Ergenekon sanığı Mustafa Balbay, CHP'den resmen milletvekili aday adayı oldu!
Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan gazeteci Mustafa Balbay, CHP'den milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı.
Balbay'ın CHP'den milletvekili adayı olacağı haberleri üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balbay'ı CHP'de görmekten mutluluk duyacağını belirtmiş, Balbay da cezaevinden yaptığı açıklamada Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar nedeniyle siyasete atılmaya karar verdiğini belirtmişti. Balbay, CHP'de milletvekili aday adaylığı başvurularının 4. gününde başvurusunu yaptı. Balbay'ın Aydın 2. sıradan milletvekili adayı gösterileceği ifade ediliyor.
- İm (Kod): Tümünü seç
http://www.internethaber.com/balbayin-vekillik-icin-adresini-buldu-336146h.htm

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu MHP'den aday adayı
Türkiye seçim sürecine girerken siyasi partilerde de hareketlilik sürüyor.
Medyada ağırlıklı olarak AKP ve CHP'nin adayları ön plana çıkartılırken, siyasetin önemli partilerinden MHP'de de çalışmalar sürüyor.
Gazete 5'e ulaşan bilgilere göre, kısa bir süre önce MHP'ye katılan Prof. Dr. Ümit Özdağ, Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ve Prof. Dr. Özcan Yeniçeri gibi önemli isimler MHP'den aday adayı olmak için bağlı bulundukları üniversitelere istifalarını verdiler.
MHP'ye katıldıktan sonra siyasi çalışmaları dolayısıyla 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü'ndeki görevinden kısa bir süre önce ayrılan Prof. Dr. Ümit Özdağ, Öğretim Üyesi olarak bulunduğu Gazi Üniversitesi'nden de MHP'den aday adayı olmak için istifa etti. Özdağ'ın hangi ilden aday olacağı netleşmezken, önümüzdeki günlerde resmi adaylık başvurusunu yapması bekleniyor.
Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu da milletvekili aday adaylığı için Gazi Üniversitesi'ndeki öğretim üyeliğinden istifa etti. Halaçoğlu, özellikle Ermeni araştırmaları ile tanınıyordu.
Yeniçağ Gazetesi yazarı ve Niğde Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Özcan Yeniçeri de üniversitesine istifa dilekçesini verdi. Gazete 5'e konuşan Yeniçeri, Çarşamba veya Perşembe günü adaylık başvurusunu yapacağını söyledi. Seçime kadar gerekli çalışmaları yapacaklarını, seçilip seçilmeyeceklerine ise milletin karar vereceğini kaydeden Özcan Yeniçeri “MHP güçlü bir kadro ile seçimlere hazırlanacak” dedi.
Bu arada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin danışmanlarından Prof. Dr. Zuhal Cafoğlu da, aday adayı olmak için Gazi Üniversitesi'ne istifasını verdi.
Aynı şekilde Gaziantep Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ruhi Ersoy da, MHP'den aday adayı olmak için üniversitedeki görevinden istifa etti.
http://www.gazete5.com/haber/yusuf-halacoglu-mhp-aday-adayi-14-mart-2011-94523.htm
Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner,Emekli Yargıtay Üyesi Kadir Özbek ile eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, eski YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan,eski ATO Başkanı Sinan Aygün gazeteciler Oktay Ekşi,Hulki Cevizoğlu,Tuncay Özkan CHP'de aday adayı
CHP'de milletvekili genel seçimlerine yönelik aday adaylığı başvuruları tamamlandı. Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, gazeteciler Oktay Ekşi ve Hulki Cevizoğlu aday adaylığı başvurusunda bulundu.
Alınan bilgiye göre, CHP'de 19 Mart Cumartesi günü başlayan aday adaylığı başvuruları tamamlandı.
Saat 20.00'ye kadar alınan başvuru sayısının 4 bin civarında olduğu belirtilirken, CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil de kesin rakamın daha sonra açıklanacağını söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul'dan, eski Genel Başkan Deniz Baykal Antalya'dan, eski Genel Sekreter Önder Sav Ankara'dan başvuruda bulunurken, Ergenekon Davası tutuklu sanıklarından gazeteci Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan, eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ile DİSK Genel Başkanlığı görevinden istifa eden Süleyman Çelebi de başvuru yapan aday adayları arasında bulunuyor.

