Çiçek: 'Öcalan Yalanını Ortaya Çıkaracağız'

Genel & Güncel Konular

Çiçek: 'Öcalan Yalanını Ortaya Çıkaracağız'

İletigönderen ACD » Sal Mar 06, 2007 9:38

Resim

Çiçek: 'Öcalan Yalanını Ortaya Çıkaracağız'

ANKARA (İHA) - Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, DTP'lilerin, terörist başı Abdullah Öcalan'ın zehirlendiği yönündeki iddialarını incelemek üzere, 3 uzman doktorun İmralı'ya gittiğini ve gerekli incelemeleri yaptığını söyledi. Bu iddiaların tümüyle yalan olduğunu savunan Çiçek, "Bu hafta sonuna kadar bu yalanı ortaya çıkaracağız" dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Çiçek, gazetecilerin terörist başı Öcalan'ın zehirlendiği yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine, terörist başının yeniden yargılanması konusunun Avrupa Komisyonu'nun gündeminden düştüğünü hatırlatarak, bu anlamda hukuken Öcalan meselesinin gündemden düştüğünü belirtti. Bunun için yeni bir yalanın ortaya atıldığını savunan Çiçek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin böyle bir yola tenezzül etmeyeceğini belirtti.

Bunun uluslarası bir yalan olduğunu ifade eden Çiçek, bugün öğleden sonra bir toksikoloji profesörü başkanlığında 3 kişilik uzman heyetin inceleme yapmak üzere İmralı'yı gönderildiğini ve incelemeyi tamamladığını kaydetti. Çiçek, bir dahiliyeci ve bir psikoloğun da bulunduğu heyetin aldıkları sonuçları önümüzdeki günlerde kendilerine bildireceklerini belirterek, "Bu hafta sonuna kadar bu yalanı ortaya çıkaracağız" diye konuştu.

Terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın zehirlendiğinin iddia edilmesi ve bu konuda bağımsız bir kurulun inceleme yapması talebinin ortaya konulması ile ilgili soru üzerine Çiçek, terörist başının yeniden yargılanması konusunun artık Avrupa Konseyi Delegeler Komitesi'nin gündeminden düştüğünü, Türkiye'nin bu noktada önemli bir yargıyı elde ettiğini söyledi.

Hukuken Öcalan meselesinin gündemden düştüğüne işaret eden Çiçek, "Tabiatıyla gündemden düşünce yeni bir gündem çıkarmak lazım. O zaman da böyle bir yalana başvurmuşlardır. Kesinlikle yalandır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu yollara tenezzül edecek bir devlet değildir. Bunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti düşünmüş olsaydı bugünü beklemezdi, geçmişte bunlar da yapılabilirdi. Bu devlet bir hukuk devletidir. Bu bir yalandır. Uluslararası bir yalandır. Dışardan, bu yalanlardan medet umarak bunları gündemde tutmaya çalışıyorlar. Biz Türkiye aleyhine bu yalanların istismar edilmemesi için bugün öğle saatlerinde bir profesörün başkanlığında 3 kişilik bir uzman heyet gönderdik. Gerekli incelemeleri yapıyorlar. Yarın, öbür gün de vardıkları sonucu kamuoyuyla paylaşacağız. Böylece bu ve benzeri yalanlarla dünya kamuoyunun, iç kamuoyunun meşgul edilmemesi açısından böyle bir hassasiyeti gösterdik" ifadelerini kullandı.

Çiçek, heyetin bir toksikoloji profesörü, bir dahiliyeci ve bir psikologdan oluştuğunu, incelemenin bugün yapıldığını belirtti. Alınan sonuçların birkaç gün içinde açıklanacağını ifade eden Çiçek, "Türkiye'nin aleyhine bu yalanların kullanılmaması için bir incelemeyi süratle yaptırdık. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bu hafta sonuna kadar bu yalanı ortaya çıkarmış olacağız" diye konuştu. Çiçek, bir soru üzerine heyetin Türk doktorlardan oluştuğunu, Türk doktorlara her zaman güvendiklerini de ifade etti.
Mevzubahis VATAN ise gerisi TEFERRUATTIR...!
Kullanıcı küçük betizi
ACD
Üye
Üye
 
İletiler: 1137
Kayıt: Pzr Şub 18, 2007 20:58

İletigönderen |Kuralsız| » Sal Mar 06, 2007 11:41

"Bu hafta sonuna kadar bu yalanı ortaya çıkaracağız"


Bi anda bi korkudur aldı başını gidiyo hükümette...

''astırmadıkları'' Apoyu yemeklemi zehirleyecekler :twisted:

birileri mesaj alıp mesaj gönderiyo ama... anlayana ne mutlu... :roll:


haber için tşk.

''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye
 
İletiler: 2244
Kayıt: Pzr Şub 25, 2007 13:25
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|


Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x