CIA’nin Ortadoğu uzmanı Fuller'in 2015 Kehanetleri / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

CIA’nin Ortadoğu uzmanı Fuller'in 2015 Kehanetleri / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

İletigönderen Erkan Güçiz » Cum Oca 16, 2015 5:31


CIA’nin Ortadoğu ve Türkiye uzmanı, Fethullah’ın “kefili” Graham Fuller 2015 için fal açtı...
Maddeler halinde kehanetlerini yazdı; işte o kehanetler:


Yalnız aptal birisi Ortadoğu için uzun vadeli tahminler yapar.

Ortadoğu için benim uzun vadeli beş tahminim aşağıda.

1- IŞİD gücünü ve etkisini kaybedecek. Tamamen yenilebilmesi için de Irak-Şam İslam Devleti düşüncesinin yaşama konulamayacak bir şey olduğunu hem kendilerine hem de bölgenin Müslüman ülkelerine göstermek gerekli.

2- Bölgede İran’ın etkinliği artacak. Tüm yanlışlıklarına rağmen bölgede bir parça da olsa kamu desteğine dayalı “hakiki” iki devlet var; Türkiye ve İran. Arap halkları özlemle bakıyor bu iki ülkeye fakat Arap liderleri hiçbir şekilde kabullenmez benzer bir düzeni kendi ülkelerinde. İran’ın etkinliğini artıracak bir sebep te İsrail’in Filistinlileri devamlı baskı altında tutmalarına bölgede gittikçe büyüyen karşı çıkışlara destek olması.

3- Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan 2015’de nüfuzunun “ufalanmaya” başladığını görecek. AKP’nin ilk 10 yıllık döneminde çok başarılı bir başbakanlıktan sonra yolsuzluk iddiaları batağına saplandı, onun gittikçe artan saçma, keyfi, hayalperest (Don Kişot vari) iktidar şeklini eleştiren veya karşı gelenlere paranoyak bir şekilde saldırdı. Ülkenin kurumlarını ve partisinin mirasını yok etme yolunda. Erdoğan tarafından zayıflatılmış olsalar da ben bu kurumların, pek de uzak olmayan bir gelecekte halkın güvenini kaybeden Erdoğan gidene kadar, Türkiye’yi temel olarak demokratik ve şiddete sapmayan bir yolda tutacağı inancımı koruyorum.

4- Genelde olumlu olarak Rusya Ortadoğu siyasetinde önemli bir rol oynayacak. Batı, NATO’yu zorla Ukrayna’ya sokma gayretleri yüzünden Moskova ile faydasız bir gerilim yaratmada ısrar etti. Meksika ile Çin arasında bir güvenlik anlaşmasına dayanarak Meksika topraklarına Çin silahları yerleştirilmesini Amerika’nın nasıl karşılayacağını düşünebiliyor musunuz?

5- Taliban Afganistan’da daha da güçlenecek. 13 yıl süren savaştan sonra ABD ülkeye istikrar getirmeyi, Taliban’ı yok etmeyi beceremedi. Afganistan’da istikrar için Taliban’ın iktidara ortak olması gerekli.

Bir yıl için yeterli bu riskli tahminler…

Graham E. Fuller
3 Ocak 2015


Kaynak:http://grahamefuller.com/340/
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir.
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk

Erkan Güçiz

Facebook - TC ERKAN GÜÇİZ
Kullanıcı küçük betizi
Erkan Güçiz
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 421
Kayıt: Çrş Eyl 29, 2010 5:18

Şu dizine dön: Erkan GÜÇİZ

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x