Emekli Yargıtay Üyesi Kadir Özbek ile eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, eski YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner de başvuru yapanlar arasında yer alıyor.
Öte yandan oyuncu Peker Açıkalın ile sanatçılar Sabahat Akkiraz, Emre Saltuk, Hilmi Yarayıcı, Ali Rıza Binboğa ve Tolga Çandar da aday adaylığı başvurusu yaptı.
Yılmaz Güney'in kız kardeşi Güzide Sayıl ve Güney'in erkek kardeşi Yaşar Pütün, Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü, Alevi Bektaşi Federasyonu eski Genel Başkanı Ali Balkız, eski ATO Başkanı Sinan Aygün, hakem Selçuk Dereli, gazeteciler Oktay Ekşi ve Hulki Cevizoğlu aday adaylığı başvurusunda bulundu.
5 milletvekili başvuruda bulunmadı
İstanbul Milletvekili Ali Topuz ve Esfender Korkmaz, Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, Muğla Milletvekili Gürol Ergin, Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, yapılacak seçimler için aday adayı olmayacaklarını açıklamışlardı.
Bu arada "Devrimci Karargah Örgütü" davası kapsamında tutuklu bulunan Hanefi Avcı'nın da aday adaylığı için başvuruda bulunduğu iddia edildi ancak CHP kaynakları bu bilgiyi doğrulamadı. Avcı'nın avukatı Fidel Okan da dün yaptığı açıklamada, müvekkilinin hiç bir partiden aday adayı olmayacağını bildirmişti.
http://www.cnnturk.com/2011/turkiye/03/25/haberal.ve.cihaner.chpnin.aday.adayi/611109.0/index.html

Bir gazeteci daha CHP'den aday adayı
Gazeteci ve TV yapımcısı Hulki Cevizoğlu, CHP'den aday adayı oldu. Cevizoğlu, yaptığı yazılı açıklamada neden CHP'den aday adayı olduğunu şöyle ifade etti:
"12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) adaylık başvurusu yaptım.
Bugün (24 Mart 2011) saat 12.00’de CHP Genel Merkezi’ne gerekli belgeleri teslim ederek ANKARA 1. BÖLGE’den aday adayı oldum.
Bu vesileyle, amacımı kamuoyuyla paylaşmak istiyorum:
Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölge’den bağımsız aday olmuştum. O tarihte CHP’den aday gösterilseydim, aldığım oylarla CHP Ankara’dan bir milletvekili fazla çıkaracaktı. Bu seçimde, oylar bölünmesin ve sinerji etkisi yapsın diye, siyaset yapma hakkımı CHP’de kullanmak istedim. 53 Yaşında, 36 kitaba imza atmış, 700 Ceviz Kabuğu Programı yapmış ve sayısız gazetecilik ödüllerimin yanı sıra; Eski Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) Genel Başkanı ve eski Ankara 1. Bölge Bağımsız MV adaylığı deneyimlerimi halkın hizmetini sunmak istedim.
Ülkemizin esenliğe kavuşması için elimizi taşın altında bir kez daha koymuş olduk."
http://www.haberturk.com/kultur-sanat/haber/614044-bir-gazeteci-daha-chpden-aday-adayi

Mustafa Özbek CHP'den aday
“ Türk Metal Sendikası eski Başkanı Mustafa Özbek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)‘nden Kırıkkale Milletvekili aday adayı oldu „
Türk Metal Sendikası eski Başkanı Mustafa Özbek‘in Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)‘nden Kırıkkale Milletvekili aday adayı olduğu öğrenildi. Özbek‘in CHP‘ye bügün üye olduktan sonra milletvekili aday adaylığı için başvurduğu öğrenildi.
Özbek, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra bir süre cezaevinde kalmış, daha sonra da tahliye edilmişti.
http://www.haberiniz.com/yazilar/haber27198-Mustafa_Ozbek_CHPden_aday.html

Engin Alan MHP'den aday
Balyoz davasında tutuklanan emekli Korgeneral Engin Alan'ı haziran seçimlerinde milletvekili adayı göstereceklerini belirten Bahçeli, yıpratılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP saflarına katıldıktan bir süre sonra Balyoz davası kapsamında tutuklanan emekli Korgeneral Engin Alan'ı, haziran seçimlerinde milletvekilli adayı göstereceklerini açıkladı.
Terörle mücadelede üstün başarı sağlamış Alan'ın yıpratılmasına izin vermeyeceklerini belirten Bahçeli, 'Kendisi ve ailesi önce Cenab-ı Allah'a, sonra MHP'ye emanet' dedi.
Akşam gazetesinin haberine göre, Mersin'e giden Bahçeli, özetle şunları söyledi: "Engin Alan partimizin üyesi. Kendisi ve ailesi önce Cenab-ı Allah'a sonra MHP'ye emanet. Siyasi beraberliğimiz devam eder. Mahkeme sonuçlanıncaya kadar takipçisi olacağız. Her türlü sıkıntılarında, ihtiyaçlarında yanında olacağız.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25184949/