CIA'nın Barkey'i: Türkiye'de Muhalefet Yok!

CIA'nın Barkey'i: Türkiye'de Muhalefet Yok!

İletigönderen Erkan Güçiz » Çrş Ara 04, 2013 15:12

CIA'nın Barkey'i: Türkiye'de Muhalefet Yok!

2 Aralık Amerika seyahatinde Kılıçdaroğlu, kendisini ‘taş devri adamı’ olarak tanımlayan CIA ajanı Henri Barkey'li Brooking Enstitüsü'nde sahne aldı!

Türkiye’nin dış siyaseti ve ABD ile ilişkileri konusunda konuşmaya davet edilen Kılıçdaroğlu, CHP’nin, özellikle Türk demokrasisi ve ekonomiye odaklanmış, Türkiye’nin geleceği için planlarını anlattı. Büyük bir olasılıkla bu davet, Gezi olayları sırasında 6 Haziran 2013’de, CIA’nın Türkiye masası elemanlarının katıldığı bir forumda* bizim “MUHALEFET” için söylediklerini bu defa da Kılıçdaroğlu’nun kafasına doğrudan çakmak içindi.

Bu forumdaki konuşmalardan ufak bir kesit.

HENRI BARKEY: “AKP’nin orantısız gücünden bahsediyorlar. Bakın, AKP 10 yıldır iktidarda, meydan okuyan kimse yok karşısında. Bugün Türkiye’de muhalefet diye bir şey yok. Türkiye’de muhalefet diyebileceğiniz tek şey bir dereceye kadar Kürtler. Bazıları, başka bir seviyede, Fethullah Gülen hareketi diyorlar fakat ilk defa sivil toplum kuruluşunu bir alternatif olarak görüyoruz. Gösterilerin sebebi Türk muhalefet partileri; Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi partiler esasında tamamen beceriksiz. Siyasi partilerden bir şey çıktığını pek nadiren gördüm. Demek istediğim, bazen bunu topluluğun önünde de söylemek istiyorum; iş politikaya geldi mi, bu adamlar taş devri insanları. Belki taş devri insanlarını incitiyorum bu sözlerle. Dediğim, bunlar bir siyasi parti nasıl işler bilmiyorlar. Oy nasıl alınır bilmiyorlar. Yaptıkları tek şey televizyona çıkıp hükümete çatmak.”

STEVEN COOK: “Şu andaki muhalefet partilerinin sorunu, halka, bir duruş sergilemiyorlar. Henri’nin dediği gibi Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin yalnızlığı ve eski düzenin mateminde. Türkiye’nin ilerlediği şekilde ilerleyen bir toplumda bu geçersiz.”

* THE BROOKINGS INSTITUTION UNREST IN TURKEY: ASSESSING THE CAUSES AND IMPACT OF THE PROTESTS Washington, D.C. 6 Haziran 2013

Kaynaklar: http://www.brookings.edu/~/media/events/2013/6/06-turkey/20130606_turkey_unrest_protests_transcript.pdf

http://www.brookings.edu/blogs/brookings-now/posts/2013/12/kilicdaroglu-turkey-chp-will-render-democracy-functional

Erkan GÜÇİZ, 4 Aralık 2013
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x