz. İsterseniz kendisinden sorunuz. Korku üzerine hâkimiyet kurulamaz. Toplara dayanan hâkimiyet devamlı olmaz. Böyle bir hâkimiyet ve hattâ diktatörlük, ancak ihtilâl olursa geçici bir zaman için lâzım olur.”

“Paşam sana diktatör diyorlar.”
Sorusuna:

“Ben diktatör olsaydım, sen şimdi bana bu soruyu soramazdın.”

Atatürk’e diktatör sözü, bunu iddia etmek… CHP’nin bu sözleri (Atatürk’e karşı sözleri)söylememesi lâzım. En büyük ihanet, o günün olaylarını bugünün olayları gibi söylemektir. Bunlar cinliktir…

Cüneyt Ülsever:

Söyletiyorlar…

Ümit Kocasakal:

Anayasa geliyor. Bu Türkiye Cumhuriyet’nin sonu olacak! O çok istedikleri ikinci Cumhuriyet olmayacak!

Karşı devrim gerçekleşti.

Türkiye bölünüyor! Güneydoğu ayrılacak, Kuzey Irak’la, Suriye’den ayrılan parçayla birleşecek. Kürdistan kurulmuş olacak.

İstanbul Barosu bunu her zaman anlatacak. Aynı şeyleri muhalefet partilerinin yapması zor mu?

Kimse umutsuz olmasın!

Bu hesaplaşma er veya geç olacaktı!

Ben bir işte nasıl başarılı olacağım diye düşünürüm. Bir sürü yurtsever var. Onlara gidebilecekleri adresleri göstermek lâzım. Bu adres CHP olmayacaksa başka bir yapı kurulur, Atatürk’ün dediği gibi, milleti, yine milletin azim ve iradesi kurtaracaktır.

“Milletin istiklâlini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk

88yıl öncesi gibi yine yapamayacaklar!

Bu kadar insanı ne yapacaksınız? Hepsini Silivri’ ye mi tıkacaksınız? Bu mümkün müdür?

Bunlara oy verenlerin hepsi nasıl Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı olsun?

Kimse umutsuz olmasın!

Ölümden öte köy yok!

Tok karnına aç karnına nasıl istersen öyle oku:

Gençliğe Hitabe’yi ve Bursa Nutku’nu oku!

Gülen falan deniyor.

Son gülen iyi güler!

Kurtul Altuğ:

2 Mart 2012 tarihinde TESEV’de anayasanın ilk taslağı yapılacakmış.

Ümit Kocasakal:

Türk Milleti onu paçavra gibi yırtar atar!

Kurtul Altuğ:

Türkiye o kadar yalnız değil. Cumhuriyet sıkıntıya düştüğünde mutlaka birgüç bulacaktır. Bu Cumhuriyet kan ve gözyaşıyla kuruldu!

Feza Tiryaki, 26 Şubat 2012
Kullanıcı küçük betizi
Feza Tiryaki
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 1012

Re: CHP Ne Deve Ne Kuş Olabiliyor!

İletigönderen Çağrı Bey » Pzr Nis 08, 2012 14:59

TESEV'ci lidere sahip olan bir partiden hiçbir halt olmaz.
Kullanıcı küçük betizi
Çağrı Bey
Üye
Üye

İletiler: 134

Şu dizine dön: Feza TİRYAKİ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x