CIA Gönüllüsü Velet, Yine, Yeniden İrinini Kustu!

Devşirilmiş gençler

CIA Gönüllüsü Velet, Yine, Yeniden İrinini Kustu!

İletigönderen Ram » Prş Ara 10, 2009 17:45

CIA Gönüllüsü Velet! Sarılacak Çapıtın Yok, Gömülecek Toprağın Yok!




PKK Darbe Yaptı, DTP Kapatılacak

Hep Türk generalleri mi darbe yapacak. Şimdi de Kürt generalleri darbe yaptı işte.

Nasıl Türk generaller “bu kış komünizm gelecek” korkusuyla yönetime el koymuştu. Şimdi de Kürt generaller “bu kış barış gelecek” korkusuyla yönetime el koydu.

Türk generaller için üç beş ilahi söyleyen kız çocuğu “laiklik elden gidiyor”un bahanesiydi. Kürt generaller için de Öcalan’ın odasının küçültülmesi “açılımın hedefi tasfiyedir” korkusunun bahanesi oldu.

Türk generaller halkımız demokrasiye hazır değil diye darbelerini meşrulaştırmışlardı. Kürt generaller de “halkımız henüz barışa hazır değil” diyerek yaptıklarını meşrulaştırıyor.

Her darbede Türk generaller Atatürk’ün arkasına saklanırdı. Şimdi Kürt generaller Öcalan’ın arkasına saklanıyor.

Türk generalleri darbe için şartların olgunlaşmasını bekledi. Sadece beklemekle kalmadı. Şartların olgunlaşması için çalıştı. Kürt generalleri de büyük bir ümitle açılımın fos çıkmasını, havanın zehirlenmesini bekledi. Beklemekle kalmadı açılımının altını boşaltmak, havayı zehirlemek için çalıştı, çabaladı.

Aslında ne Türk generallerin esas meselesi hazır olmadığımız demokrasi, elden giden laiklik, gelecek komünizmdi. Ne de şimdi Kürt generallerin esas meselesi AKP’nin samimiyetsizliği, açılımın fos çıkmasıdır.

Sadece Türk siyaseti üstünde mi askerî vesayet var zannediyorsunuz. Kürt siyaset üzerinde de askerî vesayet var.

PKK açılım sürecinde bir adım geri kalınca, Öcalan’ın yerine muhatap DTP olmaya başlayınca, barış aniden bastırınca, savaş sürerken general olanlar, barışta ne yapacaklarını bilemeyince Kürt askerî vesayet rejimi sahaya indi ve yönetime el koydu.

Tıpkı bundan 16 yıl önce yaptığı gibi.

1993’te tam MGK’da bir tür açılım konuşulacakken 33 askeri öldürerek bir darbe daha yapmıştı Kürt generaller.

O darbenin arkasında kim var hâlâ tartışılıyor. Bu darbenin arkasında kimler olduğu da bilinmiyor.

Ama tıpkı 16 yıl önce olduğu gibi darbeye en çok sevinen yine en zor zamanlarında imdatlarına yetişilen Türk askerî vesayet rejiminin muhafızları oldu.

Türk ve Kürt generaller arasındaki gizli ittifak yine galip geldi. Türk ve Kürt sivilleri yine kaybetti.

Darbeyi Kürt generaller yaptı. DTP’yi kapatmak ise Türk Anayasa Mahkemesi’ne düşüyor. Bugün bunu yapmamaları için önlerinde bir neden kalmamış gibi. Ne hukuk ne Venedik Kriterleri DTP’nin kapatılmamasına yetiyor.

Anayasa Mahkemesi Türk generallerinin darbelerinde pek iyi bir sınav vermedi. Bakalım bugün Kürt generallerin darbesinde nasıl sınav verecek? Bu kez darbecilere direnebilecek, hukuku bir kez de barışın lehine yorumlayabilecek mi?

Kaynak:
İm (Kod): Tümünü seç
http://www.gencsiviller.net/artikel.php?artikel_id=413
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!
 
İletiler: 8167
Kayıt: Sal Şub 20, 2007 1:06
Konum: Aç haritaya bak!

Şu dizine dön: Genç Siviller

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x