Çiftçi intihar ederken Fahrettin Poyraz servetine servet kattı!

Genel & Güncel Konular

Çiftçi intihar ederken Fahrettin Poyraz servetine servet kattı!

İletigönderen İlteriş Kağan » Cmt Oca 29, 2022 23:44

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz görevden alındı. Yerine Ziraat Bankası eski genel müdürü Hüseyin Aydın getirildi. Poyraz'ın Tarım Kredi Kooperatifleri'nde 4 yıldır hukuksuz bir şekilde görev yaptığı gündeme gelmişti.
Resim
ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI ÇÖZEMEDİ!
Borçlarını ödeyemeyen ve tarlaları, traktörleri haczedilmeye başlayan çiftçiler, bir yılı aşkın süredir Ankara’ya gelerek yaşadıkları sıkıntıları, yetkililere duyurmaya çalışmış ancak sonuç alamamıştı.

FAHRETTİN POYRAZ 10 AYRI YERDEN 180 BİN LİRA MAAŞ ALIYOR İDDİASI
Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ve Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın 10 ayrı yerden 180 bin TL maaş aldığı, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Davut Arpa’nın da 5 ayrı kurumdan maaş aldığı iddiaları gündeme gelmişti.

ÇİFTÇİ İNTİHAR EDERKEN POYRAZ SERVETİNE SERVET KATTI!
Milli Gazete uzun zamandır görevden alınan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz hakkında iddiaları gündemde tutuyordu.

Son olarak Milli Gazete’den Sadettin İnan haberine göre, Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinde son günlerde yaşanan hareketlilik, görev yaptığı 4 yıllık süre içinde ülkenin tarımsal sorunlarına hiçbir çözüm üretemeyen ancak buna karşılık kurumun bütün imkanlarını kendi çıkar ve menfaatine kullandığını iddia etti.

KANUNSUZ FAİZ 2018 VE 2019’DA ÇİFTÇİYE BÜYÜK DARBE VURMUŞTU
Tarım Kredi Kooperatiflerinin özellikle 2018 ve 2019 yıllarında uyguladığı yüksek faizler, ortakların borçlarının katlanarak artmasına neden olurken, bu sorunun çözümü konusunda Cumhurbaşkanlığı nezdinde bir girişimde bulunulmaması tepkilere neden olmuştu. Ardahan’da 34 yaşında bir çiftçinin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve özel bankaya olan borçlarını ödeyememesinden dolayı bunalıma girerek intihar etmesi de kamuoyu vicdanında derin yaralar açarken, Tarım Kredi’nin 2018 ve 2019 yıllarında uyguladığı yüksek faiz sorununu yeniden gündeme getirmişti.

ÇİFTÇİNİN DUASINI DEĞİL BEDDUASINI ALAN GENEL MÜDÜR OLARAK ANILACAK!
Fahrettin Poyraz, 4 yıl boyunca hukuksuz bir şekilde görev yaparken, bu süre içinde paravan şirketler üstünden servetine de servet kattı. Yüksek maaş, ikramiye, yolluk, harcırahlarının yanı sıra İran’daki Razi şirketinden aldığı aylık 7 bin avro huzur hakkı ücreti ile yetinmeyen Poyraz’ın, gizli sahibi olduğu bilinen İris Akademi’de maaşlı çalışanlar üstüne kurdurulan paravan şirketler üstünden de büyük bir vurgun yaptığı ortaya çıkmıştı.

EŞİNİN ÜSTÜNDEKİ BİNAYI BİLE HÜLLEYLE TARIM KREDİ’YE KİRAYA VERDİ!
Poyraz’ın Ümitköy’de yarı hissesi eşinin üstünde bulunan binanın önce paravan şirkete satılması daha sonra bu paravan şirket üstünden Tarım Kredi Kooperatiflerine kiraya verilmesi, çiftçi kuruşunun yağmalanmasında hiçbir sınır tanınmadığını gözler önüne sermişti.

GÜBRETAŞ HİSSELERİNDEN BÜYÜK SERVET ELDE EDİLDİ!
İris Akademi’nin resmi ortaklarından Adnan Yüce’nin Tarım Kredi Kooperatifleri ve özellikle Tarım Kredi Holding’deki sıkı ilişkileri ‘gizli kasa’ iddialarını gündeme getirirken, Adnan Yüce’nin sadece Gübretaş hisselerindeki işlemlerinden dolayı büyük bir servet elde ettiğine yönelik güçlü iddialar, Ak Parti içinde bile büyük tepkilere neden olurken, büyük vurgunun boyutunu ortaya çıkarmıştı.

ADNAN YÜCE GİZLİ KASA İDDİALARINA NEDEN SESSİZ KALIYOR?
Poyraz’ın gizli sahibi olduğu bilinen İris Akademi’nin resmi ortalarından Adnan Yüce ve Abdullatif Beyberk Uysal’ın ‘gizli kasa’ iddialarına karşı kamuoyuna bir açıklama yapamaması da buradaki kirli ve gizemli ilişkiyi gözler önüne seriyor. Özellikle Adnan Yüce’nin banka hesaplarının incelenmesi durumunda Gübretaş hisseleri üstünden haksız bir şekilde nasıl bir servet elde edildiğinin ortaya çıkacağı kaydedilirken, bu konuda Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve MASAK’ın yapacağı incelemelerde bütün kirli ilişkilerin ortaya çıkacağı vurgulanıyor.

PARAVAN ŞİRKET SAHİPLERİ DE SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ!
Diğer yandan Tarım Kredi Market çalışanlarının taşeron işini alan Yusel İnşaat’ın sahibi Mehmet Uslu ve Tarım Kredi Kooperatifleri Memurları Emekli Sandığı Vakfına ait, GMK Bulvarı üstündeki 7 katlı binayı satın alan BESA Eğitim Şirketinin sahibi Emrah Yılmaz’ın da paravan şirket iddialarına karşı derin bir sessizliğe bürünmesi manidar bulunmuştu. Her iki şirket sahibinin de İris Akademi’nin maaşlı çalışanı olması Tarım Kredi’nin kılıfına uydurularak nasıl yağmalandığını belgeleriyle ortaya koymuştu.

TAĞŞİŞLİ GENEL MÜDÜRLE GİZLİ ZEYTİNYAĞI FABRİKASI KURDULAR
Paravan şirket sahibi Mehmet Uslu’nun, Balıkesir’de rant değeri yüksek bir bölgede büyük bir zeytinyağı fabrikası alması dikkat çekerken, fabrikanın bütün ürün alım satımıyla tağşişli genel müdür Yavuz Mehmet Bulut’un ilgilenmesi ise kirli ilişkilerin hangi boyuta geldiğini gözler önüne seriyor. Yusel İnşaat’ın sahibi Mehmet Uslu’nun hangi para ile milyonluk bir fabrika aldığı merak edilirken, tağşişli genel müdür Yavuz Mehmet Bulut’un resmiyette görünmemesine rağmen zeytinyağı fabrikasının bütün işleri ile ilgilenmesi buradaki kirli niyeti de ele veriyor.

DEVLET DENETLEME KURULU YAPILAN YOLSUZLUKLARI CUMHURBAŞKANINA RAPOR ETTİ!
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevlendirilen Devlet Denetleme Kurulu’nun Tarım Kredi Kooperatiflerinde yaptığı incelemede yapılan yolsuzluklarla ilgili derin bilgilere ulaşıldığı ve bunun da bir rapor halinde Erdoğan’a sunulduğu kaydediliyor.
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye
 
İletiler: 2100
Kayıt: Cmt Şub 08, 2020 18:53

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

cron

x