CHP’nin Washington Bürosu neden gerekli? / Yılmaz POLAT

CHP’nin Washington Bürosu neden gerekli? / Yılmaz POLAT

İletigönderen NİLGÜN BAŞTUĞ » Prş Haz 14, 2012 19:05

CHP'nin Washington Bürosu neden gerekli?

Uzun yıllardır Washington'da gazetecilik yapıyorum CHP'nin muhalefetteyken Amerikalıların gündemine girdiğine pek şahit olmadım.

Sadece Deniz Baykal'ın Genel Başkan olarak Moon Tarikatının davetlisi olarak Washington'a geldiğini hatırlıyorum.

Gizlice yapılan ziyaret Türkiye'de tartışma yaratmıştı.

Baykal'ın gelişinden Amerikan istihbaratının dışında kimsenin haberi olmamıştı.

Washington, gazeteciler için dünyanın bir numaralı merkeziyse siyasetçiler için de öyledir.

Amerikan politikalarını medyadan izlemek siyasetçiyi yanıltır.

CHP için yıllardır böyle oldu.

Washington kaynaklı haberleri ajanslardan, gazetelerden izleyip açıklama yaptı.

İktidarın ve yandaş basının beynini yıkadığı kamuoyuna dönük tatmin edici, geniş boyutlu cevaplar vermekte zorlandı.

CHP'nin içinde Washington'da büyükelçilik yapmış Faruk Loğoğlu, Osman Korutürk gibi ABD'yi iyi bilen siyasetçiler var ama Washington'u izlemek için yeterli değil. CHP'nin ABD'yi günlük ve çok yönlü izleyebilmesi için Washington'da bir ofise ihtiyacı var.

Şu anda Washington'da CHP'nin işlerini yürütmeye çalışan Yurter Özcan adında iyi eğitim görmüş yetenekli bir genç var ama konuklarına randevu verecek bir mekanı bile yok. Amerikalıları sıradan bir kafe ya da mahalle kütüphanesine değil, ofisinize davet ettiğiniz zaman itibar görürsünüz.

CHP'nin politikaları Washington'da hemen hemen hiç bilinmiyor. Yılda bir kez yapılan milletvekili ziyaretiyle bir yere varılmaz. Washington denince sadece Beyaz Saray ve Kongre akla gelmemeli. Politika yapımcıları, baskı grupları ve sivil toplum örgütlerinin önemli bölümü bu binaların dışında toplanmıştır.

CHP'nin basınla ilişki kurmak, konferanslar düzenlemek ve en önemlisi etkili bir muhalefet için Washington'u iyi okuyup lobi yapması lazım.

Kürt ve öteki sorunlar içeride bizi ilgilendirir doğru ama AKP ve BDP, Türkiye'nin iç sorunlarını çoktan dışarıya taşıdılar . AKP (SETA) ve BDP'nin Washington büroları yıllardır arı gibi çalışıyor.

Gülen Cemaatinin onlarca bürosu var.

Yandaşlarıyla müthiş lobi yapıyorlar.

Washington'da aynı binada ofis kiralayan AKP ve BDP sadece kendi lobilerini yapmıyor, muhalefeti de suçluyor.

AKP'nin tezkerenin geçmeyişini Washington'da yoğun lobi yaparak CHP ve askere yüklediklerini hatırlıyorum.

Önümüzdeki kasım ayında ABD yeni başkanını seçecek ve Kongre seçimleri yapılacak.

CHP Washington'daki ofisini açarak yeni döneme şimdiden hazırlanmalı.

Seçim kampanyasını izleyip ağustos ayında yapılacak Demokrat ve Cumhuriyetçilerin büyük kurultayına heyet göndermeli.

Yılmaz POLAT - 9 Haziran 2012
Kullanıcı küçük betizi
NİLGÜN BAŞTUĞ
GM Yazarları
GM Yazarları

İletiler: 694

Şu dizine dön: Yılmaz POLAT

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x